Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Live: Ledamöterna diskuterar EU-domstolens beslut om att skrota datalagringsdirektivet

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-Data-Retention-Directive-harmful-to-privacy-600x205EU-domstolens dom som ogiltigförklarar 2006 års datalagringsdirektiv kommer att diskuteras av Civil Liberties Committee den 10 april kl. 12-12. Direktivet kräver att telekomföretag behåller telefon- och e-postdata i mellan sex månader och två år. Ledamöterna kommer att bedöma konsekvenserna för EU-länder och medborgare tillsammans med parlamentets advokater, kommissionen och det grekiska ordförandeskapet i rådet. Domstolen fann att direktivet, i sin nuvarande lydelse, inte står i proportion till dess syften.

vänster

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend