Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Vaktombyte

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

EuropavalValet till Europaparlamentet i maj 2014 håller på att bli det mest efterlängtade testet på den europeiska opinionen sedan det första direkta valet 1979. Detta är de första europeiska valen sedan eurokrisen började, där Europa ses av många som en del av problemet snarare än lösningen. Frestelsen för många väljare att straffa alla mainstream-partier, och inte bara de som styr, skulle kunna se en markant ökning av extremer från både vänster och höger, vilket leder till ett mer oregerligt, illa disciplinerat och konfronterande parlament. Majoriteter kan bli svårare att uppnå för stora lagstiftningsärenden eller viktiga institutionella beslut, som valet av Europeiska kommissionens ordförande.

Valet markerar också det första steget i vaktbytet, ett år långt spel med musikaliska stolar där nya ledare måste hittas för parlamentet, kommissionen och Europeiska rådet. För första gången kommer europeiska politiska partier att utse sin kandidat för att ersätta José Manuel Barroso, med hopp om att ge personlighet till valet kommer att väcka väljarnas intresse.

EU-Reporter kommer att hålla dig uppdaterad om all utveckling inför valet – vem som ställer upp, vem som kandiderar för toppjobben och vem vi kommer att säga hejdå till. Våra regelbundna uppdateringar planerar att hålla dig informerad om de viktigaste besluten som kommer att forma EU:s kurs under de kommande fem åren.

För mer information, klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend