Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Ny jordbrukspolitik undanröjer viktiga hinder: parlamentsledamöter för jordbruket stöder överenskommelsen om reform av den gemensamma jordbrukspolitiken

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kor i TysklandLegislation for the new Common Agricultural Policy (CAP) was endorsed by the Agriculture and Rural Development Committee on 30 September, following last week’s informal agreement in talks between Parliament, the Council and the Commission.

“Today’s vote gives the reformed common agricultural policy its final shape until 2020. For the first time in the history of the CAP reform process, the committee has managed to substantially change and improve CAP regulations. The result is simpler CAP which is more relevant to enterprises, workers, the next generation of farmers and rural areas”, said Agriculture Committee Chairman and negotiating team leader Paolo De Castro (S&D, IT).
The vote confirmed last week’s informal deal on issues left out of the first (26 June) agreement on CAP reform. Last week, MEPs won an increase in the rural development co-financing rate (i.e. the EU contribution) for less-developed regions, outermost regions and smaller Aegean islands to 85%.The Council also conceded a request by Parliament’s negotiating team to include rural revelopment allocations per member state in an annex to the Rural Development Regulation, granting the Commission the power to amend this annex through delegated acts (i.e. on its own initiative) in clearly defined circumstances.

Direkta grund- eller enstaka arealersättningar på över 150,000 5 euro till stora gårdar kommer att minskas med minst XNUMX %.

In June, Parliament’s negotiators inter alia inserted a rule that direct payments may go only to active farmers and boosted “greening efforts”, by also winning its agreement to earmark 30% of total rural development spending for environment measures. They furthermore obtained a mandatory EU-wide scheme to give farmers under 41 years old an extra 25% in additional top-up payments for their first 25 to 90 hectares.

röst resultat
Betänkandet om förordningen om direktbetalningar av Luis Manuel Capoulas Santos (S&D, PT) antogs med 31 röster för, 8 emot och 2 nedlagda röster.

Betänkandet om förordningen om den gemensamma organisationen av marknaden av Michel Dantin (PPE, FR) antogs med 27 röster för, 14 emot och 0 nedlagda röster.

Betänkandet om förordningen om landsbygdsutveckling av Luis Manuel Capoulas Santos (S&D, PT) antogs med 35 röster för, 3 emot och 3 nedlagda röster.

Annons

Betänkandet om den horisontella förordningen av Giovanni La Via (PPE, IT) antogs med 35 röster för, 6 emot och 0 nedlagda röster.

Nästa steg

Utskottsomröstningen måste fortfarande bekräftas av parlamentet som helhet i en plenaromröstning under oktober- eller novembersessionen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend