Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Kommissionen att föreslå standardmomsdeklaration för 20 miljoner europeiska företag

DELA MED SIG:

publicerade

on

LOGO CE_Vertical_EN_quadriDen 23 oktober kommer Europeiska kommissionen att föreslå en standardblankett för momsdeklaration för företag. Varje år skickas 150 miljoner momsdeklarationer till EU: s skatteförvaltningar. Rapporteringsskyldigheterna varierar dock i alla 28 medlemsstater vilket gör det mycket svårt för företag som bedriver verksamhet i mer än en medlemsstat att följa så många olika regler. Kommissionens förslag om att standardisera skyldigheter för momsrapportering i alla 28 EU-länder kommer att lyfta ett av de största hindren för företag att utöka sina affärsmöjligheter på den inre marknaden, särskilt små europeiska företag.

Bakgrund

På 6 December 2011 fastställde Europeiska kommissionen en strategi för mervärdesskattens framtid i Europa (se IP / 11 / 1508). Den innehåller ett antal åtgärder för att skapa ett enklare, effektivare och mer robust mervärdesskattesystem i EU som är anpassat till den inre marknaden, inklusive en standardmomsreform. Dagens förslag svarar också på små och medelstora företags indikationer att momsregler är en av de tio största svårigheterna och kostnaderna när de startar verksamhet och expanderar över gränserna inom Europa (se IP / 13 / 388).

För mer information, klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend