Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Italien: EIB lånar 300 miljoner euro till Hera

DELA MED SIG:

publicerade

on

tryckningEuropeiska investeringsbanken (EIB) och Hera Group tecknat i Milano en första del av ett godkänt sammanlagda lån euro 200 miljoner, avsett att stödja investeringar i den italienska multi-utility noterat på Milanobörsen 300 miljoner euro.

Specifikt EU bankens lån till Hera Group, som AcegasAps företaget tillhör avser 2012-2017 utvecklingsprogram som omfattar en rad olika projekt för nätverk och anläggningar i nordöstra regioner i Italien: Emilia-Romagna, Veneto och Friuli-Venezia Giulia.

Detta lån kommer under EIB: s traditionella verksamhet med tanke på den typiska industriellt fokus och sysselsättningsmässiga konsekvenserna av investeringarna - för närvarande en viktig aspekt för hela den italienska ekonomin. I själva verket är det förväntas vara positiva sysselsättnings konsekvenserna för närbesläktade verksamheter under perioden genomförandet av Heras fleråriga investeringsplan.

Denna operation konsoliderar EIB: s samarbete med multifunktionsföretaget där 180 nordöstra italienska kommuner har aktieinnehav. Under de senaste åren har två andra transaktioner på 305 miljoner euro undertecknats mellan EIB och Hera (inom miljö och nätutveckling).

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend