Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

#Ryssland – Ikoniskt köpcentrum i St. Petersburg

DELA MED SIG:

publicerade

on

I 2012 träffades en affär som såg ett ryskt köpcenter som såldes till Morgan Stanley Real Estate Fund VII för $ 1.1 miljarder, vilket gjorde försäljningen av FSU och CEE: s största någonsin kommersiella fastighetsaffär vid den tiden, skriver Graham Paul.

Den ikoniska Galeria köpcentrum, belägen i hjärtat av Rysslands näst största stad St Petersburg vid tidpunkten för stadens mest kända huvudväg Nevskii Prospekt, hade knappt öppnat dörren för affärer.

Drivkraften bakom den prisbelönta utvecklingen var det internationella värdepappersföretaget Meridian Capital Limited. Meridian Capital är ett internationellt värdepappersföretag med huvudkontor i Hong Kong med en diversifierad investeringsportfölj som spänner över konsumtionsvaror, fastigheter, gästfrihet, infrastruktur och naturresurser.

Meridian Capital utvecklade shopping- och nöjescentret från grunden. En prestation av slående arkitektur, Galeria huser sju våningar med 250-golv och ett totalt byggbart område av 192,000m2. St. Petersburg’s principal city-centre shopping destination was opened in November 2010 allowed varumärken till exempel franska anslutningen och floden ö att ha en närvaro i st Petersburg för första gången.

Inom två år hade fastigheten sålts i det som representerade Rysslands största kommersiella fastighetsaffär hela tiden. Ännu mer imponerande var att affären lyckades bucka en trend, eftersom investeringarna i Rysslands fastighetsmarknad vid den tiden hade visat på tecken på nedgång. Det representerade Morgan Stanley Real Estate Investing (MSREI) s största affär sedan den globala finansiella kraschen av 2008.

Meridian Capital investerar i byggande och fastigheter projekt har medfört stora fördelar för den ryska ekonomin. Det förvandlade shoppingupplevelsen i St Petersburg och blev snabbt stadens mest besökta galleria som hjälper till att skapa jobb och skapa möjligheter. Meridian Capital Limiteds betydelsefulla arv är där för alla att se.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend