Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Crowdfunding i EU: Utforska mervärdet av potentiella EU-åtgärder

DELA MED SIG:

publicerade

on

crowdfundingEfter Workshop om Crowdfunding Europeiska kommissionen, som anordnades den 3 juni 2013 i Bryssel, har idag (3 oktober) lanserat ett samråd som uppmanar intressenter att dela sina åsikter om crowdfunding: dess potentiella fördelar, risker och utformningen av en optimal policyram för att ta tillvara potentialen i denna nya form av finansiering.

Michel Barnier, kommissionsledamot för den inre marknaden och tjänster, sa: "Crowdfunding – denna alternativa form av insamling som är kollektiv, deltagande och interaktiv – blir allt viktigare. Den har potential att överbrygga finansieringsklyftan som många nystartade företag står inför och att stimulera entreprenörskap. utvecklingen av crowdfunding och mångfalden av reglerande, tillsynsmässiga, skattemässiga och sociala ramar för den i hela EU, behöver vi en enda europeisk ram för att stödja både dem som utvecklar crowdfunding-plattformar och för att minska riskerna för dem som använder sådana plattformar att finansiera projekt. Det är vad jag frågar."

Medan många crowdfunding-kampanjer är lokala till sin natur, skulle andra dra nytta av enklare tillgång till finansiering på en inre europeisk marknad. Men för att se till att crowdfunding inte bara är en tillfällig trend som försvinner, utan snarare en hållbar finansieringskälla för nya europeiska projekt, behövs vissa skyddsåtgärder, i synnerhet för att säkerställa människors förtroende. Det slutliga målet med detta samråd är att samla in data om marknadsdeltagarnas behov och att identifiera de områden där det finns ett potentiellt mervärde i EU:s åtgärder för att uppmuntra tillväxten av denna nya industri, antingen genom underlättande, mjuka lagar eller lagstiftningsåtgärder.

Samrådet omfattar alla former av crowdfunding, allt från donationer och belöningar till finansiella investeringar. Alla är välkomna att dela sin åsikt och fylla i frågeformuläret online, inklusive medborgare som kan bidra till crowdfunding-kampanjer och entreprenörer som kan lansera sådana kampanjer. Nationella myndigheter och crowdfunding-plattformar uppmuntras också särskilt att svara. Samrådet pågår till den 31 december 2013.

För mer information, klicka här. 

Samrådet är finns här.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend