Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

International Summit Kommunikation i Bryssel: Jung Chang, Harper Reed, Mulgan och Zémor debatterar om öppenhet och institutionell kommunikation

DELA MED SIG:

publicerade

on

Internationell-marknadsföring-och-kommunikation-toppmötet_1_visuel_diaporama_bigKan vi skapa en dialog mellan medborgare och institutioner? Hur förändrar det begreppet "medborgare-konsument" i det informativa molnet som invaderar vårt liv? Finns det sätt att återuppbygga ett förtroendeförhållande mellan politik och folk?

Smakämnen Internationellt kommunikationstoppmöte, i sin första europeiska upplaga, som hölls i staden Bryssel, Biblioteque Solvay, har lyckats skapa en debatt om dessa frågor och letat efter möjligheter till reflektion snarare än definitiva svar. De ICS Pomilio Blumm Summit, skapad av kommunikationsbyrån Pomilio Blumm, föreslog nya idéer om begrepp som "medborgare-konsument" och "transparens", ses som den enda chansen att engagera europeiska medborgare i institutionell kommunikation, som påpekades av Pomilio Blumms ordförande och ICS-ordförande Franco Pomilio.

"Öppenhet är bara att säga sanningen", sa bästsäljarskribenten Jung Chang, som förklarade för publiken hur hennes böcker är fulla av sanning, av verkliga livet, och det är därför de fascinerar så många människor runt om i världen (femton miljoner exemplar för hennes två sista böcker), eftersom "transparens är kärnan i mitt skrivande , är dess själ”.

Harper Reed, webbstrateg för president Obamas omvalskampanj, förklarade att presidentens personal ringde honom för att de "ville ha något annorlunda" och att sociala medier och webben kan ge fantastiska sätt att skapa kraftfull kommunikation som "crowdsourcing, som engagerar folket i på ett sådant sätt gör de det hårda arbetet” eller ”mikro-targeting, vilket är riktigt spännande” . Harper Reed påpekade också att "Faciliterande community är kraften bakom ditt varumärke" och att om du skapar på webben ett "bra grannskap, kommer människor att ansluta sig till det".

En av de mest auktoritativa tänkarna om social innovation och delningsekonomi, tidigare policychef och chef för strategienheten för Tony Blairs regering, geoff Mulgan, förklarade hur ”en av Europas största utmaningar är att öka allmänhetens förståelse för behovet av att prioritera framtida investeringar – i FoU, innovation – snarare än nuvarande konsumtion. På andra håll i världen har rädslan ofta stimulerat det engagemanget – vi behöver också nu mobilisera hopp, men framför allt direkt allmänhetens engagemang i processen att skapa framtiden”. 

En av de mest auktoritativa rösterna för offentlig kommunikation, Pierre Zèmor, talade om riskerna med offentlig kommunikation "som ibland kan vara en sorts stilövning, som blir värdelös för att möta kriser, det är därför vi måste hitta en sann offentlig kommunikation, engagera riktiga människor och hjälpa beslutsfattare".

Stephen Clark, ansvarig för att kommunicera verksamheten i Europaparlamentet till medborgarna förklarade att "som en institutionell tjänst kommer vi alltid att behöva förklara parlamentet. Det är en komplicerad plats... men i det långa loppet är vårt jobb mer och mer att öppna upp det och föra medborgarna i kontakt med politiker. Vi måste börja samtalet och sedan komma ur vägen”. Enligt Ronny Patz, EU Communications & Policy Officer i Transparency Internationals sambandskontor till Europeiska unionen, "för att vinna förtroende från medborgarna måste alla beslutsfattare inte bara stifta bra lagar om öppenhet, utan vara uppdaterade med den tekniska och sociala verkligheten". Moderator för evenemanget var Barbara Roffi, Sektorchef för innehållsproduktion och audiovisuell enhet Europaparlamentet.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend