#USAgriculture behöver ett 21-talet "New Deal"

| Juli 11, 2019

Det här är svåra tider i lantgården. Historiska vårregnar - 600% över genomsnittet på vissa ställen - översvämmade fält och hem. Jordbruksdepartementet förutspår att årets majs och sojabönor kommer att vara den minsta på fyra år, delvis på grund av försenad plantering, skriv Maywa Montenegro, Annie Shattuck och Joshua Sbicca.

Ännu före översvämningarna var gårdssoldater redan vid en 10-år hög. I 2018 gjorde mindre än hälften av de amerikanska odlarna inkomst från sina gårdar, och medianinkomsten sjönk till negativ $ 1,553 - det vill säga en nettoförlust.

Samtidigt uppskattar den mellanstatliga panelen för klimatförändringar att ca 12 år kvar att ta in globala växthusgasutsläpp tillräckligt för att begränsa den globala uppvärmningen till 1.5 grader Celsius över preindustriella nivåer. Utöver denna punkt förutspår forskare betydligt högre risker för torka, översvämningar och extrem värme.

Och a landmärke FN-rapport som släpptes i maj varnar för att ungefär 1 miljoner arter nu hotas av utrotning. Detta inkluderar pollinatorer som tillhandahåller US $ 235 miljarder till $ 577bn i årligt globalt växtvärde.

Som forskare som studerar agroekologi, agrarisk förändring och matpolitik, vi anser att det amerikanska jordbruket behöver göra ett systemomspännande skifte som minskar koldioxidutsläppen, minskar sårbarheten mot klimatchau och prioriterar ekonomisk rättvisa. Vi kallar denna process a bara övergången - En idé som ofta åberopas för att beskriva flyttande arbetare från krympande industrier som kolbrytning till mer livskraftiga fält.

Men det gäller också för moderna jordbruketen bransch som enligt vår uppfattning dör - inte för att den inte producerar tillräckligt, men för att den bidrar till klimatförändringar och förvärrar landsbygdsproblemets, från ojämlik inkomst till opioidkrisen.

Att rekonstruera landsbygdens Amerika och hantera klimatförändringar är båda en del av denna process. Två element är viktiga: jordbruk baserat på ekologiska principer och ekonomisk politik som slutar överproduktion av billig mat och återställer rimliga priser för jordbrukare.

Sedan mitten av 1930, har antalet amerikanska gårdar minskat kraftigt och den genomsnittliga gårdsstorleken har ökat. USDA
Sedan mitten av 1930, har antalet amerikanska gårdar minskat kraftigt och den genomsnittliga gårdsstorleken har ökat. USDA

Klimatlösningar på gården

Jordbruket genererar om 9% av de amerikanska växthusgasutsläppen från källor som innehåller syntetiska gödselmedel och intensiv boskap. Dessa utsläpp kan stärkas avsevärt genom att anta metoder för agroekologi, en vetenskap som tillämpar ekologiska principer för att utforma hållbara livsmedelssystem.

Agroecological metoder inkluderar att ersätta fossila bränslebaserade insatser som gödselmedel med en rad olika växter, djur, svampar, insekter och markorganismer. Genom att efterlikna ekologiska interaktioner producerar biodiversitet både mat och förnybara ekosystemtjänster, såsom jordens näringscykel och kolsekvestration.

Däckgrödor är ett bra exempel. Jordbrukare odlar täckgrödor som baljväxter, råg och alfalfa för att minska jorderosionen, förbättra vattentätningen och tillsätta kväve till marken och därigenom minska användningen av gödselmedel. När dessa grödor förfallna, lagrar de kol - vanligtvis omkring en till 1.5 ton koldioxid per 2.47 tunnland per år.

Skydda grödyta har ökat de senaste åren, från 10.3 miljoner hektar i 2012 till 15.4 miljoner hektar i 2017. Men det här är en liten del av det grova 900 miljoner hektar odlad mark i USA.

En annan strategi är att växla från radgrödor till agroforestry, som kombinerar träd, boskap och grödor i ett enda fält. Detta tillvägagångssätt kan öka koldioxidlagringen med upp till 34%. Att flytta djur från storskaliga gårdar tillbaka till gröda gårdar kan bli slöseri med näringsämnen.

Tyvärr är många amerikanska bönder fast i industriell produktion. En 2016-studie av en internationell expertpanel identifierade åtta viktiga "lock-ins" eller mekanismer som förstärka den stora modellen. De inkluderar konsumenternas förväntningar på billig mat, exportorienterad handel och viktigast av allt kraftkoncentration i den globala livsmedels- och jordbrukssektorn.

Eftersom dessa lock-ins skapar ett djupt förankrat system, kräver återupplivande landsbygdens Amerika och koldioxiderande jordbruk att man systematiskt tar upp frågor om politik och makt. Vi tror att en stark utgångspunkt är att koppla ekologiska metoder till ekonomisk politik, särskilt prisparitet - principen att jordbrukarna borde bli ganska kompenserade, i linje med deras produktionskostnader.

Ekonomisk rättvisa på gården

Om begreppet paritet låter pittoreskt, beror det på det. Jordbrukare först uppnådde något som paritet i 1910-1914, strax innan Amerika gick in under första världskriget. Under kriget blomstrade USA: s jordbruk, finansieringen strömmat och markspekulationen var enorm.

De bubblorna sprängde i slutet av kriget. Då grödor priserna sjönk under produktionskostnaden, började bönderna bromsa i en förspel till den stora depressionen. Otroligt nog försökte de producera mer mat för att komma ur skuld, även om priserna kollapsade.

President Franklin Roosevelt's New Deal inkluderade program som riktade offentliga investeringar till landsbygdssamhällen och återställd "paritet". Den federala regeringen etablerade prisgolv, köpte upp överskottsvaror och lagrade dem i reserven. Den betalade också bönder för att minska produktionen av basgrödor och etablerade program för att förhindra destruktiva odlingsmetoder som bidragit till Dammskålen.

En representant för jordbruksjusteringsförvaltningen på sitt kontor, Taos County, New Mexico, december 1941. Byrån skapades under New Deal för att minska jordbruksöverskott och hantera produktion. Irving Rusinow
En representant för jordbruksjusteringsförvaltningen på sitt kontor, Taos County, New Mexico, december 1941. Byrån skapades under New Deal för att minska jordbruksöverskott och hantera produktion. Irving Rusinow

Dessa policyer tillhandahöll nödvändig lättnad för skuldsatta bönder. Under "paritetsår", från 1941 till 1953, fastställdes golvpriset till 90% av paritet, och priserna bönder fick i genomsnitt 100% av paritet. Som ett resultat betalade inköpare av varor de faktiska produktionskostnaderna.

Men efter andra världskriget avvecklade agribusiness intressen systematiskt utbudsstyrningssystemet. De omfattade globala spannmålsföretag Archer Daniels Midland och Cargill och American Farm Bureau Federation, som huvudsakligen tjänar storskaliga bönder.

Dessa organisationer hittade stöd från federala tjänstemän, särskilt Earl Butz, som tjänstgjorde som jordbrukssekreterare från 1971 till 1976. Butz trodde starkt på fria marknader och såg federal politik som en hävarm för att maximera utmatningen istället för att begränsa det. Under hans klocka fick priserna falla - gynna företagsköpare - och paritet ersattes av federala betalningar för att komplettera jordbrukarnas inkomster.

Den resulterande inlåsningen till denna ekonomiska modell förstärkts gradvis under de följande årtiondena, vilket skapade så många vetenskapliga bedömningar erkänner nu som ett globalt livsmedelssystem som är ohållbart för lantbrukare, ätare och planeten.

En ny "New Deal" för jordbruk

Idag återupptas tanken på att återställa paritet och minska företagskraften i jordbruket. Flera 2020 demokratiska presidentkandidater har inkluderat det i deras jordbruket positioner och lagstiftning. Tänk tankar föreslår att bemyndiga familjen gårdar. Mjölkadelegater till den förordningsvisa Wisconsin Farm Bureau Foundation röstade i december 2018 till diskutera utbudshantering.

Med andra forskare, vi har uppmanat kongressen att använda den föreslagna Green New Deal för att främja en bara övergången i jordbruket. Vi ser detta som ett tillfälle att återställa rikedom till landsbygdens Amerika i all dess mångfald - speciellt till de färgglada samhällen som har varit systematiskt utesluten i årtionden från fördelar som är tillgängliga för vita bönder.

Årets bibliska översvämningar i Mellanvästern gör att någon form av jordbruk ser skrämmande ut. Men vi tror att om politiker kan tänka sig en samtida version av idéer i den ursprungliga New Deal, är ett klimatvänligt och socialt just amerikanskt jordbruk inom räckhåll.

Maywa Montenegro är UC: s presidentens doktorand, University of California, Davis, Annie Shattuck är doktors kandidat, University of California, Berkeley och Joshua Sbicca är biträdande professor i sociologi, Colorado State University.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, Lantbruk, Ekonomi, EU, Yttrande, US

Kommentarer är stängda.