Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#StrongerIn: Brexiteers trotsar inför bevis

DELA MED SIG:

publicerade

on

 

160516Plattjord2Ett gäng upptagna organ, inriktade på att undergräva brittisk nationella suveränitet, har skrivit ett brev där de hävdar att det skulle vara ett misstag av Storbritannien att lämna EU. Dessa förrädare, nästan 200 till antalet, kallar sig själva ekonomer och de finns på lur i "universitet" och "tankesmedjor" över hela Storbritannien från St. Andrews till Bristol – en av dem är till och med en belgare. Universiteten är i fickan på europeiska federalister och får medel från Europeiska forskningsrådet, Erasmus, Jean Monnet och Marie Skłodowska-Curie.

Åtminstone är det så här vi förväntar oss att Leave-kampanjen ska reagera, skriver Tom Slaughter.

Brevet:

"Med fokus helt på ekonomin anser vi att det skulle vara ett stort misstag för Storbritannien att lämna EU.

”Att lämna skulle medföra betydande kostnader på lång sikt. Storleken på dessa kostnader skulle bero på hur mycket kontroll Storbritannien väljer att utöva över sådana frågor som fri rörlighet för arbetskraft, och de därmed sammanhängande påföljderna för tillträde till den inre marknaden. Siffrorna som beräknats av LSE:s Center for Economic Performance, OECD och Treasury beskriver ett rimligt intervall för omfattningen av dessa kostnader.

“The uncertainty over precisely what kind of relationship the UK would find itself in with the EU and the rest of the world would also weigh heavily for many years. In addition, there is a sizeable risk of a short-term shock to confidence if we were to see a ‘Leave’ vote on 23 June. The Bank of England has signalled this concern clearly, and we share it.”

Annons

Det är allt; kort, enkel och entydig.

Forecast ‘Schmorecast’

Professor Simon Wren-Lewis, Guy Fawkes i denna kabal, påpekar att Leave-kampanjens svar på dessa prognoser om effekten av en "Leave"-omröstning är att avfärda alla prognoser:

“The main response of the ‘Leave’ campaign has been to say all economic forecasts are hopeless. They are no doubt referring to unconditional macro forecasts of the ‘what will growth be next year’ type. However the assessments made by all these economists and economic institutions are not unconditional forecasts, but conditional forecasts: what difference will Brexit make. They are much more reliable than unconditional forecasts. This point can be got across with simple analogies: a doctor will tell you that being overweight increases the chance of a heart attack, but not when you will have one.

"Så att försöka diskontera den nästan universella bedömningen av ekonomer genom att hänvisa till makroprognoser representerar antingen farlig okunnighet eller avsiktlig förvirring. Men för dem med liten kunskap om dessa saker är det ett bedrägeri som skulle kunna fungera. Att påpeka skillnaden bryter inte mot opartiskheten, utan informerar debatten.”

Professor Wren-Lewis påpekar att nuvarande rapportering motsvarar journalistikens misslyckande, genom att ta en "form på jorden: åsikter skiljer sig åt" rapporteringsstil, de som har som mål att vara opartiska sviker i själva verket allmänheten i en skyldighet att ge rätt vikt åt olika argument och utmana missförstånd.

Nästa… Albanien, Singapore, Island, Kina, Norge, Schweiz, det gamla samväldet

I efterdyningarna av folkomröstningen, förutsatt att det brittiska folket har haft det goda förnuftet att rösta "Ja", föreställer jag mig att "Leave" post mortem kommer att säga att ett av deras främsta strategiska misstag var misslyckandet med att erbjuda ett trovärdigt alternativ . Istället har väljaren tagits med på en resa till några mycket exotiska platser som han kanske inte har vågat föreställa sig.

Ena minuten erbjuds brittiska medborgare (förlåt undersåtar) en ljus framtid som nästa Albanien (som för övrigt desperat vill gå med i EU), nästa kommer de att bli ett stort Singapore, men kallare och blåsigare, en sorts jätte Canary Wharf i norr. Ibland finns det en dos av realism och Lämna-kampanjen ser till mer rimliga alternativ som att vara Island eller Schweiz, men med mindre reglering.

Den sorgliga verkligheten är att schweizarna, norrmännen, islänningarna och till och med de modiga små Liechtensteinborna måste följa diktaten från "Bryssel" om de vill ha tillgång till den inre marknaden. Detta är ett ganska upprörande angrepp på deras suveränitet, men för att vara rättvis har de skrivit under på det och valt att inte bli fullvärdiga EU-medlemmar.

No, you don’t need to be in the EU, but you do have to stick to EU regulations that you have had no say in making. ‘Brussels’ is of course the sum of its parts and that means 28 countries reaching an agreement, usually through long negotiation and a degree of compromise. The Brexiteers seem to think that there will be no compromise involved in negotiating with 162 countries in the WTO or with the 53 countries of the Commonwealth.

There may be other reasons to leave the EU, but ‘Leave’ has lost this round.

#StrongerIn: IMF varnar för att till och med en minskning av Storbritanniens BNP med 1 % skulle mer än kompensera Storbritanniens bidrag till EU:s budget

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend