Anslut dig till vårt nätverk!

Åtstramning

ECON-ordförande Gualtieri vill ha "djärvare åtgärder" för euroområdet

DELA MED SIG:

publicerade

on

2085806_Euro-Europe-Notes-Currency-700x450ECB-rådet sammanträdde nyligen och beslutade att räntan på de huvudsakliga refinansieringstransaktionerna och räntorna på utlåningsfaciliteten och inlåningsfaciliteten förblir oförändrade på 0.15 %, 0.40 % respektive -0.10 %.

Ordförande för parlamentets utskott för ekonomi och valutafrågor Roberto Gualtieri (S&D, IT) sa: "Med den årliga inflationen i euroområdet nere på 0.4 % är deflationsrisken idag högre än någonsin. Detta kan sätta vår bräckliga återhämtning i fara. Idag beslutade ECB att inte ta några ytterligare steg utöver vad som redan beslutades i juni. Det verkar vänta på effekterna av sina beslut. Men vi har ont om tid. Besluten i juni hjälpte visserligen lite med tanke på eurons växelkurs, men euroområdet behöver helt klart djärvare åtgärder både när det gäller prisstabilitet och även för att stimulera efterfrågan. Vi har inte råd att vänta längre när andra monetära områden ser ökad tillväxt och sysselsättning och sannolikt kommer att stoppa penningpolitiska lättnader. Vi behöver åtgärder nu, inte inom några månader."

Mer information

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend