Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Ekonomiska utsikter: "Europa vissnar av brist på investeringar"

DELA MED SIG:

publicerade

on

834765I en kommentar till de senaste europeiska ekonomiska tillväxtsiffrorna från Eurostat, som inte visar någon ökning av BNP i euroområdet under andra kvartalet 2 (jämfört med föregående kvartal) och 2014 % tillväxt i EU0.2, Claudia Menne från Europeiska fackliga samorganisationen sa: "Med Tyskland som drar ihop sig, Frankrike stagnerar och Italien är tillbaka i recession är utsikterna dystra. Det är ingen idé att skylla på vädret eller situationen i Ukraina – det enkla faktum är att Europa behöver en förändring i den ekonomiska politiken. Det räcker inte att bara skära ned statsutgifterna och hoppas på det bästa.”"Europa vissnar av brist på investeringar. EU-kommissionens tillträdande ordförande Jean-Claude Juncker behöver så snart som möjligt få det nödvändiga stödet för ett investeringsprogram för tillväxt och sysselsättning, vilket EFS har krävt under en tid.”

 
European Trade Union Confederation (ETUC) finns till för att tala med en enda röst, för arbetstagarnas gemensamma intressen, på europeisk nivå. Det grundades 1973 och representerar nu 85 fackliga organisationer i 36 europeiska länder, plus 10 branschbaserade federationer. EFS är också på Facebook, Twitter, Youtube och flickr.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend