Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Europa behöver #5G i morgondagens värld

DELA MED SIG:

publicerade

on

Huawei today (9 May) unveiled a new campaign ‘Vote for 5G, Vote Smarter’ aimed at promoting the awareness of 5G opportunities and their role in strengthening European values.

"Framtida teknologier som 5G kommer att bättre skydda Europas sociala modell och det europeiska sättet att leva", kommenterade Abraham Liu, Huaweis chefsrepresentant vid de europeiska institutionerna. På årsdagen av Schuman-deklarationen tillade Liu: "9 maj är en speciell dag för Europa. Den dagen redan 1950 avgav Frankrikes utrikesminister Robert Schuman en anmärkningsvärd deklaration som förberedde Europa för framtiden.

“In 2019, Europe Day is celebrated at a moment when new technologies will bring tremendous changes to the society and the future. Huawei cares about a strong and united Europe. We are ready to work with the EU to roll out 5G the European way.”

Huawei-kampanjen, som distribueras i Bryssel och online, fokuserar på människor och hur 5G kan påverka deras liv positivt.

"Allt vi använder och behöver kan förbättras med 5G. Det kommer att hjälpa oss att nå mål som FN:s mål för hållbar utveckling och Europeiska kommissionens mål om till exempel klimatförändringar och trafiksäkerhet. För att detta ska hända måste val göras. Val av hur man förenar europeiska värderingar med revolutionerande ny teknik som är på väg att få en djupgående inverkan på vårt sätt att leva, säger Liu.

Mer nätverkskapacitet behövs för 5G

Experter förutspår en 1,000 100-faldig ökning av efterfrågan på trådlös kapacitet under det kommande decenniet. Inte bara kommer fler människor att vara anslutna till Internet, utan mycket fler "saker". Det så kallade Internet of Things kommer att se en explosion i maskin-till-människor och maskin-till-maskin-kommunikation, vilket kommer att ansluta cirka 2024 miljarder enheter till XNUMX, vilket genererar en kraftig ökning av efterfrågan på mobilt bredband. Operatörer kommer att behöva stöd från politiska beslutsfattare för att få ut den enorma mängden ny kapacitet online.

Worldwide 5G revenues are expected to reach the equivalent of €225 billion in 2025. The benefits of 5G introduction across four key industrial sectors alone – namely automotive, health, transport and energy – may reach €114bn per year.

Annons

Sektorer som uppkopplade fordon, kollektivtrafik, logistik, hälsovård, utbildning, energi, miljö och tillverkning, såväl som offentliga institutioner och myndigheter, genomgår alla redan en djupgående digital transformation inför en omfattande utbyggnad av 5G från 2020 och framåt.

Huawei FoU i 5G

Huawei har forskat på 5G-teknik i över 10 år. Bara under de senaste fem åren har det investerat över 530 miljoner euro i 5G FoU.

I Europa har Huawei deltagit i 13 Horizon 2020-projekt om 5G sedan 2012, och testar 5G-teknik i testbäddar i München, Tyskland, vid University of Surrey i Storbritannien och i Bari, Italien. Det är också styrelsemedlem i 5G Infrastructure Association, den privata sidan av 5G Public-Private Partnership (5GPPP), det gemensamma initiativet mellan Europeiska kommissionen och den europeiska ICT-industrin.

Huawei is also a founding member of the 5G Automotive Association – with Audi, BMW, Daimler, Ericsson, Intel, Nokia, and Qualcomm – which addresses people’s demands for connected mobility and road safety and promotes applications such as automated driving and ubiquitous access to services.

Dessutom stödde företaget etableringen av 5G Alliance for Connected Industries and Automation (5G-ACIA). Alliansen har åtagit sig att främja Industry 4.0 och möjliggöra fler smarta tillverkningstillämpningar och scenarier.
Huawei i Europa

Huawei har för närvarande mer än 12,000 2,400 anställda baserade i Europa, av vilka nästan 23 14 arbetar med FoU. Vi driver XNUMX FoU-center i XNUMX europeiska länder och driver ett flertal gemensamma innovationscentra i samarbete med telekom- och ICT-partners.

Vårt europeiska forskningsinstitut (ERI) i Leuven, Belgien, lanserades 2015 för att hantera detta forskningsnätverk och driva digital transformation över hela Europa.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend