Anslut dig till vårt nätverk!

Banking

#SustainableFinance – Kommissionens expertgrupp efterlyser feedback om EU-omfattande klassificeringssystem

DELA MED SIG:

publicerade

on

Smakämnen Teknisk expertgrupp för hållbar finansiering som inrättades av kommissionen i juli 2018 har lanserat en uppmaning till feedback om EU:s åtgärder för att utveckla ett enhetligt EU-omfattande klassificeringssystem – eller taxonomi – för miljömässigt hållbar ekonomisk verksamhet.

Beskedet kommer från EU Handlingsplan för hållbar finans som kommissionen offentliggjorde i mars 2018 och följer upp Commission’s legislative proposal on an EU taxonomy presented in May 2018. Step by step, the Commission will identify activities which qualify as ‘sustainable’, taking into account existing market practices and initiatives and drawing on the advice of the Technical Expert Group.

I ett första initiativ delar gruppen med sig av sina preliminära resultat om hur ett sådant klassificeringssystem skulle kunna införas, och ber samtidigt om teknisk input från intresserade intressenter och experter. Deltagarna kommer att uppmanas att kommentera de första föreslagna aktiviteterna som väsentligt bidrar till att mildra klimatförändringarna och att svara på frågor om användbarheten av klassificeringen.

Det yttersta målet är att utveckla ett system som ger företag och investerare klarhet i vilka aktiviteter som anses hållbara så att de fattar mer välgrundade beslut. Ett antal workshops för att samla teknisk expertis från intresserade parter planeras också. Inbjudan till feedback bör hjälpa den tekniska expertgruppen att engagera sig med ett brett spektrum av intressenter och experter och kommer att avslutas den 22 februari 2019.

Mer information finns tillgänglig här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend