Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

#Agriculture – Senaste rapporten visar inkomstökning i EU:s jordbrukssektor

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har offentliggjort det senaste Farm Economics Översiktsrapport som visar att inkomsterna inom EU:s jordbrukssektor ökade under 2014 och 2015, vilket vänder på nedgången 2013. Särskilt stark inkomsttillväxt sågs inom trädgårds- och vinsektorerna och för permanenta grödor (främst frukt- och bärträd, buskar, vinstockar) och olivträd). Denna trend var dock inte enhetlig, där mejerisektorn visade sjunkande inkomster under dessa två år, främst till följd av global överproduktion som ledde till lägre priser. De senaste siffrorna belyser den stora variationen av jordbruksstrukturer och -system inom EU och de stora skillnaderna mellan sektorer och medlemsländer. Direktbetalningar från den gemensamma jordbrukspolitiken utgör fortfarande ett betydande stöd till européernas jordbrukare, och svarade i genomsnitt för 30 % av jordbruksvärdet i de 28 EU-länderna 2015, vilket visar deras värde som ett viktigt inkomststöd för miljontals jordbrukare. Mer information om resultaten av EU Farm Economics Overview-rapport finns uppkopplad.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend