Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

Pressmeddelande av EU-kommissionens ordförande #Juncker med anledning av besöket av #MikePence, USA:s vicepresident

DELA MED SIG:

publicerade

on

pence euJag är mycket glad över att välkomna Förenta staternas vicepresident helhjärtat. Jag är mycket tacksam för att han valde Europa för sin första utlandsresa. Han var i München, som alla vet. Vi lyssnade noga på vad han sa.

Och vi kommer att ta upp – efter det samtal som vice ordföranden har haft med president Tusk – alla punkter, frågor, ämnen som är gemensamma för Europa och som ibland kan ge intryck av att det finns upphov till skillnader.

Jag tror inte att det är dags att dela upp USA och Europeiska unionen. Vi är partners i så många decennier i världen. Den globala stabiliteten är starkt beroende av de goda förbindelserna mellan USA och Europeiska unionen.

Jag tror att USA behöver en stark och enad EU i alla möjliga frågor – försvaret, där vi vill intensifiera våra egna försvarsinsatser, inklusive i en bredare förståelse av vad stabilitet i världen innebär: försvarsutgifter och humanitärt bistånd och utvecklingsbistånd.

Jag tror att de ekonomiska relationerna mellan våra amerikanska vänner och oss själva är av enorm betydelse. Den amerikanska ekonomin är mer beroende än vad vissa i USA tror på utbyten, handelsvolymerna – inklusive Indiana förresten – mellan USA och EU.

Detta är inte ett ögonblick för Europa att dela upp sig i tidigare nationella, provinsiella kategorier utan att stå enat när det gäller globala frågor. Och det är vad vi kommer att diskutera under den kommande timmen.

Mike, du har ordet.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend