Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

EYE 2014: Aktivera ungdomar att få säga sitt om EU: s framtid

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140508PHT46422_originalI det ögonblick tusentals ungdomar har väntat månader på har äntligen kommit. I helgen (9-11 maj) kommer parlamentsbyggnaden i Strasbourg att vara värd för European Youth Event 2014 (EYE 2014), en unik möjlighet för nästa generation att generera idéer, diskutera åsikter och sätta dagordningen för morgondagens Europa! Dessutom hjälper en mobilapp deltagare att ta sig till de hundratals föreställningar och workshops som hålls in och ut i Europaparlamentets byggnader.

EYE 2014 innehåller hundratals aktiviteter grupperade kring fem teman: ungdomsarbetslöshet, digital revolution, Europeiska unionens framtid, hållbarhet och europeiska värderingar. Evenemanget välkomnar mer än 5,000 200 deltagare, XNUMX talare och dussintals stödjande partners och ungdomsföreningar.

En gratis mobilapp har släppts - tillgänglig för Apple- och Android-enheter - för att låta deltagarna få ut det mesta av sin helg. Applikationen erbjuder högtalarnas information, hela programmet, geolokaliserade kartor och ger även deltagarna ett personligt schema med aviseringar för att hjälpa dem navigera sig igenom evenemanget.

Även personer som inte kan delta personligen kan delta eftersom de kan följa 16 toppaktiviteter live, inklusive söndagens avslutningsceremoni i parlamentets kammare. De kan också diskutera med talare och deltagare live på Twitter med hashtaggen #ÖGONström.

Dessutom organiserar Europaparlamentet den första Instameet för alla deltagare som brinner för fotografering som kommer till Strasbourg. Här får de möjlighet att arbeta med proffs och posta bilder på Instagram av unika platser i och runt parlamentsbyggnaden.

Det finns också YO! Village, organiserat av European Youth Forum, med musik och andra former av underhållning. På fredagskvällen kommer European Youth Forum och staden Strasbourg att vara värd för en öppen luftkonsert på Place Kléber med föreställningar av asiatiska Dub Foundation och La Fanfare en Petard. På lördag kommer YO! Fest Club Night att innehålla Puggy, DJ Falcon och DJ Riva Starr.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend