Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Alstoms tidvattenturbin genererar 100MWh el på elnätet

DELA MED SIG:

publicerade

on

tgl-turbin-lyftAlstoms fullskaliga tidvattenanordning installerad vid European Marine Energy Centre (EMEC) i Orkney, Skottland, har nu injicerat över 100 MWh el i nätet.

Detta är en viktig milstolpe i utvecklingen av Alstoms tidvattenströmsanordning som följer den tidigare anslutningen av turbinen till nätet och den progressiva rampen upp till full nominell effekt på 1MW under de senaste månaderna.

"Dessa framgångsrika milstolpar med Alstoms tidvattenturbin stärker våra kunders förtroende för vår teknik och för vår förmåga att föreslå en pålitlig maskin till marknaden.

"Med dessa tester håller Alstom på att bli en av de viktigaste intressenterna på tidvattensmarknaden", säger Alstom New Energies Senior Vice President Jacques Jamart. Den senaste tekniska milstolpen är en del av testprogrammet ReDAPT 1 som syftar till att demonstrera maskinens prestanda under olika driftsförhållanden. Tack vare genereringen av 100MWh elektricitet bygger den upp förtroende för maskinens uthållighet och tillförlitlighet. Dessutom, med autonoma körningar utan avbrott, har maskinen visat sin förmåga att effektivt arbeta oberoende.

Alstoms tidvattenteknologi har unika tekniska egenskaper 2 som gör det möjligt att minimera installations- och underhållskostnaderna: turbinens flytkraft gör att gondolen enkelt kan bogseras till och från driftpunkten och fästas på dess förinstallerade fundament. Detta minskar tiden och kostnaderna för att installera eller hämta turbinen och undviker behovet av specialfartyg och dykare.

Testerna kommer att fortsätta på Orkneyöarna under olika driftsförhållanden in i 2014, för att demonstrera ytterligare autonom driftkapacitet och effektivitet hos turbinen samtidigt som den genererar el till nätet. Dessa testkampanjer kommer att följas av andra tester inklusive utplacering i pilotgårdar innan full kommersiell produktion påbörjas. 1 Som en del av Energy Technologies Institute (ETI) beställt och medfinansierat ReDAPT (Reliable Data Acquisition Platform for Tidal) konsortiumprojekt.

Nacellen roterar runt en vertikal axel för att möta det inkommande tidvattnet i en optimal vinkel. Dessutom har turbinen tre fällbara blad som orienteras automatiskt för att utvinna maximal energipotential. Båda dessa funktioner gör att turbinen kan öka sin effektivitet medan den är vänd mot strömmen.

Annons

Om Alstom 

Alstom är en global ledare i världen av kraftgenerering, kraftöverföring och järnvägsinfrastruktur och sätter riktmärket för innovativ och miljövänlig teknik. Alstom bygger det snabbaste tåget och den automatiserade tunnelbanan med högsta kapacitet i världen, tillhandahåller nyckelfärdiga integrerade kraftverkslösningar och tillhörande tjänster för en mängd olika energikällor, inklusive vattenkraft, kärnkraft, gas, kol och vindkraft, och det erbjuder ett brett utbud av lösningar för kraftöverföring, med fokus på smarta nät. Koncernen har 93,000 100 anställda i cirka 20 länder. Det omsatte över 24 miljarder euro och bokade närmare 2012 miljarder euro i beställningar 13/XNUMX

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend