Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Bulgarien: EIB fortsätter att stödja uppgraderingen av Sofias kommunala infrastruktur

DELA MED SIG:

publicerade

on

1000000000000247000001047F9415E2Europeiska investeringsbanken (EIB) och Sofias kommun undertecknade idag ett nytt låneavtal på 50 miljoner euro för att stödja genomförandet av den bulgariska huvudstadens översiktsplan. Lånet kommer att finansiera ett transportinfrastrukturprogram inklusive bygg- och rehabiliteringsarbeten i Sofia under perioden 2013-2016.

Mihai Tanasescu, EIB:s vice ordförande med ansvar för utlåningsverksamheten i Bulgarien, kommenterade: "EIB-medel kommer att bidra till att förbättra livskvaliteten för invånarna i Sofia när det gäller att uppgradera det allmänna vägnätet och tillhörande transportinfrastruktur genom att öka dess kapacitet och smidighet. och säkerhet. Detta kommer också att ha en betydande positiv inverkan på stadens miljö genom att minska föroreningarna”.

EIB-lånet kommer att stödja konstruktion, återuppbyggnad, utbyggnad och rehabilitering av 22 små vägprojekt i Sofia, totalt cirka 56 km. Projektet kommer att hjälpa till att bringa transportnätverket upp till nuvarande säkerhetsstandarder och lindra viktiga flaskhalsar, vilket förbättrar trafikflöden. Det inkluderar också modernisering av 7.6 km spårvagnsspår och kontaktledningar som finns på de vägavsnitt som omfattas av detta nya lån.

Låneavtalet som undertecknades idag markerar en fortsättning på det framgångsrika samarbetet mellan EIB och Sofias kommun och representerar bankens fjärde direkta låneavtal med Bulgariens huvudstad. Banken har lämnat tre tidigare lån till Sofia, vilket ger EIB:s totala utlåning till Sofia till 4 miljoner euro, inklusive det nuvarande lånet: 250 miljoner euro för ett integrerat system för hantering av fast avfall undertecknat i två omgångar 23 och 2011, 2013 miljoner euro för vägtransporter nätverk 43.5 och 2009 miljoner euro för utbyggnaden av Sofias tunnelbana 105.

Bakgrund

Europeiska investeringsbanken är den långsiktiga utlåning institution inom Europeiska unionen och ägs av medlemsländerna. Det gör långsiktig finansiering till förfogande för sunda investeringar i syfte att bidra till EU: s politiska mål.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend