Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Europeiska utvecklingsdagarna: Bygger en ny vision om utveckling efter 2015

DELA MED SIG:

publicerade

on

logo_EDD13Årets Europeiska utvecklingsdagar (EDD13) kommer att fokusera på millennieutvecklingsmålen (MDG) och på det globala ramverket som kommer att efterträda dem 2015. Högnivåtalare, representanter från civilsamhället, den privata sektorn och akademin från alla kontinenter kommer att mötas att diskutera innehållet i nästa agenda som bör behandla global fattigdom och hållbar utveckling.

Ämnet är mycket lägligt eftersom 2015 (måldatumet för millennieutvecklingsmålen) närmar sig med stormsteg. Anmärkningsvärda framsteg har gjorts i kampen mot fattigdom tack vare millennieutvecklingsmålen, men mycket återstår att göra. Diskussioner om utvecklingsagendan efter 2015 har inletts och förhandlingar kommer att äga rum nästa år på FN-nivå. EDD13 kommer att ge en unik möjlighet att samlas för att bidra till EU:s vision för utveckling fram till och efter 2015. Under evenemanget kommer även en ny undersökning om EU-medborgarnas syn på utvecklingsbistånd att tillkännages.

Bakgrund

European Development Days, som anordnas av Europeiska kommissionen, kommer att samla många av de relevanta aktörerna på området. Årets evenemang på hög nivå kommer att vara värd för bland andra Liberias president Ellen Johnson Sirleaf; Malawis president Joyce Banda och FN:s biträdande generalsekreterare Jan Eliasson. Europeiska kommissionen kommer att representeras av ordförande Barroso, Europaparlamentets ordförande Martin Schulz, vice ordförande Catherine Ashton, utvecklingskommissionär Andris Piebalgs och andra EU-kommissionärer. Uppdaterad lista över tillgängliga VIP-bekräftelser här..

EDD13 kommer att äga rum i Bryssel (Tour & Taxi) den 26-27 november.

För hela programmet, klicka här. Webstreaming kommer att finnas tillgänglig på European Development Days webbsajt.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend