Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Steel: Europa introducerar nya systemet före övervakning av stålimport

DELA MED SIG:

publicerade

on

steel_strip_manufacturingresizeThe European Commission established today (29 April) a prior-surveillance system for import of steel products into the EU that will serve to anticipate short-term market developments and take the necessary actions, if and when needed. This mechanism is part of a series of measures aiming to support the EU steel sector presented on 16 March in the Commission’s Communication “Steel: Preserving sustainable jobs and growth in Europe”.

Based on the Regulation adopted today, imports of steel products into the EU will now require an import license. This decision also gives a clear signal to companies, including in exporting countries, that the Commission actively monitors market developments and is willing to take the necessary steps if justified. Prior-surveillance measures are foreseen in the EU’s safeguard instrument and can be introduced when import trends threaten to cause injury to Union producers. The product scope of the surveillance was decided after consultation with the EU industry and reflects its recent sensitivities.

I EU: s stålindustri och sysselsättningens intresse i sektorn och även för rättssäkerhet kommer detta system att finnas på plats i fyra år. För att möjliggöra en smidig övergång beviljades ytterligare 21 arbetsdagar från och med förordningens ikraftträdande, under vilken import fortfarande kan komma in i EU utan licens.

Stålindustrin i Europa är världsledande inom vissa stålproduktsegment, representerar 1.3% av EU: s BNP och tillhandahåller cirka 328,000-jobb i 2015. Trots den europeiska stålsektorns potential och de betydande ansträngningarna som gjorts för att förnya och modernisera har dess konkurrens på den globala stålmarknaden försämrats under de senaste åren. Överskottsproduktionen av stål i tredjeländer som Kina har ökat exporten, deprimerade priser och gett upphov till en aldrig tidigare skådad våg av orättvis handel.

”Överskott av ståltillverkningskapacitet är en av de största utmaningarna i vår tid,” sade EUROFER-president Van Poelvoorde. ”Global överkapacitet är för närvarande i storleksordningen 700 miljoner ton. cirka 400 miljoner av detta är i Kina. Landets ledare måste möta verkligheten att deras överskottskapacitet skadar den globala industrins möjligheter och utlöser lanseringen av titta-för-tat-antidumpningsåtgärder över hela världen. "

”Europeiskt stål är globalt konkurrenskraftigt inför en rättvis marknad. På den för närvarande förvrängda marknaden uppmanar vi europeiska beslutsfattare att göra mer för att snabbt och effektivt försvara sin strategiska stålindustri, betonade Van Poelvoorde. ”Vi påminner dock också våra kinesiska motsvarigheter: ansvariga eftersom de är för världens största och snabbaste växande klyftan mellan inhemsk efterfrågan och utbud, att det är deras ansvar att åta sig till meningsfulla nettokapacitetsminskningar och se till att statens ingripande i deras stålindustri är avslutas. ”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend