Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

UfM-sekretariatet och Europeiska ekonomiska och sociala kommittén undertecknar avtal för att främja regionalt samarbete i Medelhavet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

B0sp_sWIAEvf-mUfM-sekretariatet och Europeiska ekonomiska och sociala kommittén (EESK) har undertecknat ett samförståndsavtal för att arbeta närmare på områden av gemensamt intresse, inklusive skapande av jobb, kvinnors socioekonomiska egenmakt, entreprenörskap, social ekonomi, livsmedelssäkerhet och klimatförändringar.
I en tid där samarbete och dialog är av avgörande betydelse, vilket de senaste tragiska händelserna i Paris tyvärr har visat, ett strategiskt avtal om förstärkning av förbindelserna mellan Europeiska ekonomiska och sociala kommittén (EESK) och unionens sekretariat för Medelhavet (UfM) undertecknades idag av EESK:s ordförande Henri Malosse och UfM:s generalsekreterare Fathallah Sijilmassi.
"Båda institutionerna är fullt engagerade i att etablera närmare samarbete med målet att främja regional integration, främja hållbar socioekonomisk utveckling, skapa en mer inkluderande dialog och stärka relationerna mellan de två Medelhavskusterna", sade UfM:s generalsekreterare Sijilmassi under mötet . ”Det är nu dags för åtgärder”, tillade EESK:s ordförande Henri Malosse, ”Medelhavsregionen har försummats av EU under hela det senaste decenniet”.
Genom detta avtal är båda parter överens om att regelbundet träffas, utbyta information och involvera varandra i regionala projekt och aktiviteter. Detta samarbete kommer också att bidra till att underlätta involveringen av icke-statliga intressenter - fackföreningar, yrkesförbund, den privata sektorn och organisationer från det civila samhället - för att ta itu med de regionala utmaningarna runt Medelhavet. Dessa intressenter uppmuntras att främja och föreslå regionala, subregionala och transnationella projekt som ska märkas av UfM med målet att främja regionalt samarbete och ha en direkt inverkan på försörjningen för medborgarna i regionen.
Efter uppsvinget för Europa-Medelhavstoppmötet 2013 för socioekonomiska råd, som ägde rum vid UfM:s högkvarter i Barcelona, ​​identifierade båda institutionerna prioriterade samarbetsåtgärder som att främja skapandet av jobb, särskilt för ungdomar (under UfM-initiativet) Med4Jobs), stärka kvinnors roll (den andra upplagan av UfM Project Conference on Women's Socio-Economic Empowerment kommer att äga rum i maj 2015), främja entreprenörskap, främja social ekonomi, öka livsmedelssäkerheten och bekämpa klimatförändringar.
EESK och UfM-sekretariatet delar en gemensam uppfattning om mervärdet av att stärka förbindelserna mellan norra och södra Medelhavet. Genom detta partnerskap går båda institutionerna samman för att utveckla en mer inkluderande regional process.
Samförståndsavtalet finns tillgängligt i båda EN och FR.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend