Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Godståg att lämna Storbritannien på lång tid för #China

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det första godståget som gick från Storbritannien till Kina skulle avgå på måndagen (10 april), med vitaminer, babyprodukter och andra varor när Storbritannien försöker polera sina globala handelsuppgifter när de lämnar EU.

Den 7,500 XNUMX mil långa resan från östra England till östra Kina kommer att ta tre veckor, ungefär hälften av den tid som behövs för motsvarande resa med båt. Det första godståget från Kina anlände till Storbritannien i januari.

Tåget kommer att lämna en depå i Stanford-Le-Hope i Essex för Barking i östra London, innan det passerar genom kanaltunneln in i Frankrike och vidare till Belgien, Tyskland, Polen, Vitryssland, Ryssland och Kazakstan.

Storbritannien försöker stärka sina handelsförbindelser med resten av världen när de förbereder sig för att lämna EU om två år.

"Denna nya järnvägsförbindelse med Kina är ytterligare ett uppsving för det globala Storbritannien, som följer den uråldriga sidenvägens handelsväg för att frakta brittiska produkter runt om i världen", säger Greg Hands, en brittisk handelsminister.

Godstjänsten Yiwu-London drivs av Yiwu Timex Industrial Investment och gör London till den 15:e europeiska staden som har en direkt järnvägsförbindelse med Kina efter 2013 avslöjandet av initiativet "One Belt, One Road" av Kinas president Xi Jinping.

Bland de varor som transporteras till Kina finns läsk, vitaminer, läkemedel och babyprodukter.

Annons

"Detta är det första exporttåget och bara början på en reguljär direkttrafik mellan Storbritannien och Kina," sa Xubin Feng, ordförande för Yiwu Timex Industrial Investment Co..

"Vi har stor tilltro till Storbritannien som exportnation och järnvägen är ett utmärkt alternativ för att snabbare flytta stora volymer gods över långa avstånd."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend