Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

På EU:s dag mot människohandel måste EU överväga en "större bild" av den globala barnhandeln, säger World Vision

DELA MED SIG:

publicerade

on

WorldvisionMed anledning av EU:s dag mot människohandel (18 oktober) uppmanar utvecklingsorganisationen World Vision EU:s ledare att inte bara fokusera på åtgärder för att minska antalet offer för människohandel i EU utan också överväga den "stora bilden" av denna globalt organiserade brottslighet mot mänskligheten, särskilt barnhandel.

"Medan antalet offer för människohandel som identifierats i EU är alarmerande och fortfarande stiger, är den siffran nästan obetydlig jämfört med antalet barn som faller offer för människohandel på global skala", konstaterar World Visions EU-representant Marius Wanders.

Smakämnen Global rapport om människohandel 2012 (UN Office for Drugs and Crime) rapporterar att minst 136 olika nationaliteter utsatts för människohandel och upptäckts i 118 olika länder. Medan europeiska och centralasiatiska länder rapporterar att 16 % av de upptäckta offren är barn, var i Afrika och Mellanöstern häpnadsväckande 68 % av offren för människohandel barn.
 
"En av de mest oroande trenderna som lyfts fram i rapporten är ökningen av barnoffer", sa Wanders. Enligt rapporten har barnoffer ökat från 20 % (2003-2006) till 27 % (2007-2010).

"I juni 2012 antog Europeiska kommissionen EU:s strategi mot utrotning av människohandel (2012–2016). Denna EU-strategi erkänner också tydligt och prioriterar kampen mot barnhandel”, tillade Wanders.

"Även om det är lovvärt att EU anstränger sig för att förbättra skyddet av och hjälpen till barn som människohandlas inom och mot EU, kan EU - som en självutnämnd global "förkämpe" för rättvisa och utveckling - inte blunda för miljonerna barn som människohandlas utanför EU:s gränser och jurisdiktion. World Vision och många andra internationella utvecklingsorganisationer förväntar sig att EU ska "se helheten" av den globala barnhandeln och att agera därefter, avslutade han.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend