Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

#EU-stöd för jobbsökning: 1.8 miljoner euro till 800 före detta detaljarbetare i Nederländerna

DELA MED SIG:

publicerade

on

100084EU:s jobbsökningsstöd till ett värde av 1,818,750 800 14 euro till 17 före detta detaljarbetare i Nederländerna godkändes i plenum i en omröstning på tisdagen (XNUMX februari). Arbetarna blev uppsagda av sex detaljhandelsföretag som nyligen gick i konkurs i provinserna Drenthe och Overijssel. Stödet från Europeiska fonden för justering för globaliseringseffekter (EGF) måste fortfarande godkännas av ministerrådet den XNUMX februari.  

Uppsägningarna berodde på effekterna av den globala finansiella och ekonomiska krisen, som EU-kommissionens siffror visar har drabbat detaljhandeln på senare tid än vissa andra. Några av de största butikerna i Nederländerna gick i konkurs i slutet av 2015. Både i provinserna Drenthe och Overijssel är detaljhandeln en av de största i den regionala ekonomin.

Dagens beslut kommer att bidra till att förbereda de tidigare arbetarna vid de sex holländska företagen (Aktiesport, Dolcis, Manfield, Perry Sport, Scapino och V&D) för nya jobbmöjligheter.

 Resolutionen av föredraganden Nedzhmi Ali (ALDE, BG), som rekommenderade att biståndsansökan skulle godkännas, antogs med 616 röster för, 73 emot och 6 nedlagda röster.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend