Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Kommissionen att offentliggöra Spring Europeiska ekonomiska prognos

DELA MED SIG:

publicerade

on

02FA415B-2351-4CEE-93EB-BA295FE4137A_mw1024_n_sDen 5 maj publicerar EU-kommissionen sin europeiska ekonomiska vårprognos. Den kommer att omfatta 2013, 2014 och 2015 och kommer att innehålla uppgifter om bland annat bruttonationalprodukt (BNP), inflation, sysselsättning och offentliga budgetunderskott och skulder. Dessa prognoser fokuserar på alla 28 medlemsländer, plus kandidatländerna samt några länder utanför EU.

Bakgrund

Europeiska kommissionens generaldirektorat för ekonomi och valutafrågor tar fram kortsiktiga makroekonomiska prognoser tre gånger per år: på våren, hösten och vintern. De fungerar som grund för olika ekonomiska övervakningsförfaranden, till exempel inom ramen för den europeiska terminen.

Ekonomisk prognoskälla.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend