Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

#EconomicPolicy: Ledamöterna för att diskutera behovet av ytterligare strukturella reformer

DELA MED SIG:

publicerade

on

ekonomisk politikÅtta år efter början av den ekonomiska krisen är återhämtningen i Europeiska unionen fortfarande svag och ojämn, med medlemsländer som kämpar för att få kontroll över sina skulder och arbetslösheten fortfarande är för hög. Ledamöterna diskuterar utmaningarna under en plenardebatt om den årliga cykeln för samordning av den ekonomiska politiken inom EU, den 24 februari. Parlamentariska utskott har utarbetat betänkanden som kräver strukturella reformer som skapar jobb och ökar produktiviteten.

Plenardebatt

Den europeiska terminen är hur EU-länderna försöker samordna sin ekonomiska politik bättre. Europeiska kommissionen förbereder först en allmän syn på EU och gemensamma prioriteringar som måste godkännas av EU:s statschefer. Sedan föreslås landsspecifika rekommendationer av kommissionen, godkända av regeringarna i rådet, som måste genomföras i varje land.

Plenardebatten på onsdagseftermiddagen baseras på rapporter från Europaparlamentets utskott för ekonomiska, sociala frågor och den inre marknaden om de allmänna utsikterna för EU, som anges i kommissionens Årlig tillväxtöversikt.

EU:s ekonomi: fler investeringar och efterfrågan behövs

Smakämnen rapport av ekonomiska utskottet, utarbetat av Maria João Rodrigues, en portugisisk medlem av S&D-gruppen, hävdar att återhämtningen kan stärkas genom strukturella reformer och en ökning av efterfrågan. "I Portugal har åtstramningar fört med sig arbetslöshet, fattigdom och ekonomisk emigration men också amnesti för rika skattesmitare," sa hon: "Många människor kämpar för att försörja sina familjer eller ge upp att skaffa barn helt och hållet. Inget av detta har förbättrat landets konkurrenskraft.”

Enligt hennes åsikt måste "eurozonen hanteras som en ekonomi": länder som exporterar mycket mer än de importerar "har råd att öka lönerna och inhemska investeringar, så att den inhemska efterfrågan ökar och hela euroområdet uppnår högre tillväxt."

Annons

Sociala konsekvenser av reformer

Smakämnen rapport av sysselsättningsutskottet, utarbetat av Sofia Ribeiro, en portugisisk medlem av EPP-gruppen, säger att skapa kvalitetssysselsättning och skapa tillväxt måste placeras i centrum för medlemsstaternas och EU:s politik. "För att säkerställa verklig utveckling stöder jag en europeisk politik baserad på strukturella reformer, finanspolitisk konsolidering och hållbara investeringar, tillsammans med en analys av sociala och ekonomiska konsekvenser", sa hon till oss inför plenardebatten.

När hon talade om krisen i hennes land sa hon att "vi var tvungna att tillgripa extern hjälp, eftersom vi vid den tidpunkten inte kunde säkerställa statens mest grundläggande sociala funktioner", men att följa "fordringsägarnas ålägganden hade en förödande social påverkan”.

Den inre marknadens roll

Den inre marknaden är ryggraden i de europeiska ekonomierna, så att utveckla den kommer att bidra till att skapa jobb, påpekar en rapport av kommittén för den inre marknaden, utarbetad av Catherine Stihler, en brittisk medlem av S&D-gruppen.

Plenardebatten om den ekonomiska politiken i EU är den andra punkten på dagordningen på onsdag eftermiddag och bör börja ca 16.30 CET. Se plenum lever på Europaparlamentets webbplats.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend