Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomisk styrning

D20 och multilaterala utvecklingsbanker går samman för att stödja ekonomisk tillväxt, skapa jobb och förbättra produktiviteten

DELA MED SIG:

publicerade

on

bank-300x224De nationella finansinstituten i G20-länderna ('D20') och de multilaterala utvecklingsbankerna (MDB) kommer att arbeta nära tillsammans för att stödja ekonomisk tillväxt, skapa jobb och förbättra produktiviteten. Detta är resultatet av det andra informella mötet mellan cheferna för D20 och MDB i Rom, som var värd för CassaDepositi e Prestiti (CDP) och Europeiska investeringsbanken (EIB). Den gemensamma åtgärden följer det australiska G20-ordförandeskapets prioritet att främja investeringar, särskilt i infrastruktur och små och medelstora företag, för att öka den globala tillväxten.

Behovet av att tränga in privata investerare erkändes som högsta prioritet, på grund av det höga finansieringsbehovet. Relevansen av D20, som ett verktyg för att främja tillväxt och sysselsättning, stöder uppfattningen att D20-institutionerna ska vara representerade i G20-arbetet som genomförandeorgan för överenskomna politik.

CDP:s ordförande Franco Bassanini sa: "D20 är en grupp av olika finansiella institutioner, som dock delar ett gemensamt uppdrag att stödja de konvergerande offentliga politiska målen för medlemmarna i G20, deras respektive aktieägare. Genom att arbeta tillsammans erbjuder medlemmarna i D20 och de multilaterala bankerna avsevärd finansiering och expertis och kan därmed ha en stark kapacitet och inverkan för att stödja G20:s prioriteringar.”

Det sa EIB:s ordförande Werner Hoyer: ”Även om vi ser förbättringar i tillväxtprognoser för avancerade ekonomier, står många länder fortfarande inför viktiga utmaningar. Stöd, särskilt för investeringar i infrastruktur och långsiktig finansiering, förblir därför en nyckelprioritering eftersom de är de främsta drivkrafterna för tillväxt och sysselsättning. ”Han tillade: "De multilaterala institutionerna spelar inte bara en betydande roll i finansieringen utan också för att tillhandahålla politiska råd, dela kunskap och främja kapacitetsuppbyggnad. Med tanke på sin storlek, sin roll och sin erfarenhet kan MDB:er bidra till att sätta standarder och tillhandahålla ledarskap som arbetar i nära samarbete med medlemsländer och nationella offentliga banker."

Medan G20-ordförandeskapet erkänner att det inte finns någon brist på globala medel, finns det utmaningar att kanalisera dem till produktiva investeringar. Eftersom regeringar inte kan finansiera stora globala infrastrukturbehov på egen hand, måste G20-länderna vidta åtgärder som syfta till att öka investeringar från den privata sektorn. President Bassanini betonade: "Under vårt möte fokuserade vi särskilt på vikten av att attrahera privat långsiktig finansiering till infrastruktur och små och medelstora företag för att använda de knappa offentliga resurserna på det mest effektiva sättet och för att förbättra D20:s katalytiska roll."

G20 identifierar reformer för att avlägsna begränsningar för privata investeringar genom att upprätta sunda och förutsägbara policy- och regelverk och betona den roll som marknadsincitament och discipliner spelar. Dessa, tillsammans med andra åtgärder för att främja långsiktiga investeringar i den privata sektorn, kommer att maximera effekten av den offentliga sektorns kapitalutgifter. President Hoyer sa: "Vi har den gemensamma visionen att gå bortom traditionell långfristig utlåning och stärka vår katalytiska roll för kommersiell finansiering i större skala och därmed tillhandahålla en nödvändig bro mellan regeringar, projektsponsorer och kapitalmarknader."

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend