Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Åsikt: Nytt år kräver förändring i regeringens tänkesätt för Storbritanniens framtid

DELA MED SIG:

publicerade

on

8171786565_72e0599e05När vi går in i ett nytt år, varför är det så att Storbritannien har förlorat sin väg ekonomiskt sedan vi skapade den första industriella revolutionen som drev vår nation till det mäktigaste ekonomiska landet i världen? När vi ska bestämma denna nedgång måste vi ställa frågan, vad ska vi göra 20-talets största vetenskapsman, Albert Einstein och 20-talets största matematiker, Constantin Carathéodory, har gemensamt med en John Argyris, uppfinnaren av Finita Element-metoden och författare till den framstående publikationen från 1960?

Länken Einstein-Argyris

Så vad har den här artikeln att göra med Storbritanniens ekonomiska nedgång? I detta avseende är det en översikt av en enskild ingenjör vars arbete bokstavligen har förändrat ingenjörsvärlden men där Storbritanniens "Establishment" inte känner till eller förstår det stora ekonomiska värdet och fördelen som ingenjörer kan ge en nation. Detta är väldigt tydligt med hederssystemet, där det finns väldigt få ingenjörer som har adlats genom åren och i modern tid (inte ens den största viktorianska ingenjören Isambard Kingdom Brunel som går tillbaka till det brittiska imperiets dynamiska dagar gjordes till Sir Isambard ). Därför är det uppenbart att "etablissemanget", till skillnad från tyskarna som känner ingenjörernas stora värde för deras ekonomiska dynamik, så gör Storbritannien uppenbarligen inte det. Om det gjorde det skulle otaliga brittiska ingenjörer som hade fått en riddarstatus.

Faktum är att i Tyskland är professionella ingenjörer vördade som på samma nivå som sina medicinska motsvarigheter läkare, men inte här i Storbritannien av någon konstig anledning, inte ens när det brittiska imperiet byggdes på skickligheten hos våra ingenjörskunskaper som var avundsjuka hos världen på den tiden. Därför handlar den här artikeln om hur stor ingenjörskonst och vetenskapligt geni formar vår värld och var eftersom vår politiska klass och affärsklass i Storbritannien har ignorerat denna stora styrka i flera år, har vår ekonomi sekventiellt minskat. Den självbelåtenhet som på varandra följande regeringar sedan slutet av andra världskriget gentemot ingenjörsyrket i Storbritannien är minst sagt föraktlig och där det inte är konstigt att bankirer et al har korsfäst nationen som de har gjort genom självgodhet och ren okunnighet om våra politiker och Whitehall-mandariner. I detta avseende har ingenjörer setts av makterna som andra klassens medborgare i den välståndsskapande processen och mycket bättre att placera alla nationens ekonomiska ägg i samma korg av "staden" och tjänsteindustrin än att bygga en dynamisk nation byggd på ingenjörs- och tillverkningsgrunder.

Återigen i detta avseende borde tjusiga barn i Whitehall och ministrarna som gick med på att huvudsakligen koncentrera sig på "staden" och tjänstesektorn hängas från Tower Bridge eftersom de i verkligheten var de som förstörde vår ekonomi och folkets levnadsstandard i decennier framöver nu (det vill säga om vi någonsin kan komma ur våra enorma skulder och ekonomiska problem som dessa människor också har tagit oss genom okunnighet?).

Faktum är att regeringen och "Whitehall" aldrig lär sig av sina misstag och där i det senare fallet är de det största hotet för denna nation att komma på sina ekonomiska fötter i framtiden och i "riktiga" positiva termer, när vi utesluter härjningarna av inflationen från år till år. Sambandet mellan Einstein, Carathéodory och Argyris Som tidigare nämnt myntade professor Ray Clough, som av många har beskrivits som USA:s största byggnadsingenjör någonsin, uttrycket "The Finite Elements Method" i sin publikation från 1960. Den finita elementmetoden i planspänningsanalys vid konferensen av 2nd American Society of Civil Engineers konferens om elektroniska beräkningar, Pittsburgh, Philadelphia (1960).

I den artikeln uppgav Clough att den finita elementmetoden var "Argyrismetoden" och överlät därför den moderna uppfinningen av FEM till Argyris. En man vars namn många inte kommer att känna igen eller ens känner till, men där han var ett ingenjörsgeni precis som hans farbror hade varit i avancerad matematik i början av 20-talet, och där han var Einsteins mentor, Constantin Carathéodory. Argyris, liksom hans matematiska geni farbror Carathéodory (han var bror till Argryis mor), var civilingenjör av kvalifikationer och utbildning, men där de båda från denna ingenjörsstiftelse övergick med tiden till flygteknik och matematik respektfullt. Carathéodory arbetade under en period för britterna i Egypten med dammkonstruktioner. Argyris å andra sidan arbetade för ett stort tyskt företag inom byggnads- och konstruktionsteknik. Men innan vi verkligen involverar Argyris och hans arbete, måste vi titta på de andra två för att se om det eventuellt finns genialitet i familjens blod. I detta avseende rådde det ingen tvekan om att Einstein och Carathéodory var genier, men var Argyris också det?

Annons

Anslutningen mellan Einstein och Carathéodory

Även om det inte fanns några tvivel om att Einstein var ett geni eftersom han hade sammanfört allt (på många sätt mycket lik upptäckten av DNA-strukturen som utfördes av Watson), finns det en hel del bevis som tyder på att hans matematik inte var upp till noll. Vissa säger att hans första fru Mileva Maric-Einstein hjälpte honom med hans yrkeshögskolestudier med avseende på matematikinnehållet när de båda gick på tekniska universitetet och att hon tillsammans med Carathéodory hjälpte till och genomförde betydande matematik som låg till grund för hans berömda uppsatser. Ledtrådar till detta är att när Einstein publicerade sin första tidning dök hans frus namn upp på tidningen som medförfattare/förläggare, men efter att Einstein blev världsberömd försvann Mileva-namnet. Einstein till och med i brev som han inte förstörde till Mileva och som har hållits för eftervärlden av institutioner (av någon konstig anledning brände Einstein dessa privata brev efter att tidningarna om relativitetsprincipen publicerats), sa Einstein ... "vårt arbete". Einstein-Carathéodory-bokstäverna förstärker också det faktum att Einsteins matematik stöddes av input från Argyris farbror, Constantin Carathéodory.

Följande är några exempel på dessa utbyten och vad Einstein sa om Carathéodory (och när Einstein var nära slutet av sitt liv). Brev från Einstein till Carathéodory (odaterat) Berlin, söndag: "Kära kollega! Jag tycker att din härledning är underbar, nu förstår jag allt. Först hade de små skrivfelen på andra sidan orsakat mig en del svårigheter. Nu förstår jag dock allt. Du borde publicera teorin i denna nya form i Physics Annals eftersom fysikerna normalt inte vet något om detta ämne som också var fallet med mig. Med mitt brev måste jag ha kommit över dig som en berlinare som hade upptäckte just Grunewald och undrade om det redan bodde människor där. Om du inte skulle ha något emot att också anstränga dig för att presentera de kanoniska förvandlingarna för mig, kommer du att finna i mig en tacksam och uppmärksam publik. Om du däremot svarar på frågan om de stängda tidsbanorna, kommer jag att dyka upp framför dig med händerna i kors. Den underliggande sanningen är dock väl värd lite svett. Med vänliga hälsningar, din Albert Einstein."

Brev från Einstein till Carathéodory

Den 6 september 1916 skrev Einstein till Carathéodory och i slutet av sitt brev frågade han Carathéodory: "Skulle du tänka lite på problemet med stängda tidsbanor? Här ligger kärnan i denna fortfarande olösta del av rum-tidsproblemet. Jag önskar dig allt gott från din sanning, A. Einstein." (Ovanstående är en stor insikt och grundläggande matematisk förståelse för att bevisa relativitetsteorin)

Brev från Carathéodory till Einstein Carathéodory svarade till Einstein den 16 december 1916: "Kära kollega, huvudpunkterna i teorin om kanoniska substitutioner kan enligt min mening lättast härledas på följande sätt." (Där kommer matematiska uttryck från Hamilton-Jacobis teori. Kompositionen avslutas ...) "Med vänliga hälsningar, med vänliga hälsningar, C. Carathéodory."

De få brev som finns mellan Einstein och Carathéodory och vice versa (de senaste är i de israeliska myndigheternas ägo) bevisar att Carathéodory på många sätt var avgörande för att underbygga Einsteins teorier (som återigen vissa säger kom från diskussioner och möjligheter med Carathéodory). Faktum är att Einstein själv uttalade under ett av sina sista pubisframträdanden: "Du ber mig svara på alla möjliga frågor, men ingen har någonsin velat veta vem som var min lärare, som visade mig vägen till den högre matematiska vetenskapen, tänkandet och forskningen. . Jag säger bara att min lärare var den oöverträffade greken Konstantinos Karatheodoris, som vi är skyldiga allt.”

Det var faktiskt en grek från Thrakien som han var känd där Einstein hade varit i kontakt med honom och hade hjälpt honom att slutföra relativitetsteorin i någon framstående matematikers medvetande. I detta avseende erkände världens matematiska gemenskap det stora erbjudandet och bidraget från "Kara", som de kallar honom när det gäller forskning inom högre matematik. Karatheodoris började faktiskt sina studier vid 27 års ålder och fram till de sista dagarna av sitt liv fortsatte han att skriva kritiker och vetenskapliga studier. Faktum är att Karatheodoris samarbete och kommunikation med Einstein för relativitetsteorin är inpräntat i de brev de utbytte, som nu finns utställda i museet Karatheodoris i Komotini, Grekland.

Kopior av brev mellan Einstein och Carathéodory från perioden 1916 till 1930 presenterades för de grekiska tjänstemännen från Israels ambassadör i Aten för några år sedan och förstärker Carathéodorys inflytande på Einsteins tänkande och revolutionära teorier. Men på en sista notering om Einsteins matematiska förmågor, ansåg han inte att en kedjereaktion kunde ske på jorden förrän en viss Leó Szilárd (som var Einsteins elev) bevisade för Einstein att det kunde ske genom matematik och experiment. Därefter det berömda Einstein-Szilárd-brevet till president Roosevelt som initierade Manhattanprojektet för att bygga "bomben" innan tyskarna till slut lyckades (nyligen upptäckt har faktiskt visat att nazisterna inte var så långt borta från att konstruera "bomben" och om de hade gjort, skulle Europa, Ryssland och Sydostasien nu vara helt under nazistisk dominans inklusive Storbritannien i förmodligen tusen rikes år framöver, som Hitler hade förutspått).

Därför, om Einsteins matematik var så bra, varför kunde han inte ta fram det matematiska beviset på att en kedjereaktion var möjlig och var detta lämnades för hans elev och kollega att avgöra? Eftersom Carathéodory och Argyris hade studerat, utbildat och tagit examen som civilingenjör till en början och övergått till fysik och flygteknik med respekt senare i livet, måste man fråga sig om det finns en grundläggande koppling i att initialt utbildas till civilingenjör först som ger en grogrund för matematik, fysik och ingenjörsgenier att dyka upp?

I förbigående ärvde Argyris liksom sin farbror Carathéodory en talang för språk och där Carathéodorys första språk var grekiska och franska men där han också behärskade tyskan med sådan perfektion, att hans skrifter komponerade på tyska språket blev ett stilistiskt mästerverk. Carathéodory talade och skrev också engelska, italienska, turkiska och de gamla språken utan ansträngning. Mycket mer än så var Carathéodory en uppskattad samtalspartner för sina medprofessorer vid filosofiska institutionen i München. Den välrenommerade professorn för antika språk Kurt von Fritz berömde Carathéodory och sa att man av honom kunde lära sig oändligt mycket om det gamla och nya Grekland, det gamla grekiska språket och den grekiska matematiken. Filosofen uppgav att han hade ett oräkneligt antal diskussioner med Carathéodory. Han sa att djupt i sitt hjärta kände sig Carathéodory över allt "grekiskt" och där det grekiska språket uteslutande talades i Carathéodorys hus.

Argyris, liksom sin farbror när det gällde att behärska språk, var precis som sin farbror i detta avseende och på sitt stora skrivbord på sitt kontor inom universitetet i Stuttgart hade han flera telefoner. En ringde och han pratade tyska, sedan en annan och han talade ryska, sedan en annan och han talade japanska och där han talade flytande minst 8 internationella språk. Argyris-Carathéodory-länken Som redan kortfattat i detalj var Carathéodory bror till Argyris mor och därför hans farbror. Med tanke på att Argyris mamma var gjord av samma sak som Carathéodory, var Argyris genetiska fabrikat i teorin hälften av Carathéodorys make-up också. Men om så är fallet är det konstigt att genier uppenbarligen inte ser genialitetens potential i varandra. I detta avseende när John Argyris var ung sa hans farbror till honom att ingenting någonsin skulle komma ifrån honom (en mycket liknande situation sade om Newton av hans samtida i Cambridge när han tappade sina "gryn" efter att ha tilldelats den lägsta BA som universitetet kunde tilldela och där han förlorade sin examensdeposition – endast de som tilldelades den lägsta graden fick sina examensavgifter konfiskerade och inte återlämnade av Cambridge och där denna filosofi sågs som ett incitament så att studenter skulle studera hårt så att de inte skulle lida ekonomisk förlust och den rena pinsamheten som följde med att bli tilldelad bredvid misslyckande).

Men det måste frågas, var detta en sporre från Carathéodory i hopp om att den unge Argyris skulle förändras eller var det ren arrogans från Carathéodorys sida? Man kommer aldrig att veta, men Argyris förändrade säkert ingenjörsvärlden för alltid i sitt senare liv.

År 2000 uttalade professor Dan Givoli, Lawrence och Marie Feldmans ordförande i teknik, Department of Aerospace Engineering, Technion, Israel Institute of Technology att det ofta hävdas att FEM är den enskilt viktigaste uppfinningen inom beräkningsteknik. Sedan år 2000 har FEM erkänts av många av världens ledande ingenjörer som den största uppfinningen inom matematisk ingenjörsdesign någonsin eftersom den löser vad som tidigare var olösliga problem.

Givolis lista i företrädesordning var följande: 1. Finita Elementmetoden (inklusive Boundary Element Method); 2. Iterativa linjära algebraiska lösare, inkluderar Krylov-utrymmen, konjugerade gradientmetoder och GMRES; 3. Algebraiska egenvärdeslösare, inklusive Lanczos- och QR-metoderna; 4. Matrixnedbrytningsmetoder, inklusive spektral och polär nedbrytning; 5. Finita skillnadsmetoder för vågproblem, inklusive metoderna från Newmark, Lax-Wendroff, Hilbert-Hughes-Taylor, Godunovs stötvågstekniker, upplindning och flödesdelning; 6. Icke-linjära algebraiska lösare, inklusive Quasi Newton-metoder såsom BFGS, och båglängds- eller fortsättningsmetoder; 7. Fast Fourier-transformen; 8. Icke-linjär programmering, i synnerhet kvadratisk programmering 9. Mjuka beräkningsmetoder, såsom neurala nätverk, genetiska algoritmer och fuzzy logik. 10. Flerskaliga metoder, inklusive multigridmetoden och wavelets.

Argyris: – Den tidiga perioden från andra världskriget

Argyris, precis innan andra världskriget bröt ut, arbetade i Tyskland som ingenjör för en stor konsulterande ingenjörspraktik som arbetade för nazisterna. Nazisterna hade verkligen byggt upp sin militära maskin till världens mäktigaste under hela 1930-talet efter att ha kommit till makten eftersom Hitler under lång tid hade satt upp en plan för vad han tänkte göra om han blev Tysklands förbundskansler. På den tiden arbetade Argyris med alla möjliga saker som tidigare varit olösliga och där det ena handlade om bestämningen och designen av en hög mastkonstruktion med mycket tung belastning i toppen. Dessa och andra var tyska regeringsprojekt och där han som en skicklig civilingenjör redan i ett tidigt skede var medveten om vad den nazistiska regimen införde. Det var genom specifika militära projekt och diskussioner med nazistiska militäringenjörer under arbetsrelationer på plats och genom kommunikation. Argyris avskydde dock nazisterna som en hel del människor i Tyskland och kunde se i nazismens tidiga dagar att dessa ingenjörsarbeten var föregångaren till att ta Europa och förmodligen världen in i ett nytt världskrig. Därför bestämde han sig för att försöka göra något åt ​​situationen och hjälpa andra att överleva. I förbigående och återigen inte känt om Argyris, när judiska vänner som han kände hotades av nazisterna för utvisning till koncentrationsläger riskerade han sitt liv genom att få minst fyrtio unga judiska barn och deras mödrar och fäder genom mörkrets hemlighet. natt till Sverige med båt (och där de sedan rymde till London då Sverige inte på den tiden var ockuperat av nazisterna).

Här riskerade Argyris sitt liv och om nazisterna hade upptäckt detta livräddande uppdrag hade han definitivt blivit skjuten. Därför var han i tidig ålder i mitten av tjugoårsåldern en man som brydde sig om mänskligheten och riskerade sitt liv för att rädda andra. Hur många bankirer skulle jag fråga skulle ha gjort det och satt sitt liv på spel, men där det måste sägas att före den finansiella härdsmältan behandlade våra politiker dessa människor som halvgudar på många sätt. Det verkar faktiskt än idag som om situationen inte har förändrats i den nuvarande regeringens ögon eftersom de inte ser några större fel fortfarande i "staden" och till och med försökte blockera de sanktioner som EU ska införa mot europeiska finansinstitutioner. På grund av Argyris kunskap om vad som hände inne i Nazityskland och orsakerna till dessa enorma anläggningsprojekt, försökte han till en början förgäves kontakta den brittiska regeringen för att vidarebefordra denna viktiga information som han hade till sitt förfogande. Inga svar från de makter som finns i England eller genom den brittiska ambassaden i Berlin kom. Men Argyris gav inte upp och höll på och där så småningom började britterna lyssna eftersom Argyris varnade för invasionen av nazisterna i hans hemland Grekland.

I detta avseende var han tvungen att resa till Grekland för att göra detta eftersom den brittiska ambassaden i Berlin inte skulle ge honom tillträde, så det enda han kunde göra var att besöka den brittiska ambassaden i Aten för att förmedla sin kunskap. Men eftersom hans visum bara var för ett par veckor och eftersom hans mor och första fru fortfarande var i Tyskland, var han tvungen att återvända snabbt. Argyris fick när han anlände till Aten ett möte med den brittiska ambassadören genom sina grekiska förbindelser och som omedelbart skickade ett kodat meddelande till London om vad nazisterna hade för avsikt. Därefter reste han tillbaka till Berlin men där okänd för Argyris nazisterna väntade på honom på flygplatsen eftersom någon hade tipsat dem och vad han höll på med (nazisterna hade faktiskt plundrat hans lägenhet och hade undersökt hans arbetsplats där de hittade fördömande bevis mot nazistregimen). Argyris skickades omedelbart till en hållplats (litet koncentrationsläger) i Tyskland för utvisning till dödslägren. Medan RAF bombplan förstörde en del av säkerhetsstängslet och han och andra flydde genom skogen. Vad kunde Argyris göra för att rädda sitt eget liv som om han var tillfångatagen nu, han skulle summariskt avrättas av nazisterna. Han tänkte länge och hårt och där hans familj genom sitt grekiska blod kände en viss amiral Wilhelm (Franz) Canaris, en grekkollega, som hade arbetat upp den militära stegen från första världskriget för att bli chef för den tyska underrättelsetjänsten, Abwehr. Canaris var en av de högst rankade officerarna i den nazistiska militärmaskinen men där han i hemlighet hatade nazisterna också och trodde att han kunde göra mer nytta genom att hålla tyst om detta och arbeta inom denna totalt avskyvärda regim som våldtog Europa och dödade miljoner i process, än att öppet tala ut (till slut upptäcktes Canaris och hängdes för högförräderi på direkt order från Hitler bara några månader innan andra världskriget slutade).

Sannerligen, Canaris skickade överkommandot överallt efter 1943 när kriget höll på att förloras för nazisterna och dit när den tyska militären kom dit fanns det inga allierade trupper att slåss. Dessa avledningar av hundratusentals tyska trupper räddade förmodligen tiotusentals allierade liv. Canaris var också en av de högt uppsatta militärofficerarna som var direkt involverade i mordet på Hitler och för det hängdes det av pianotråd, en mycket långsam och smärtsam död. Vissa säger att Canaris var en allierad agent för vad han hade gjort under andra världskriget och där han säkerligen träffade brittisk underrättelsetjänst i Portugal vid några tillfällen. Till detta hedrades hans högra hand efter kriget av Israel för att han räddat många judar från gaskamrarna. Därför finns det många pekpinnar på sannolikheten att Canaris verkligen var en spion för de allierade eller åtminstone privat stödde de allierade och inte Hitlers nazistiska tyranni. Därför tog sig Argyris på natten (sov på dagen av uppenbara skäl) till Berlin och Canaris. Så småningom träffade han amiral Canaris, chefen för den tyska militära underrättelsetjänsten och där Canaris lät skapa fripassagepapper för Argyris och skriva av sig själv (med detta i sin ägo skulle ingen som såg Canaris underskrift våga utmana Argyris). Men för att vara helt säker på att Canaris fäste sin högra hand en viss kapten Dohnanyi för att resa med honom genom Tyskland till den schweiziska gränsen och den ultimata friheten.

Med säkerheten för Canaris, Argyris och Dohnanyi (som på senare tid tilldelades Israels högsta utmärkelse för att ha räddat många judar under Förintelseåren) nåddes den schweiziska gränsen men där det enda hindret kvar för hans frihet var floden Rhen som Argyris fick bada och gjorde det, trots att det var vinter på den tiden och det iskalla vattnet var dödligt. I detta avseende kunde människor bara hålla på i högst 10 minuter på grund av att deras kropp stängdes av genom den intensiva kylan. Väl i Schweiz plockades Argyris upp av de schweiziska gränsvakterna, men eftersom han hade viss information om sig (även om han var helt nedsmutsad) inklusive Canaris pass, tillät de Argyris att stanna under en 3-veckorsperiod. Detta var tidigt 1941 och där han tillfälligt befann sig i limbo i ett neutralt land där han inte kände någon, men där han kunde kommunicera med sin familj och andra för att låta dem veta att han var säker. De skickade i sin tur Argyris tillräckligt med pengar så att han kunde överleva och skriva in sig vid Zürichs tekniska universitet där han avslutade deras tvååriga doktorsexamen i teknik på bara 6 månader och belönades med universitetets högsta pris. Hans tekniska briljans om inte tidigare känt för många visades tydligt av denna enda bedrift av intellektuell excellens; men där det var okänt för världen i stort fanns mycket, mycket mer att komma från Argyris under kommande år. Kort efter denna prestation gjordes två försök av nazisterna att föra bort honom tillbaka till Tyskland från Schweiz. I detta avseende hade nazisterna genom sina agenter i Schweiz upptäckt att Argyris var samma Argyris som hade rymt från dem ungefär nio månader tidigare och där deras spioner till och med hade infiltrerat själva universitetet. Schweiz var naturligtvis där Einstein, som inte kunnat säkra ett liv inom universitetsforskning och undervisning efter examen, fick anställning i Bern som en låg patentagent för att försörja sin unga familj och sig själv.

Efter att ha blivit upptäckt av nazisterna gick han till den brittiska ambassaden för att be om deras hjälp. John Argyris berättade för dem hur han hade hjälpt britterna med viss viktig information innan Grekland invaderades genom deras grekiska ambassad i Aten. Ambassaden kontaktade Sir Michael Palairet (som hade varit ambassadör i Grekland vid den tidpunkt då Argyris hade gett informationen) för att kontrollera saken och där omedelbart de brittiska ambassadtjänstemännen uppmanades genom ett kodat meddelande att skapa några falska papper för Argyris och att ordna för sin säkra passage till England via Spanien och sedan till Portugal (ett neutralt land och där Argyris, om den upptäcktes i Francos fascistiska Spanien under en längre tid, skulle ha deporterats tillbaka till Nazityskland (eftersom Franco inte ville ha några problem med nazisterna och därför var Portugal ett land där Argyris skulle vara säkert).

Att flyga från Lissabon till England gav Argyris det största nöjet eftersom han visste att hans dröm att hjälpa Storbritannien att stoppa nazisterna äntligen var till hands. Höga ord dessa kan tyckas men där dessa var hans ideal från en tidig vuxen ålder.

Argyris: Andra världskrigets insats i England

När Argyris nådde Storbritannien vid en militärflygbas i England, förhördes han i tre dagar och nätter med lite eftergivenhet av två brittiska militära underrättelseofficerare som inte kunde tro på hans berättelse om hur han hade rymt från Tyskland och nazistregimen. Till en början trodde de faktiskt att han var en tysk spion eftersom de ständigt frågade honom, 'hur lurade du tyskarna så länge?'. Vem kunde klandra dem för det var en ganska extraordinär historia. Men så småningom för Argyris efter denna kontinuerliga och intensiva förhörsperiod var British Intelligence övertygad om att John Argyris var äkta och kopplades därefter genom Lord Beaverbrooks Ministry of Aircraft Production till Royal Aeronautical Society (RAeS) som var ansvariga för att ge designinstruktioner till britterna Aviation Industry om hur man producerar höghastighetsjaktplan, bland annat flygplansdesign.

Argyris installerades till en början som en låg teknisk officer, men där på grund av RAeS:s förvåning över hans tekniska designarbete som ingen på Society vid den tiden kunde följa men så småningom visade sig ha rätt, efter bara några månader blev han befordrad till högre teknisk officer. Det var faktiskt överens om och erkände vid den tiden att John Argyris var flera år före någon av de andra RAeS:s ingenjörer. Hans kunskap och tänkande var milt sagt revolutionerande i ingenjörsmässiga termer. Men där detta oundvikligen skulle visa sig vara fallet och var det revolutionära tänkandet bakom det som så småningom skulle leda till det fullständiga skapandet av den moderna "Finite Element Method" (FEM) som ursprungligen utformades och konceptualiserades i Storbritannien mellan 1943 och 1945. När John Argyris började sitt arbete på RAeS i början av 1943, utfärdades 'Data-Sheets' för design av alla civila, militära bombplan och stridsflygplan till flygplanstillverkningsindustrin av RAeS. Vid undersökning fann Argyris emellertid att designmetoderna och de som användes av Storbritannien var osunda och att i vissa flygplansfall hade vissa av dessa brittiska konstruktioner åttioprocentiga strukturella fel inom sig; en punkt som vissa har sagt efter andra världskriget indirekt skulle ha räddat tiotusentals allierade liv i framtiden och speciellt på D-dagen genom långt säkrare allierade plan.

Därför satte Argyris, som vid den tiden hade utnämnts till teknisk chef vid RAeS, igång med att ändra allt detta och förde enkelt upp alla designdatablad till de höga standarder som krävs för krigsansträngningen. I detta avseende modifierades alla brittiska militärflygplan och alla nya konstruerades till Argyris nya designdatablad. Men allt var inte rättvist att segla för Argyris och stora svårigheter väntade då flygplansetablissemanget (regeringen och Whitehall) var mycket negativa till att byta till Argyris nya revolutionära design (men där de naturligtvis var mycket säkrare design). Deras återhållsamhet var möjlig på grund av att de blev utsatta för det brittiska folket för förlöjligande om dessa fakta kom fram (etablissemanget i detta avseende försöker alltid få folket att tro att de vet bäst och där de aldrig får fel - ja om folket visste att Allierade soldater et al transporterades i mycket osäkra militära flygplan, mystiska försvunna flygplan skulle ha förklarats och var det bokstavligen skulle ha funnits ett helvete från motreaktionen från det brittiska folket), med vaniljsås i ansiktet, förlägenhet och ren rädsla för att Den brittiska regeringen hade skickat ut flygplan som inte var tekniskt säkra för deras militära personal. Till en början sa de faktiskt att det som efterfrågades av dem i Whitehall var "omöjligt" och omöjligt kunde vara rätt. Men där etablissemanget genom uthållighet och ingripande från den brittiska flygplanstillverkningsindustrin själv och deras ingenjörer som backade Argyris bedömning, var tvungna att hålla med om att Argyris hade rätt.

Genom uthållighet, envishet och ren grus höll han faktiskt fast vid sin ingenjörsövertygelse som så småningom försäkrade att Storbritannien genom Argyris revolutionära nya metoder skulle ha långt, mycket säkrare allierade plan som med största sannolikhet direkt räddade tiotusentals om inte hundratusentals allierade liv. Enbart för denna enda bragd borde den brittiska regeringen ha tilldelat Argyris ett riddarskap, men eftersom han inte var en "etablissemang" skulle det inte hända. Ja, även om han hade burit facklan under senare delen av krigsåren inom flygindustrin för revolutionär förändring. För om Argyris inte hade gjort detta, skulle Storbritannien ha varit i en distinkt underläge i luften, särskilt när D-dagen hotade. I detta avseende måste man fråga sig hur många allierade trupper som skulle ha dödats genom felaktiga allierade flygplan och inte nazistiska granater och kulor? För vi vet nu genom militärhistoriker att framgången för D-dagen var på knivsegg och fint balanserad för att gå åt båda hållen och där den massiva angreppen och makten från den nazistiska militärmaskinen så småningom kom att bära runt Carne. I detta avseende, om inte tillräckligt många allierade fallskärmsjägare hade överlevt bakom fiendens linjer för att förhindra nazisternas förstärkning snabbare efter D-dagen, kan det framgångsrika militära resultatet av D-dagen ha varit helt annorlunda.

Det är ytterligare en anledning till att Argyris arbete var så mycket viktigt och varför 'etablissemanget' borde ha slagit honom till riddare efter andra världskrigets slut. Men detta skulle inte vara för mannen som indirekt räddade tiotusentals liv som ett minimivederlag. Under en period erkände framstående personer inom vetenskap och teknik Argyris överhöghet inom flygteknisk design och särskilt en mycket begåvad vetenskapsman som var senior rektor vid National Physical Laboratory (NPL) i Teddington och ordförande för Aeronautical Research Council, en viss herr Harold Leslie Cox. Efter kriget hade andra sett och kunde se John Argyris storhet växa fram. Sir Arnold Hall, som var senior professor i luftfartsstrukturer vid Imperial College, University of London bad honom att bli universitetslektor och sedan läsare inom ett par månader efter hans första utnämning.

Sir Arnold hade med förvåning sett de revolutionära saker som Argyris hade gjort när han arbetade i flygindustrin under andra världskriget. På Imperial College utvecklade han verkligen sitt grundläggande tänkande om 'Finite Element Method', det mest avancerade verktyget för matematisk ingenjörsdesign i världen idag. I detta avseende måste man säga vid denna tidpunkt och som framtiden med största sannolikhet kommer att utvisa, som Newton och Leibniz gjorde med uppfinningen av "Calculus", kommer Argyris FEM så småningom att bli den tekniska motsvarigheten till Calculus och där många ingenjörer har gjort redan den här kommentaren. Argyris hade många första inom flygindustrin och bara en av dem var att han var den första ingenjören någonsin att på ett säkert sätt designa de bakåtsvepta vingarna för stridsflygplan som möjliggjorde så småningom höga machhastigheter och igen samtidigt som han arbetade för den brittiska regeringen.

Ändå fick Argyris ingen riddarstatus från "Establishmentet" trots att han hade gjort Storbritanniens försvarssystem mycket starkare genom att ha mycket överlägsna och snabbare jetjaktplan. Argyris gjordes till medlem av Aeronautics underkommitté för Aeronautical Research Council och avancerade ytterligare sina beräkningsmetoder och konstruktioner. En användning av John Argyris FEM var att fastställa att det första kommersiella jetflygplanet, "Comet", var osäkert. Han förutspådde att planet skulle krascha i sin nuvarande designform. Den tidens etablering i form av ministeriet för flygplansproduktion (försörjningsministeriet) var upprörda och sa att Argyris försökte förstöra Storbritanniens globala flygplansindustri. De sa faktiskt att han var "galen".

Men till stöd för Argyris sa Sir Arnold Hall till ministeriet att vara mycket försiktig eftersom Argyris visste vad han pratade om. Efter det andra sönderfallet av ett reguljärt Comet-flyg, vände sig en amerikansk institution till Argyris med sikte på att han skulle bli deras främsta expertvittne och rådgivare i en grupptalan i USA och ersättningsärenden vid högsta domstol i Storbritannien genom domstolarna för deras klienter (släktingar till de döda). Åklagarens advokater och anhöriga uppgav att de skulle göra en formell juridisk attack mot den brittiska flygindustrin. Argyris vägrade, trots att institutionen erbjudit 5 miljoner tyska mark. På den tiden en enorm förmögenhet, men där han inte kunde göra detta mot Storbritannien eftersom Storbritannien hade räddat hans liv under krigsåren. En man som därför arbetar för sitt adopterade land och där detta var av större vikt än ekonomisk belöning. Men skulle andra människor idag ha gjort en liknande sak som våra illustra bankirer som har fört västerlandet på sina ekonomiska knän på många sätt och har blivit adlat och tilldelats jämnåriga som om de skulle gå ur modet? Ja därför säger vi att känna John att Argyris var en sann patriot i sitt adopterade land Storbritannien, och det räknade för mer än något annat. Men fortfarande skulle etablissemanget inte ge honom ett riddarskap eller ens någon nationell utmärkelse överhuvudtaget. Men till detta har folk under historien gång på gång sagt att kunskap räddar liv och var detta är helt sant i fallet med Argyris. När "kometen" först introducerades, var Argyris och hans andra fru Ingalisa på väg genom Roms flygplats på väg till Storbritannien och dit de återvände från Grekland efter en semester. En flygplatschef såg Argyris (som då var en världskänd flygingenjör som hade dykt upp i flygtidningar över hela världen).

Denna flygplatschef på grund av den prestige som flygplansindustrin erbjöd erbjöd Argyris platser på "Comet" som flyger till London. Man måste komma ihåg att "Kometen" var motsvarigheten till "Concord" då och alla ville flyga på "Kometen", särskilt de goda och de stora. Han vägrade och gjorde en scen på Roms flygplats eftersom han kände till det stora strukturella felet i "kometens design". När Argyris och hans fru flög tillbaka i dåtidens vanliga långdistanspropellerplan med turbopropeller, och när de reste över Biscayabukten, tittade de ner och såg "Kometen" som erbjöds VIP-platserna i havet. Alla passagerare och besättning omkom. Det är kunskapens kraft och på ett dramatiskt sätt hur det verkligen räddar liv. Allt eftersom Argyris stora arbete fortskred med att föra upp FEM till en extraordinär nivå av tekniska framsteg, skulle företag och statliga myndigheter runt om i världen söka upp Argyris för att lösa vad som tycktes vara olösliga komplexa problem. Tre av dessa fall gällde NASA. Den första var farorna med utformningen av de mäktiga Apollo-raketerna.

Detta var ett enormt åtagande för vilket Argyris prestationer rapporterades i amerikanska medier. Den andra var bestämningen och lösandet av den landningsstabiliserande teknologin för 1969 års månmodul som var den första månlandningen (Armstrong, Aldrin och Collins) och där som med alla NASA-projekt som Argyris arbetade med, måste de vara så att hela 'Mission' kunde gå och komma tillbaka 'Tryggt'. Återigen löste Argyris problemet som stoppade uppskjutningen i rymden eftersom det okända var vid den tiden ytmaterialet på månen och dess djup. Om materialet var för djupt och för mjukt skulle modulen aldrig kunna ta sig från månen. Därför måste tekniken och mekaniken utvecklas så att modulen skulle lyfta i vilken terräng som helst. Det var ett problem som ingen kunde lösa vid den tiden men Argyris gjorde det och resten är förstås historia. Och för det tredje, återinträdesproblemet för NASA där rymdfärjan ganska lätt kunde brinna upp när den återinträder i jordens atmosfär.

Bestämningen av säkerheten för nässkölden och vingspetsarna var av största vikt för NASA. Argyris åtog sig den matematiska analysen och designen av dessa två viktiga element inom designen av rymdfärjan där beräkningarna av de höga temperaturerna måste bestämmas och vad deras effekt skulle vara på farkostens säkerhet vid återinträde. NASA var mycket imponerad som man skulle vara och har sedan dess använt Finita Element-metoden som deras framstående tekniska designverktyg för att fastställa deras mest komplexa problem. Utöver detta bland ytterligare en mängd andra otroliga världsledande ingenjörsprestationer är arbetet på det europeiska CERN av Argyris. Faktum är att när det gäller NASA-arbetet bad även andra västerländska regeringar Argyris om en kopia av hans banbrytande analys och design, några av nationerna kunde uppenbarligen inte budgetera för en bemannad flygning till månen. Förutom regeringar skulle de största företagen i världen som Daimler Benz, Boeing, Ford, GE och andra med liknande ställning be Argyris om hans designhjälp.

Detta innebar återigen vanligtvis lösningen av till synes olösliga komplexa problem som de inte hade lyckats lösa själva. Argyris frossade verkligen i problem som ingen annan kunde lösa, men där han gång på gång gjorde det. Men det måste konstateras att det fanns meningsmotståndare som dåtidens brittiska "Establishment" i form av personer som Sir Alfred Pugsley som var chef för flygplansstrukturer i Farnborough och som var emot Argyris arbete. Han hindrade honom överallt och sa att hans revolutionära idéer var nonsens, aldrig skulle fungera och inte kan göras. Men efter "Comet"-kraschsituationerna var Sir Alfred till och med tvungen att acceptera (även om han motvilligt) att det Argyris sa och gjorde var 100 % korrekt. Detta cementerade situationen påstås med enighet från andra högt uppsatta Etablissementsfigurer om att FEM verkligen var ett världsförändrande revolutionerande ingenjörsdesignverktyg. Men där återigen Sir Alfred gjorde en övergripande kommentar till Argyris: "Kom ihåg att du är här för att lyda våra order och inte för att tänka själv"! Det byråkratiska etablissemanget när det är som bäst och där vi bara dödliga bara ska tjäna.

Har saker och ting verkligen förändrats men med denna "elitistiska" mentalitet måste det frågas och en av de främsta anledningarna till varför Storbritannien befinner sig i den underliggande ekonomiska och finansiella röran som det befinner sig idag? I detta avseende enligt PwC:s chefekonom 2009 om mycket bättre finansiella prognoser, Storbritanniens totala skuld (allt på och utanför balansräkningen) kommer att vara 10 biljoner pund.

Argyris fortsatte att utveckla potentialen hos FEM i en anmärkningsvärd och häpnadsväckande utsträckning (och där han fram till sin död rådgav världens ledande designingenjörer i egenskap av deras mentor, precis som hans farbror Carathéodory hade gjort med Einstein. Skillnaden den här gången dock var att Argyris inte rådde en enda person som den store Einstein, utan hela det internationella samfundet av beräkningsingenjörer över hela världen.I Tyskland, i början av 1950-talet hade den nytillträdde tyska förbundsutbildningsministern hört talas om Argyris bedrifter och hans revolutionära arbete och där han personligen reste till Storbritannien när Tyskland höll på att bygga sig tillbaka som en nation igen efter andra världskriget och där han blev så förvånad över vad han fick höra när han träffade Argyris, att han åtog sig Tyskland direkt att bygga en världsledande ingenjörskonst. campus kring Argyris extraordinära arbete.

Han berättade för Argyris att om han återvände till Tyskland, skulle alla nödvändiga resurser och finansiering för att upprätta en egen institution göras tillgängliga. Tyskland kände därför till ingenjörernas stora värde för en nations ekonomiska byggprocess och där det är lika kritiskt idag, om inte ännu mer, än efter andra världskriget [Tyvärr förstod inte den brittiske premiärministern, politikerna och Whitehall detta. och varför på många sätt folket i Storbritannien aldrig kommer att se sin levnadsstandard stiga i verkliga termer förrän de får en förståelse för vad ingenjörer gör för en nations ekonomiska välbefinnande och var de i slutändan levererar ekonomisk dynamik till en nation. Men samma "elitistiska" mentalitet är uppenbar även idag där politiker och Whitehall aldrig stödjer våra ingenjörer och den teknologi som de skapar. I detta avseende och som ett enda exempel på otaliga att anläggningen inte har stött ingenjörer i Storbritannien, är uppfinningen av den medicinska kroppsskanningsteknologin där den globala marknaden för dessa skannrar idag uppskattas till över 10 miljarder USD per år. Uppfunnet under en 17-årsperiod vid Aberdeen University av prof. John Mallard och tagit upp av en mängd nationer, men inte Storbritannien på grund av politisk självbelåtenhet och okunnighet]. Den tyske ministern sa till Argyris att därefter utarbeta planer för utvecklingen av en sådan institution som han trodde var ett lysande koncept som delvis skulle leda Tysklands nya gräns för ekonomisk utveckling över tiden. Han visade sig absolut ha rätt, vilket historien nu kan intyga. Storbritannien kunde vanligtvis inte vid den tiden se den enorma potentialen eftersom de inte fullt ut förstod Argyris tänkande, eftersom det var långt före allt på den tiden (men där "steady-state" i Whitehall och "the don" t rock the boat mentality som åsidosätter allt som regeringens chefsrådgivare, rådde som idag). Detta koncept som den tyska förbundsministerns intuition uppfattade är lika djupgående idag som det var i början av 1950-talet och där nu över en kvarts miljon webbplatser antingen är dedikerade till FEM eller använder dess metoder kontinuerligt.

Därför, eftersom det brittiska etablissemanget inte skulle hjälpa Argyris, hade han inget annat alternativ än att åka till Tyskland med ett tungt hjärta, för han ville verkligen stanna i sitt valda land, Storbritannien. Men Tyskland kunde se var Storbritannien inte kunde och därför beseglades ännu en stor förlust för Storbritanniens framtid igen av "etablissemanget" som kontinuerligt inte har någon intuition alls, även idag om händelser som bokstavligen kan förändra nationens ekonomiska förmögenheter. För dessa och andra positiva ekonomiska frågor är anledningen till att Tyskland har blivit den mäktigaste och mest dominerande ekonomin i Europa idag och Storbritannien har ständigt blivit en vikande ekonomisk makt.

Den enda välsignelsen var att Argyris fortsatte ett tag som professor i Aeronautical Structures vid Imperial College efter att ha lämnat till Stuttgart University, Tyskland. Faktum är att när Argyris var känd för att åka till Tyskland, bildade den brittiska regeringen en nationell byrå för finita elementmetoder och standarder och där WIF-medlemmen professor i aeronautiska strukturer vid Imperial College Glyn Davies blev konsult 1983, det första grundandet datum för myndigheten av regeringen. En del i 'etablissemanget' insåg därför efter att hästen hade bultat på den enorma kraften i Argyris revolutionära arbete men där denna förståelse som vanligt kom alldeles för sent för att göra något åt ​​saken. Ett annat klassiskt fall av uppfunnit här, utnyttjat överallt annars och så småningom köpt tillbaka av Storbritannien från nationen som såg längre än Storbritannien (öka betalningsbalansen för Tyskland i Argyris fall och minska dem för Storbritannien).

Ren galenskap som vanligt som alla intelligenta människor vet, men där det elitistiska "Establishmentet" inte verkar ha någon som helst framsynthet, en total brist på omdöme, en upplevd idiot förståelse för allt tekniskt, en total förlust liksom hur vetenskapen positivt kan revolutionera en ekonomi över tid eller faktiskt använda något sunt förnuft alls. Den nya Argyris-institution i Stuttgart, som den tyska regeringen byggde för Argyris arbete, startade från ingenting men hade efter en kort tid ökat till över trettio högutbildade ingenjörer från England, Europa och USA. Men där denna lilla ekollon nu har utvecklats sedan dess till en massiv ek som har blivit den ledande institutionen för datortekniska tillämpningar i världen. Dess tjänster idag är mycket efterfrågade för att lösa komplexa problem och var de vanligtvis befinner sig innan de går in i "Argyris värld", olösliga för andra. Kineserna var faktiskt så förvånade över Argyris arbete i de första dagarna att de gjorde honom som många andra nationer till hedersprofessor vid deras ledande ingenjörsuniversitet.

Därför, med den nya revolutionära institutionens enorma framgång, startade Argyris också vad som skulle bli världens ledande tekniska tidskrift inom Computational Mechanics. Han var tidskriftens chefredaktör och där den betjänar världens ledande intuitiva ingenjörer (det finns över fyrtio publikationer om året). Konferenser för tidskriftens medlemmar hålls över hela världen årligen och inkluderar världens ledande matematiker och ingenjörer. Argyris var deras ordförande. Fram till sin pensionering tog John Argyris alla institutionens doktorander under sina vingar och var den slutliga domaren om de hade nått doktorandnivån för världens ledande institution inom beräkningsmekanik. Under åren fram till sin död 2004 har Argyris faktiskt hedrats av sexton industrialiserade nationer i världen, många med sina högsta vetenskapliga och tekniska utmärkelser. Visserligen har några varit deras regerings högsta utmärkelser, men inte här i Storbritannien förrän en mindre utmärkelse delades ut år 2000.

John Argyris blev CBE i Queen's Birthday Honours List 2000 men denna utmärkelse för alla Argyris världsförändrande arbete och prestationer var lite mer än vad han förtjänade efter andra världskriget där indirekt genom att fastställa upp till 80 % av strukturella fel i vissa av de allierades militära flygplan, räddade tiotusentals militär personal som en minimisituation. Faktum är att Argyris's Finita Element-metod har med största sannolikhet återigen indirekt räddat många hundratusentals liv om inte nu går i miljontals genom säkrare byggnader, dammar, tåg, bilar, byggnader, motorvägar och flygplanen som vi reser i varje dag. år etc, etc. Därför borde dessa rena indirekta räddningar av liv genom Argyris arbete ha motiverat den högsta äran som Storbritannien kunde tilldela honom men där det brittiska "Establishment" (regeringen och Whitehall) alltid ignorerade denna store ingenjörs prestationer.

CBE borde ha varit början, men uppenbarligen inte den ära som Argyris och hans betydelsefulla bidrag till ingenjörsvetenskapen för Storbritannien och i hela världen är värdig. I detta avseende används nu FEM i de flesta andra vetenskaper, inklusive medicin, där den till exempel används för att övervaka trycket inom människokroppen själv. Det verkar därför som att FEM inte kommer att ha några vetenskapliga gränser under 21-talet och därefter, och en sak är säker, den kommer att revolutionera de medicinska disciplinerna och alla andra som den har gjort för teknik. I och med att datorer blir allt kraftfullare kommer den finita elementmetoden verkligen att ses som motsvarigheten till Newtons kalkyl och där oändlig beräkningskraft kommer att fortsätta att ta FEM till allt högre höjder under kommande decennier. Strax före hans bortgång ett år innan skrev en grekisk journalist en artikel om Argyris med titeln "The Greek Einstein". Den här artikeln vann det "helt grekiska" journalistiska priset, som delas ut av Greklands president.

Det var ett passande epitafium för förmodligen den största ingenjören på 20-talet och om det inte kommer något som överträffar Argyris FEM-kapacitet, kommer han med största sannolikhet att vara den största ingenjören i detta århundrade eftersom hans revolutionära ingenjörsarbete och arv fortsätter oförminskat. John Argyris ligger begravd på Varbergs kyrkogård, Sverige. Vid ceremonin i april 2004 gav den grekiska regeringen honom fullt erkännande genom att skicka deras generalkonsul och biträdande generalkonsul för att bära hans kista. Både kristna och grekisk-ortodoxa gudstjänster genomfördes sekventiellt.

De ekonomiska effekterna på Storbritannien när regeringen och Whitehall inte förstår ingenjörernas stora välståndsskapande benägenhet

Det bör inte råda något tvivel i någon intelligent persons sinne att en nation inte kan öka sin "riktiga" ekonomiska rikedom utan att en kritisk nivå av ingenjörer är en del av den ekonomiska processen.

Kineserna vet detta tydligt och där det finns mer än 800,000 21 ingenjörer per år som kvalificerar sig inom alla ingenjörsdiscipliner. För närvarande har Storbritannien ett uruselt antal ingenjörer jämfört med Storbritanniens totala arbetsstyrka och det kan inte upprätthålla eller faktiskt skapa en dynamisk framtid för folket i Storbritannien. För utan tillräckligt med ingenjörer kommer landet att fortsätta att stagnera och slutligen misslyckas. Tyvärr, även efter kollapsen av det finansiella systemet i väst, beslutade våra politiker att gå på samma gamla ruinväg och stödja bankerna (som i slutändan med största sannolikhet kommer att misslyckas igen med sin enorma skuld som kanske aldrig kommer att återbetalas - dessa element av vår ekonomi som egentligen inte tjänar något bara för dem själva, inte ens de banker som till övervägande del är i statliga händer genom skattebetalarnas kontinuerliga räddningsaktioner) snarare än industrin. Storbritannien har därför förlorat sin väg i världen med den strategi som har kommit från regeringen och Whitehall under det senaste kvartssekelet. Vi skulle faktiskt säga igen och var det är mycket viktigt att veta var det gick fel för Storbritannien. Det kan läggas vid fötterna ordentligt på de där tjusiga barnen i Whitehall och ministrar som beslutade att nationen bara krävde att "staden" och serviceindustrin skulle överleva på 90-talet och där de skulle hängas upp under Tower Bridge för förräderi. För de är de verkliga skurkarna om varför Storbritannien har misslyckats och kommer att fortsätta att göra det tills ett nytt ekonomiskt tänkesätt dyker upp som bygger på långsiktigt sunt förnuft. Men det måste dock sägas i detta avseende, om ingen ny positiv förändring kommer, kommer inte "etablissemanget" att påverkas eftersom dessa människor tas om hand från byråkratisk och politisk födelse till byråkratisk och politisk grav. Det är därför ständigt sjukt att människorna alltid lider och som tillhandahåller alla pengar för våra ledare och högre tjänstemän att slösa bort gång på gång. Verkligen sjukt också för att ”etablissemangets” levnadsstandard inte kan undgå att stiga år från år, men där folkets levnadsstandard omvänt sjunker år efter år, För i detta avseende visar officiell statistik när man tar hänsyn till inflationstrycket, att 10 % av folket i Storbritannien blir fattigare för varje år och de översta XNUMX % av människorna blir rikare för varje år.

Denna situation är totalt sett inte ett bra recept för dynamisk ekonomisk tillväxt genom förmögenhetsfördelning och är mogen för stora civila oroligheter eftersom majoriteten inte kommer att stå för denna enorma förmögenhetsskillnad på obestämd tid. Revolutioner genom hela världens historia har verkligen visat att där avsevärd social ojämlikhet är fallet inom en nations folk, är det en krutdurk som väntar på att slockna en dag. Därför bör regeringen och Whitehall vara mycket medvetna om vad historien har visat i det förflutna. Med tanke på ovanstående måste vi helt enkelt få våra politiker att ändra sättet att styra vår ekonomi och där de har för det långsiktiga bästa för folket i Storbritannien och framtida generationer, ATT GÖRA INGENJÖRINGEN ATT GÖRA EN PRIORITET FÖR ATT ÅTERBYGGA VÅR NATION TILL GODA FÖR ALLA OCH INTE BARA FÖR DE FÅ PRIVILIGERADE SOM VI HAR IDAG.

Om vi ​​håller fast vid det nuvarande tänkandet kommer vårt folk och framtida generationer verkligen att lida oerhört när den kinesiska ekonomin går i full överdrift under de kommande 25 åren. I detta avseende nu kontrollerar östliga ekonomier redan över 50 % av världens ekonomiska omsättning och kommer på sin nuvarande väg att kontrollera 75 % av den globala ekonomiska kakan i slutet av detta århundrade. När det händer har väst bara när vi tar hänsyn till inflationen bara 25 % av världens ekonomiska omsättning att mata ifrån och där det också innebär en drastisk sänkning av levnadsstandarden. Därför befinner vi oss i ett globalt ekonomiskt krig och där, om vi inte är galna, kommer det inte att bli några fler världskrig på grund av faktumet "Mutually Assured Destruction" (MAD). Med tanke på dessa fakta kommer framtidens krig att vara globala ekonomiska krig och där det bara finns en ekonomisk kaka att äta ur. Tyvärr är ekonomiska krig mycket mer dödliga i det långa loppet för militära världskrig eftersom de är i evighet och aldrig tar slut.

I detta avseende och överlag tar västerländska regeringar och västerländska företag ner oss genom att ständigt investera i öst och bygga upp sina ekonomier vid västerländska ekonomiers undergång. Det är faktiskt kort till medellång sikt vinst under de senaste 35 åren från väst som har drivit de kinesiska ekonomiska fenomenen och där detta så småningom på lång sikt kommer att återvända för att bita väst tillbaka på ett mycket stort sätt. I detta avseende har rikedomen för de få som har drivit denna situation ökat astronomiskt, folket har förlorat sina jobb till öst och deras rikedom har också minskat avsevärt. Nu när Kina har en aldrig tidigare skådad rikedom och låg skuld (mindre än 11 ​​% av BNP) kommer ännu fler jobb och rikedom att gå förlorade i väst för 90 % av befolkningen. Har detta offer varit värt mödan för många säger vi som institution för en nej. Därför kan de västerländska regeringarna och Storbritanniens "Establishment" helt enkelt inte se skogen för träden, men frågan är, vill de verkligen göra som de aldrig kommer att vilja för någonting?

Dr David Hill verkställande direktör för World Innovation Foundation

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend