Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Att EU: s lagstiftning passar för ändamålet: Resultat och nästa steg i smart lagstiftning

DELA MED SIG:

publicerade

on

1379593064-förordning3Den 2 oktober kommer kommissionen att ta ytterligare ett viktigt steg för att se till att EU-lagstiftningen är lämplig för syfte genom att ange var den kommer att vidta ytterligare åtgärder för att förenkla eller dra tillbaka EU-lagstiftningen. Den kommer att offentliggöra resultaten av en granskning av hela EU: s lagstiftning och redogöra för nästa steg.

Kommissionen kommer också att förteckna ett brett utbud av ytterligare åtgärder för lagstiftning om genomförande som genomförs eller som föreslås för rådet och Europaparlamentet.

This exercise is part of the Commission’s Regulatory Fitness and Performance Programme (REFIT). It is about taking away unnecessary administrative burdens and keeping national implementation as light as possible. This will benefit citizens and businesses alike, provided that also the other institutions and member states show a similar level of ambition.

REFIT, launched in December 2012, is essential to put Europe back on track to more growth and jobs. It is the Commission’s commitment to a simple, clear, stable and predictable regulatory framework for businesses, workers and citizens.

Bakgrund

Att reglera på EU-nivå ger ett mervärde inom områden som konkurrens, handel och den inre marknaden för att skapa lika villkor som skapar möjligheter för företag och konsumenter. Det skyddar också medborgarnas, konsumenternas och arbetstagarnas hälsa och säkerhet. EU-lagstiftningen skapar en gemensam ram genom att ersätta tjugoåtta olika nationella lagar med en EU-lag. Det gör det möjligt för EU:s medlemsstater att arbeta tillsammans för att hantera problem som inte respekterar nationella gränser. Samtidigt anklagas EU-lagstiftningen ofta för att tillämpa för många krav som kväver företag, särskilt de minsta. Som svar på denna oro har kommissionen gjort en samlad ansträngning under de senaste åren för att effektivisera lagstiftningen och minska regelbördan.

Mer information

Annons

President Barroso och Edmund Stoiber uppmanar medlemsstaterna att öka ansträngningarna för att minska byråkratin för små och medelstora företag och förbättra effektiviteten i deras offentliga förvaltningar: IP / 13 / 836

Kommissionens initiativ för att minska byråkratin och minska regelbördan – Frågor och svar: MEMO / 13 / 786

Webbplats för smart reglering.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend