Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Medborgardialog i Bukarest med kommissionsledamot Cioloș

DELA MED SIG:

publicerade

on

Dacian-CiolosVilken roll spelar EU i ditt dagliga liv? Vad innebär det att vara europeisk? Vad innebär EU-solidaritet? Hur ser du på Europas framtid? Det här är några av frågorna som Jordbruk och landsbygdens utveckling Kommissionär Dacian Cioloș kommer att tala den 17 mars i Bukarest under den 50:e medborgardialogen, med cirka 250 medborgare från hela Rumänien.

"Europa måste lyssna mer på sina medborgare; att se till att politik som utformats i Bryssel tar hänsyn till mångfalden i en union med 28 medlemsländer med mer än 500 miljoner medborgare, var och en med sina egna drömmar och förväntningar. Vi bygger nu framtidens Europa och vill se till att Rumäniens medborgare hörs i denna process, att deras åsikter beaktas. Jag inbjuder dig att delta i denna dialog, för att diskutera vilken typ av Europa vi skulle vilja ha och hur vi kan bygga det tillsammans”, sa Cioloș.

Dialogen kommer att äga rum den 17 mars kl. 11-13 på Rumäniens nationalbibliotek (Atrium Hall, Unirii Blvd. 22). Den kommer att modereras av tv-journalisten Luca Niculescu. Evenemanget kommer att webbstreamas och medborgare från hela Europa kan också delta via Twitter med hjälp av #EUDeb8 hashtag. Dialogen kommer att fortsätta med ytterligare tio medborgardebatter på lokal nivå, organiserade i samarbete med Europe Direct-nätverket i Rumänien.

Bakgrund

A senaste Eurobarometern visar att 56 % av rumänerna känner sig europeiska (59 % är EU-genomsnittet) och att 63 % av rumänerna är optimistiska om EU:s framtid (51 % EU-genomsnitt). Men endast 40 % säger att de vet vilka rättigheter EU-medborgarskapet ger och endast 19 % anser att deras röst hörs i EU (29 % EU-genomsnitt). 63 % av rumänerna skulle vilja veta mer om sina rättigheter som EU-medborgare.

Medborgardialogerna organiserade under Europeiska medborgaråret 2013 (IP / 13 / 2) fortsätter in i 2014. Du kan följa dem på netto här.

Mer information

Annons
BilagaStandard Eurobarometer 80

1. Att känna sig som en medborgare i Europeiska unionen

2. Europeiska unionens framtid

3. Kunskap om rättigheter

4. Min röst räknas i EU

5. Information om EU-medborgarnas rättigheter

 

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend