Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Nya möjligheter öppnar upp för östra partner

DELA MED SIG:

publicerade

on

1928_7ecae03a5ca521ba6ae6dbef1d523cdbPresident Dalia Grybauskaitė, currently attending a European Council meeting in Brussels, briefed the European leaders on preparedness for the Vilnius Summit to be held this coming November. The heads of state and government of the EU member states took stock of the progress in European integration made by the EU’s Eastern partners and discussed the homework these countries must do for an EU Association Agreement to be successfully signed with Ukraine and initialed with Moldova and Georgia at the Vilnius Summit.

Enligt presidenten är en av nyckeluppgifterna för Ukraina som försöker underteckna ett EU-associeringsavtal i Vilnius att lösa problemet med selektiv rättvisa och Julia Tymosjenko-frågan. Ukraina behöver också genomföra val- och åtalsreformer och anta nödvändiga ändringar av lagar som rör rättvisa, rättsväsende och bekämpning av korruption, samt förbättra företagsklimatet.

Toppmötet kommer också att söka framsteg i EU:s viseringslättnader för östliga partner.

 The President noted that with the view to adopting critical decisions, Lithuania as the EU presiding member state, Ukraine, Moldova and other Eastern partners face strong external pressures. Economic threats and discriminatory export barriers are aimed to impede euro-integration processes and exert influence on the countries’ determination to choose a European future.
Toppmötet i Vilnius kommer att vara det tredje mötet i det östliga partnerskapet där EU-medlemmar och östliga partner kommer att vara representerade på högsta nivå. Det är en av de största och viktigaste händelserna under det litauiska EU-ordförandeskapet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend