Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

Europas #airline passagerare möter stora förseningar i sommar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Tusentals flyg var nyligen tvungna att försenas eftersom EU:s gränskontroller är avsevärt underbemannade för att uppfylla de skärpta immigrationskontrollerna – vissa passagerare missade till och med sina flyg. Under denna hektiska sommarresesäsong har flygbolagsresenärer blivit offer för den oproportionerliga inverkan som implementeringen av en ny EU-förordning har på flödet av trafik på europeiska flygplatser. Förordningen avser förstärkning av kontroller mot relevanta databaser hos externa gränser.

"Medlemsstaterna måste vidta alla nödvändiga åtgärder nu för att förhindra sådana störningar och sätta in lämplig personal och resurser i tillräckligt antal för att utföra de begärda kontrollerna. A4E har betonat de oproportionerliga väntetiderna och det störda trafikflödet vid de yttre gränserna med EU-kommissionen och efterlyser en snabb lösning på de europeiska passagerarnas och flygbolagens vägnar”, säger A4Es VD Thomas Reynaert.

”Särskilt under högsäsongen på året står resenärerna inför långa köer och kan inte komma på sina flyg. Kö i upp till fyra timmar har varit topprekordet dessa dagar; Flygplatser som Madrid, Palma de Mallorca, Lissabon, Lyon, Paris-Orly, Milano eller Bryssel producerar skamliga bilder av förkrossade passagerare framför immigrationsbås, i rader som sträcker sig hundratals meter. På vissa flygplatser har flygförseningarna ökat med 300 % jämfört med förra året – medlemsländerna måste ta ansvaret för detta”, tillade Reynaert.

Förordningen är inte fullt implementerad i alla medlemsländer, vilket kan leda till ännu fler störningar under de kommande veckorna. Sexmånadersperioden för att implementera förordningen löper ut den 7 oktober 2017. A4E stöder fullt ut EU:s ansträngningar för att förstärka kontrollerna vid yttre gränser för att bevara Schengens fria rörlighetsområde, men medlemsländernas oförmåga att tillhandahålla effektiva resurser påverkar direkt de europeiska flygbolagens verksamhet på europeiska flygplatser.

Under de senaste veckorna har flygbolagen informerat A4E om den oproportionerliga inverkan som genomförandet av förordning (EU) 2017/458 om ändring av förordning (EU) 2016/399 när det gäller förstärkning av kontroller mot relevanta databaser vid yttre gränser av den 15 mars 2017 har om trafikflödet på europeiska flygplatser.

Om A4E

Airlines for Europe (A4E) är Europas största flygbolagsförening med säte i Bryssel. Föreningen lanserades i januari 2016 och består av Aegean, airBaltic, Air France KLM, Cargolux, easyJet, Finnair, Icelandair, International Airlines Group (IAG), Jet2.com, Lufthansa Group, Norwegian, Ryanair, TAP Portugal, Travel Service och Volotea och planerar att växa ytterligare. Med mer än 550 miljoner passagerare ombord varje år står A4E-medlemmarna för mer än 70 % av kontinentens resor, trafikerar mer än 2,700 100 flygplan och genererar mer än XNUMX miljarder euro i årlig omsättning.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend