Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

#ECB tillkännager 750 miljarder euro Pandemic Emergency Inköp Program

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Ikväll (18 mars) beslutade Europeiska centralbankens råd att köpa 750 miljarder euro i ett nytt tillfälligt inköpsprogram, Pandemic Emergency Purchase Program (PEPP), rapporterar Catherine Feore.

Med tanke på den växande nedgången för den nedgång som EU: s ekonomi har, har de nationella regeringarna, Europeiska kommissionen och ekonomer arbetat övertid för att hitta ett paket som är tillräckligt stort för att möta denna utmaning, samtidigt som de bibehåller euroens stabilitet 

Annons

Förra veckan tillkännagav ECB ett antal åtgärder för att förbättra likviditeten och ett tillfälligt anslag för ytterligare nettoköp av 120 miljarder euro för inköp av den privata sektorn program, men detta var inte övertygande för marknaderna. Hittills har banken varit begränsad av en emittentgräns. 

Vissa trodde att EU kunde vända sig till den europeiska stabilitetsmekanismen, men skulle vara politiskt svår och kan kräva ändring av ESM-fördraget. Europeiska kommissionen har redan föreslagit maximal flexibilitet inom stabilitets- och tillväxtpaktent, för att låta länder utnyttja de nationella utgifterna fullt ut. Kommissionen har godkännandeed extra statligt stöd och is upprättande av en ny ram för statligt stöd. 

ECB pressmeddelande ECB: s styrelse uttalade att den var fast besluten att spela sin roll för att stödja alla medborgare i euroområdet genom denna extremt utmanande tid och skulle säkerställa att alla sektorer i ekonomin kan dra nytta av stödjande finansieringsvillkor som gör att de kan absorbera denna chock , "Detta gäller lika för familjer, företag, banker och regeringar." 

Annons

ECB: s ordförande Christine Lagarde twittrade strax efter beslutet att: "Extraordinära tider kräver extraordinära åtgärder. Det finns inga gränser för vårt åtagande gentemot euron. Vi är fast beslutna att använda våra verktygs fulla potential inom vårt mandat."

ECB-rådet betonade att det skulle göra allt nödvändigt inom dess mandat och var fullt beredd att öka storleken på sitt tillgångsköp program och justera deras sammansättning, så mycket som behövs och så länge som behövs. Den kommer att utforska alla alternativ och alla eventualiteter för att stödja ekonomin genom denna chock. 

I den utsträckning som vissa självpålagda gränser kan hämma åtgärder som ECB är skyldiga att vidta för att fullgöra sitt mandat kommer ECB-rådet att överväga att revidera dem i den utsträckning som är nödvändigt för att göra sina åtgärder proportionella mot de risker vi står inför. ECB kommer inte att tolerera några risker för en smidig överföring av sin monetära politik i euroområdets jurisdiktioner. 

ECB: s styrelse beslutade: 

1) För att starta ett nytt tillfälligt tillgångsköp programmet av privata och offentliga värdepapper för att motverka de allvarliga riskerna för den penningpolitiska överföringsmekanismen och utsikterna för euroområdet som utbrottet och den eskalerande spridningen av coronaviruset, COVID-19. 

Detta nya Pandemic Emergency Inköp Program (PEPP) kommer att ha ett övergripande kuvert på 750 miljarder euro. Inköp kommer att genomföras till slutet av 2020 och kommer att innehålla alla tillgångskategorier som är berättigade under det befintliga tillgången köper programmet (APP). 

När det gäller köp av värdepapper i den offentliga sektorn kommer benchmarkallokering över jurisdiktioner att fortsätta vara de nationella centralbankernas kapitalnyckel. Samtidigt kommer inköp inom den nya PEPP att genomföras på ett flexibelt sätt. Detta möjliggör fluktuationer i fördelningen av inköpsflöden över tid, över tillgångsslag och bland jurisdiktioner. 

Ett avstående från behörighetskraven för värdepapper som utfärdats av den grekiska regeringen beviljas för köp enligt PEPP. 

ECB-rådet kommer att avsluta nettoköp av tillgångar under PEPP när det bedömer att krisfasen coronavirus Covid-19 är över, men inte före årets slut. 

2) Att utöka utbudet av stödberättigade tillgångar under köp av företagssektorn programmet (CSPP) till icke-finansiellt kommersiellt papper, vilket gör att alla affärspapper med tillräcklig kreditkvalitet är berättigade att köpa under CSPP. 

3) För att underlätta säkerhetsstandarderna genom att justera de viktigaste riskparametrarna för säkerhetsramen. I synnerhet kommer vi att utvidga räckvidden för Ytterligare kreditkrav (ACC) till att inkludera fordringar relaterade till finansieringen av företagssektorn. Detta kommer att säkerställa att motparter kan fortsätta att utnyttja Euro refinansieringstransaktioner. 

Ekonomi

Hållbara stadstransporter står i centrum för European Mobility Week

publicerade

on

Omkring 3,000 städer i Europa deltar i årets Europeiska trafikantveckan, som startade igår och kommer att pågå till onsdagen den 22 september. Kampanjen 2021 har lanserats under temat "Säkert och hälsosamt med hållbar rörlighet" och kommer att främja användningen av kollektivtrafik som ett säkert, effektivt, prisvärt och lågemissionsalternativ för alla. 2021 är också 20-årsjubileet för den bilfria dagen, från vilken European Mobility Week har vuxit.

”Ett rent, smart och spänstigt transportsystem är kärnan i våra ekonomier och centralt för människors liv. Därför är jag på 20 -årsjubileet av European Mobility Week stolt över de 3,000 städerna i Europa och utanför för att visa hur säkra och hållbara transportalternativ hjälper våra samhällen att hålla kontakten under dessa utmanande tider, säger transportkommissionär Adina Vălean .

För detta milstolpeår har EU -kommissionen skapat ett virtuellt museum som visar veckans historia, dess inverkan, personliga berättelser och hur det kopplar till EU: s bredare hållbarhetsprioriteringar. På andra håll inkluderar aktiviteter i Europa cykelfestivaler, utställningar av elfordon och verkstäder. Årets evenemang sammanfaller också med en offentligt samråd om kommissionens idéer om en ny ram för rörlighet i städer, och Europeiska järnvägsåret med dess Anslutande Europa Express -tåg.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa

Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD)

EU samarbetar med andra OECD-länder för att föreslå förbud mot exportkrediter för kolkraftprojekt

publicerade

on

Organisationer för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) har ett extra möte idag (15 september) och torsdag (16 september) för att diskutera ett eventuellt förbud mot exportkrediter för internationella koleldade kraftproduktionsprojekt utan åtgärdskompensation. Diskussionerna kommer att fokusera på ett förslag som EU och andra länder (Kanada, Sydkorea, Norge, Schweiz, Storbritannien och USA) lade fram tidigare denna månad. Förslaget stöder en grönare världsekonomi och är ett viktigt steg för att anpassa exportkreditbyråernas verksamhet till Parisavtalets mål.

Exportkrediter är en viktig del för att främja internationell handel. Som deltagare i OECD: s arrangemang om officiellt stödda exportkrediter spelar EU en stor roll i ansträngningarna för att säkerställa lika villkor på internationell nivå och för att säkerställa att det gemensamma målet att bekämpa klimatförändringar är enhetligt. EU har förbundit sig att avsluta biståndet för exportkrediter för kol utan att kompensera åtgärder, och åtar sig samtidigt på internationell nivå till en rättvis övergång.

I januari 2021 uppmanade Europeiska unionens råd till en global utfasning av miljöskadliga fossila bränslesubventioner på en tydlig tidtabell och till en resolut och rättvis global omvandling. mot klimaneutralitet, inklusive gradvis avveckling av kol utan kompenserande åtgärder i energiproduktion och, som ett första steg, omedelbart slut på all finansiering av ny kolinfrastruktur i tredjeländer. I sin handelspolitiska översyn i februari 2021 lovade EU-kommissionen att föreslå att exportkreditstödet för kolkraftsektorn omedelbart upphör.

Annons

I juni i år erkände G7-medlemmar också att fortsatta globala investeringar i icke-reducerad kolkraftproduktion var oförenliga med målet att begränsa den globala uppvärmningen till 1.5 ° C och lovade att avsluta nytt direkt statligt stöd för global kolkraftproduktion internationellt i slutet av 2021, inklusive genom statlig finansiering.

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend