Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Återställda användares nätverk: "Drogbehandling ska inte bli ett getto, det borde maximera möjligheterna att återhämta sig"

DELA MED SIG:

publicerade

on

RUN12RUN (Återvunnen användar Network) lanserades officiellt på 2 oktober i Europaparlamentet i Bryssel i en händelse värd MEP Marco Scurria och deltog människor från hela Europa.

Lanseringen av RUN hade organiserats av dess grundande medlemmar av tidigare narkotikamissbrukare i ett försök att uttrycka behovet av mer långsiktiga tjänster för narkotikamissbrukare som vill sluta använda droger.

Professor Neil McKeganey förklarade att tidigare i Storbritannien, var majoriteten av narkotikamissbrukare tillgång behandlingstjänster som tillhandahålls med klinisk behandling men brist på stöd för att underlätta sina ursprungliga mål att bli drogfri. De med narkotikamissbruk kräver en mycket bredare stödpaket för att kunna leva utan en kronisk beroende, fortsatte han, att hjälpa dem att bygga upp sina liv, inom områden som sysselsättning, bostäder och det gäller att stärka familjerelationer.

Professor McKeganey konstaterade att en del av "problemet är att behandlingen kan bli ett getto" för att fortsätta beroende om bredare stöd är inte tillgänglig.

"För första gången ordet" återvinning "har nämnts i den nya strategin EU: s narkotika (2013-2020)", förklarade Justyna Glodowska-Wernet Europeiska kommissionen, en känsla som har varmt välkomnas av terapeutiska samhällen, tidigare användare , återvinning organisationer och medlemmar av forumet för EU: s civilsamhället på narkotika.

Roland Simon, ECNN, betonade behovet av att ge bredare stödpaket, men den belyser också behovet av ytterligare forskning som skall genomföras inom återvinning. ECNN har arbetat på en publikation med författare från Ghent University, Belgien som kommer att finnas tillgänglig i början 2014.

KÖR ordförande Boro Goic sa att nu var ett bra tillfälle att lansera RUN, ett nätverk för tidigare återvunna användare som det finns begränsat stöd för att hjälpa människor att sluta använda droger helt, särskilt i vissa delar av Europa och att sådana initiativ inte bara har fördelar för individ, men också för samhället i stort.

Annons

RUN är nu emot nya medlemmar som antingen är individer eller organisationer som stöder människor i tillfrisknandet. Syftet med RUN blir att verka på politisk nivå för rättigheter för före detta narkotikamissbrukare och även att bidra till att utforma strategier för att bättre form tjänster. För mer information, kontakta [e-postskyddad] eller söka efter RUN - Återanvändare Nätverk på facebook för att ta reda på mer.

Bakgrund

RUN är ett initiativ som fastställts av den europeiska plattformen Europa mot narkotika, drogrehabilitering gemenskap San Patrignano (Italien), Celebrate Recovery (Bosnien och Hercegovina) och Izlazak / Exodus (Serbien). Sedan maj 2013 har KÖR redan blivit ett nätverk av åtminstone 18 medlemsorganisationer samt enskilda medlemmar.

Visionen om RUN är att höja rösten i återhämtningen rörelsen, genom att bidra till konstruktiva och respektnarkotikapolitik, för individer, familjer och samhällen. Uppdraget för RUN är att vara ett nätverk som ger en röst för återvunna narkotikamissbrukare att främja och utbyta erfarenheter av återhämtning, på både politisk och praktisk nivå.

På politisk nivå, kommer att köra:

• Försök att ge en politisk röst för återvunna narkotikamissbrukare och deras organisationer.

• Advocate för återvinning inriktad politik i internationella, europeiska och nationella politiska forum.

• Visa hur återhämtningen kan motverka den bredare skada som orsakas av narkotikamissbruk till individer, familjer och samhällen.

På det praktiska planet, kommer att köra:

• Ge en plattform för återvunna användare att bli förespråkare visar att återhämtning är möjlig.

• främja social integration av återvunna missbrukare i områden som sysselsättning, bostäder och hälsa.

• Främja återhämtning som en livskraftig och hållbar alternativ både för individen och för samhället.

• Utbyta erfarenheter över organisationer som leder till bättre program för återvinning och återvunna narkotikamissbrukare.

För mer information, klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend