Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

#CCPs Europeiska kommissionen och USA Commodity Futures kommissionen: Gemensam strategi för transatlantisk centrala motparter

DELA MED SIG:

publicerade

on

NYSEKommissionär Jonathan Hill och ordföranden för den amerikanska råvaruterminshandelskommissionen (CFTC) Timothy Massad har idag (11 februari) tillkännagett ett gemensamt tillvägagångssätt när det gäller krav på centrala clearingmotparter (CCP).

Centrala motparter är finansmarknadsinfrastrukturer som förbättrar marknads- och finansiell stabilitet genom att garantera varje motparts skyldigheter i en transaktion. Clearade transaktioner inkluderar vanligtvis derivat samt andra finansiella produkter såsom obligationer, aktier och värdepappersfinansieringskontrakt. Om en motpart till en transaktion går i konkurs innan de reglerar sina åtaganden, skyddas dess andra motparter av de finansiella resurser som innehas av den centrala motparten. Dessa finansiella resurser består till stor del av högkvalitativa säkerheter, som beräknas och samlas in från motparterna dagligen. I denna mening fungerar KKP som en strömbrytare, och dämpar dominoeffekten av finansiella förluster på marknaderna när en deltagare misslyckas.

USA och EU är hem för de största derivatmarknaderna i världen. En gemensam strategi för reglering och övervakning av globala derivatmarknader är avgörande för att stödja gränsöverskridande handel och investeringar och upprätthålla finansiell stabilitet. Dagens avtal kommer att säkerställa att europeiska centrala motparter lättare kommer att kunna göra affärer i USA och att amerikanska centrala motparter kan fortsätta att tillhandahålla tjänster till företag i EU.

För att genomföra avtalet avser EU-kommissionen att inom kort anta ett likvärdighetsbeslut med avseende på CFTC-krav, vilket kommer att göra det möjligt för ESMA att erkänna amerikanska centrala motparter så snart det är praktiskt möjligt. När de väl har erkänts kan amerikanska CCP:er fortsätta att tillhandahålla tjänster i EU samtidigt som de i första hand följer sina egna lokala krav.

CFTC:s personal kommer att föreslå ett fastställande av jämförbarhet med avseende på EU:s krav, vilket gör det möjligt för EU:s centrala motparter att tillhandahålla tjänster i USA samtidigt som de i första hand följer sina egna lokala krav. CFTC kommer också att effektivisera registreringsprocessen för EU:s centrala motparter som vill registrera sig hos dem.

Det gemensamma tillvägagångssättet följer en detaljerad analys av skillnaderna mellan CFTC och EU:s regelkrav, genomförd under ett antal år. Både CFTC:s och EU:s krav är baserade på internationella principer, och CFTC:s personal och Europeiska kommissionens tjänster kommer att arbeta tillsammans, tillsammans med motsvarigheter över hela det globala tillsynssamhället, för att vidareutveckla dessa principer och ytterligare harmonisera de standarder som internationellt aktiva CCP:er hålls till. .

"Detta är ett viktigt steg framåt för global regelkonvergens. Det innebär att europeiska centrala motparter lättare kommer att kunna göra affärer i USA och att amerikanska centrala motparter kan fortsätta att tillhandahålla tjänster till EU-företag”, säger Jonathan Hill, kommissionsledamot med ansvar för finansiella tjänster, finansiell stabilitet och kapitalmarknadsunion. ”Det har tagit lång tid, men det är goda nyheter att vi efter mer än tre års diskussion nu kan ge säkerhet för marknaden. Jag är tacksam mot ordförande Massad och hans team för allt deras arbete med att hjälpa oss komma till denna punkt.”

Annons

De åtgärder som krävs för att genomföra detta avtal kommer att införas så snart som möjligt. CFTC:s personal och EG:s tjänster kommer att arbeta för att se till att förändringar genomförs på ett samordnat sätt.

Mer information

Du hittar ett gemensamt uttalande från Europeiska kommissionen och US Commodity Futures Trading Commission här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend