Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Europaparlamentsval: Politiska grupper - representerar människors olika åsikter på europeisk nivå

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140528PHT48639_originalNär valet är över går nu många av de nyvalda parlamentsledamöterna samman för att bilda eller ansluta sig till transnationella politiska grupper i parlamentet på grundval av deras politiska tillhörighet. Politiska grupper åtnjuter vissa fördelar, men för att bli erkända som en grupp måste de uppfylla vissa krav. De officiella politiska grupperna som bildar parlamentet bör skapas i slutet av juni i god tid till den första plenarsessionen den 1 juli.

För att bli erkänd som en grupp måste den bestå av minst 25 parlamentsledamöter och ha medlemmar som representerar minst en fjärdedel av medlemsländerna (idag minst sju). När en politisk grupp väl har bildats måste Europaparlamentets ordförande informeras om dess namn, sammansättning och ledarskap.
Varje grupp sköter sin egen interna organisation genom att utse en ordförande eller biordförande, en byrå och den har även ett sekretariat.

Politiska grupper spelar en viktig roll när det gäller att fastställa parlamentets dagordning, välja parlamentets ordförande, vice ordförande, utskottsordförande och föredragande, och i fördelningen av talartid för debatter. Dessutom får grupper extra stöd.
Vissa parlamentsledamöter tillhör inte någon politisk grupp och är kända som grupplösa.

I det avgående parlamentet finns sju politiska grupper, som representerar mer än 100 olika partier från 28 medlemsländer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend