Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

#Dijsselbloem ger en icke-ursäkt om ursäkt

DELA MED SIG:

publicerade

on

Istället för att delta i Europaparlamentet för att svara på frågor om kommentarer han gjorde i en intervju med en tysk tidning, utfärdade Jeroen Dijsselbloem en icke-ursäkt för sina stötande kommentarer. Vi tog en rättsmedicinsk titt på hans brev, med hjälp av den expertis som fritt finns tillgänglig på Internet på webbplatsen "About Relationships", skriver Dolly Forbes-Hamilton.

Cherie Burbach – Friendship Expert – is the source and the author of many publications that Jeroen should maybe think about dipping into, among them: ‘100 Simple Ways to Have More Friends’, ‘My Soul Is From a Different Place’ and the classic ‘Internet Dating is Not Like Ordering a Pizza’.

Men innan vi vänder oss till Cherie, låt oss lägga ut den första kommentaren som orsakade sådan furore:

“Zum einen machen wir uns nach außen hin berechenbar, wenn wir ihn konsequent anwenden. Zum anderen wirkt der Pakt innerhalb der Eurozone vertrauensbildend. In der Euro-Krise haben sich die nördlichen Eurostaaten solidarisch mit den Krisenländern gezeigt. Als Sozialdemokrat halte ich Solidarität für äußerst wichtig. Aber wer sie einfordert, hat auch Pflichten. Ich kann nicht mein ganzes Geld für Schnaps und Frauen ausgeben und anschließend Sie um Ihre Unterstützung bitten. Dieses Prinzip gilt auf persönlicher, lokaler, nationaler und eben auch auf europäischer Ebene.”

Eller, enligt Google translate:

“In the euro crisis, the northern Eurozone countries have shown solidarity with the crisis countries, and as a social democrat, I consider solidarity to be extremely important. But I cannot spend all my money on liquor and women and then ask for your support, which is true at the local, national, and even European level.”

Jeroens ursäkt lyder: ”Tyvärr blev en del människor förolämpade av hur jag uttryckte mig. Ordvalet är förstås personligt liksom hur de plockas upp. Jag kommer att vara ännu mer försiktig i framtiden eftersom det aldrig är min avsikt att förolämpa människor.”

Annons

En av Cheries regler är: 'Uppriktiga ursäkter, använd inte ordet 'om''

OK, Jeroen använder faktiskt inte ordet 'om' men det antyds i kvalifikationerna: 'några människor' som lyder som 'en liten kohort av politiskt korrekta feminazister och utsvävande sydeuropeiska stater' fann mina kommentarer stötande, vilket förresten de var. Detta kan beskrivas som Milo Yiannopoulos försvar. Milos var en välkänd högljudd mun från historiens början av februari 2017, han har tack och lov återvänt till dunkel.

Cherie säger att en vän inte försöker lätta på sig själv. Samtidigt som han erkänner att hans ordval var personligt – ett förtydligande som knappast behövs – fortsätter Jeroen att säga att valet av hur de ”plockas upp” – läs förstått – också är personligt.

Jag har försökt tillämpa en annan tolkning på orden och misslyckats. De är inte öppna för en annan tolkning och därför inte att förstås som något annat än som en förolämpning av läsaren. Att anklaga den kränkta för att ha dålig läs-/förståelseförmåga är inte bara en icke-ursäkt, det är ytterligare en förolämpning.

Som Cherie säger, även när det finns en riktig ursäkt "tror vissa vänner att problemet är klart och du kan gå tillbaka till att vara kompisar igen." Återigen, Jeroen är i en knepig plats här, det är verkligen svårt att rulla tillbaka den här. Man kan bara anta att han verkligen tänker så här, vilket är ganska extraordinärt med tanke på nivån av bestraffande åtstramning som har tillfogats grekerna och andra som har varit särskilt stoiska; särskilt eftersom bevis tyder på att tillvägagångssättet inte bara har varit straffande utan kontraproduktivt.

Det har också varit lite av en fördröjning, säger Cherie: "Du måste säga att du är ledsen tillräckligt snabbt så att du och en vän kan komma tillbaka till att vara knoppar igen." Annars kanske de "har arbetat igenom problemet själva och ett av sätten de kan göra det är genom att avsluta din vänskap."

Oroa dig dock inte, vår vise säger "Även om detta händer, bör du fortfarande be om ursäkt och ta ansvar. En sen ursäkt (även en som inte reparerar ett förhållande) är fortfarande det rätta draget att göra.”

Ytterligare ett område där Jeroen saknas är hans val av publik och plats för ursäkt. Cherie säger, "Om din misshandel gjordes inför en grupp människor, bör du be om ursäkt inför gruppen och ta dig tid att prata med din vän privat efter." Europaparlamentet hade varit det bästa alternativet här, det är synd att du missade tillfället och valde denna svaga bokstav istället.

Vi hoppas att detta har varit till hjälp, kom ihåg att det aldrig är för sent för en riktig, hjärtlig ursäkt.

Och slutligen, tillbaka till Cherie "Att veta hur man uppriktigt ber om ursäkt gör dig till en starkare vän, så se till att ta dig tid och göra det rätt."

Svarsbrev från talman Dijsselbloem till ledamöterna av Europaparlamentet

Kära ledamöter av Europaparlamentet,

Tack för ditt brev av den 27 mars 2017 där du kommenterar mina kommentarer i en intervju med den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung. Tillåt mig att svara på detta brev och reflektera över de specifika frågor du har tagit upp.

I min intervju med Frankfurter Allgemeine Zeitung har jag betonat vikten av solidaritet och ömsesidighet inom Europeiska unionen.

Jag påpekade att det överenskomna ramverket är avgörande för förtroendet för euroområdet, både i omvärlden och mellan medlemsländerna. För solidariteten mellan medlemsländerna, som jag värdesätter mycket, är det avgörande att vi alla visar engagemang och ansvar. Låt mig komma ihåg den exakta formuleringen:

“Zum einen machen wir uns nach außen hin berechenbar, wenn wir ihn konsequent anwenden. Zum anderen wirkt der Pakt innerhalb der Eurozone vertrauensbildend. In der Euro-Krise haben sich die nördlichen Eurostaaten solidarisch mit den Krisenländern gezeigt. Als Sozialdemokrat halte ich Solidarität für äußerst wichtig. Aber wer sie einfordert, hat auch Pflichten. Ich kann nicht mein ganzes Geld für Schnaps und Frauen ausgeben und anschließend Sie um Ihre Unterstützung bitten. Dieses Prinzip gilt auf persönlicher, lokaler, nationaler und eben auch auf europäischer Ebene.”

Dagarna efter publiceringen av intervjun kopplades mina ord till situationen i länder i Sydeuropa under krisåren. Det är väldigt olyckligt att denna länk gjordes eftersom det inte var vad jag sa. Och det var verkligen inte vad jag hade tänkt mig. Krisen har påverkat samhällen i hela euroområdet till stora sociala kostnader och solidaritet har varit mycket berättigad.

Tyvärr blev vissa människor förolämpade av hur jag uttryckte mig. Ordvalet är förstås personligt liksom hur de plockas upp. Jag kommer att vara ännu mer försiktig i framtiden eftersom det aldrig är min avsikt att förolämpa människor.

Att bygga en gemenskap, inklusive solidaritet, kommer med engagemang för gemensamma värderingar, som fastställs i våra juridiska avtal. Låt mig vara absolut kär, detta gäller alla medlemmar i EMU. Ramar som stabilitets- och tillväxtpakten och bankunionen är det som håller euroområdet enat och starkt. På denna bas kan vi bygga och ta nästa steg tillsammans.

Låt mig avsluta med att säga att jag fortfarande är fast besluten att arbeta tillsammans med er som ledamöter av Europaparlamentet och alla europeiska medborgare för att stärka våra ekonomier och vår monetära union.

Med vänlig hälsning

Jeroen Dijsselbloem

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend