Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Kommissionen välkomnar Europaparlamentets stöd för strängare regler om utmattning av flygbesättningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

av-safeEfter Europaparlamentets omröstning i plenum den 9 oktober sa vice ordförande Kallas: "Jag är nöjd med denna omröstning som öppnar vägen för nya strängare EU-omfattande regler om pilottrötthet. Den kommer att ge bättre skydd för passagerare och säkrare arbetsförhållanden. för besättningen. Det här är en seger för sunt förnuft."

Syftet med denna nya lagstiftning för att modernisera de höga europeiska standarderna för luftfartssäkerhet är att förtydliga och förbättra de nuvarande bestämmelserna om flyg- och tjänstetidbegränsningar (känd som flygtidbegränsningar, eller FTL) - med hänsyn till de senaste vetenskapliga och tekniska bevisen.

Förslaget innehåller mer än 30 bestämmelser som syftar till att förbättra besättningens skydd mot utmattning, erbjuda dem säkrare och bättre arbetsförhållanden. De inkluderar viktiga frågor som vila under flygning för kabinpersonal och strikta gränser för nattflyg, beredskap och reserv.

Den nya lagstiftningen innehåller:

  • Minskningen av flygtjänsttiden på natten med 45 minuter (högst 11h istället för 11h45);
  • minskningen av det maximala antalet flygtimmar från 1,300 1,000 till 12 XNUMX under XNUMX på varandra följande månader;
  • ökningen av veckovila med 12 timmar (2 dagar istället för 1½ dag) två gånger i månaden;
  • beviljande av upp till fem dagars vila på hemmabasen i händelse av betydande tidszonpassering (istället för två dagar för närvarande, eller ännu mindre i vissa medlemsstater), och;
  • en viktig minskning av den maximala tjänstgöringstiden (beredskap + flygtid) vid flygplatsberedskap (16 timmar istället för 26–28 timmar i vissa medlemsländer).

FTL-säkerhetsregler påverkar inte tillämplig EU-lagstiftning och nationell lagstiftning, inklusive regler om arbetstid, hälsa och säkerhet på arbetet eller befintliga och framtida kollektiva arbetsavtal (CLA). Förhållandet mellan säkerhet och sociala regler är dessutom baserat på principen att den mest skyddande regeln gäller.

Genom att stödja förslaget till förordning bekräftade Europaparlamentet majoriteten av yrkesverksamma inom flygsäkerheten för ett övergripande och välbalanserat tillvägagångssätt som kommer att åstadkomma säkerhetsförbättringar för flygvärdinnor och piloter i den europeiska flygsektorn – till fördel för passagerarna .

Förslaget till kommissionens förordning fick en positiv omröstning vid EASA-kommitténs sammanträde den 12 juli 2013 och överlämnades till parlamentet för en tre månaders granskning.

Annons

Nästa steg

Kommissionen kommer nu formellt att anta förordningen. Den kan förväntas träda i kraft i slutet av 2013 och kommer att träda i kraft två år senare.

Det kommer att göras en fortlöpande utvärdering av den nya FTL-ordningen, som drivs av EASA tillsammans med medlemsländerna och involverar intressenter och vetenskaplig expertis, som kommer att baseras på verkliga operativa data, för att övervaka systemets effektivitet. EASA:s första regelbundna rapport om resultaten av övervakningsprogrammet ska lämnas senast tre år efter datumet för tillämpningen av reglerna.

För mer information, klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend