Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Blockchain - Integrera ny teknik på smarta sätt

publicerade

on

Senaste mediarapporter föreslår att en ny lagstiftning för kryptovaluta för säkert utbyte av kryptovaluta kan införas i EU-länderna. Enligt denna nya lagstiftning, enligt de nya riktlinjerna, kommer Bitcoin och andra digitala valutor att benämnas monetära instrument över hela Europa. Detta innebär att lagligt utbyte av kryptovalutor kommer att vara mer transparent än någonsin. Dessutom sägs det att denna nya lagstiftning kommer att uppmuntra den innovation som är kopplad till krypto- och blockchainsektorn.

Ett område som letar efter ny innovation med blockchain är den gränsöverskridande penningrörelsen inom handel med flera råvaror, som är mycket komplex. Det finns ett antal intressenter, mellanhänder och banker som arbetar tillsammans för att göra affärer. Leveranskedjeavtalen är enorma i värde och inträffar mycket ofta.

"Många traditionella banker har nyligen lämnat handelsfinansieringssektorn eftersom det helt enkelt är för riskabelt för dem", säger Ali Amirliravi, VD för LGR Crypto Bank of Switzerland. ”De banker som stannar har inget incitament att optimera de ineffektiva processerna, det beror på att när företagen arbetar för att samla all nödvändig dokumentation och tillgodose efterlevnadsbehovet, sitter bankerna tillbaka och tar ut ränta - de bryr sig faktiskt inte hur lång tid det tar är det handelsföretagen som måste betala extra avgifter.

"Det blir ännu värre i det vi kallar" Silk Road Countries "- områdena mellan Europa, Centralasien och Kina. Här ser du verkligen stora skillnader inom försörjningskedjorna och de måste också hantera ett stort antal olika valutor. Du Vi har några företag som använder alla manuella, pappersbaserade processer och andra som går över till digitala - det finns ingen standardisering och det är ett verkligt problem. "

Ali Amirliravis LGR Crypto Bank är medlem i Silk Road Chamber of International Commerce - en internationell förening med målet att öka handeln mellan medlemmar och stater.

"Dessa frågor beskrivs ofta vid högkvalitativa möten i handelskammaren", sade Amirliravi . ”Påverkan av min egen erfarenhet i branschen blandat med berättelser från andra intressenter tvingade mig verkligen att börja skapa end-to-end digitala system. Vi bygger ett bättre sätt att göra saker, en som är snabbare, billigare och mer transparent för alla inblandade parter. “

”Det handlar om att integrera ny teknik på smarta sätt. Ta till exempel mitt företag, LGR Crypto Bank, när det gäller penningrörelser är vi fokuserade på 3 saker: hastighet, kostnad och öppenhet. För att ta itu med dessa problem använder vi ledande tekniker som blockchain, digitala valutoroch allmän digitalisering för att optimera befintliga processer.

Det är ganska tydligt vilken inverkan ny teknik kan ha på saker som hastighet och transparens, men när jag säger att det är viktigt att integrera teknikerna på ett smart sätt är det viktigt för att du alltid måste hålla din kund i åtanke - det sista vi skulle vilja ha att göra är att införa ett system som faktiskt förvirrar våra användare och gör hans eller hennes jobb mer komplicerat. Så å ena sidan finns lösningen på dessa problem i ny teknik, men å andra sidan handlar det om att skapa en användarupplevelse som är enkel att använda och interagera med och integreras sömlöst i befintliga system. Så det är lite av en balans mellan teknik och användarupplevelse, det är där lösningen kommer att skapas.

När det gäller det bredare ämnet finansiering av försörjningskedjan är det vi ser behovet av förbättrad digitalisering och automatisering av de processer och mekanismer som finns under produktens livscykel. I handeln med flera råvaror finns det så många olika intressenter, mellanhänder, banker etc., och var och en av dem har sitt eget sätt att göra detta - det saknas en övergripande standardisering, särskilt i Silk Road Area. Bristen på standardisering leder till förvirring i efterlevnadskraven, handelsdokument, kreditbrev etc., och detta innebär förseningar och ökade kostnader för alla parter. Dessutom har vi den enorma frågan om bedrägeri, som du måste förvänta dig när du har att göra med en sådan skillnad i kvaliteten på processer och rapportering. Lösningen här är återigen att använda teknik och digitalisera och automatisera så många av dessa processer som möjligt - det borde vara målet att minska riskerna och ta mänskliga fel ur ekvationen.

Och här är det riktigt spännande med att föra digitalisering och standardisering till försörjningskedjefinansiering: inte bara kommer detta att göra affärer mycket enklare för företagen själva, den ökade transparensen och optimeringen kommer också att göra företagen mycket mer attraktiva för externa investerare . Det är en vinn-vinn för alla inblandade här. ”

Aviation strategi för Europa

Boeing-subvention: Världshandelsorganisationen bekräftar EU: s rätt att vedergälla USA: s import på 4 miljarder dollar

publicerade

on

Världshandelsorganisationen (WTO) har tillåtit EU att höja tullar på upp till 4 miljarder dollar i import från USA som en motåtgärd för olagliga avstängningar till den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing. Beslutet bygger på WTO: s tidigare resultat som erkände de amerikanska subventionerna till Boeing som olagliga enligt WTO-lagen.

En ekonomi som fungerar för människor Executive Vice President and Trade Commissioner Valdis Dombrovskis (avbildad) sade: ”Detta efterlängtade beslut tillåter Europeiska unionen att införa tullar på amerikanska produkter som kommer in i Europa. Jag skulle mycket föredra att inte göra det - ytterligare tullar är inte i båda sidors ekonomiska intresse, särskilt eftersom vi strävar efter att återhämta sig från COVID-19-lågkonjunkturen. Jag har samarbetat med min amerikanska motsvarighet, ambassadör Lighthizer, och jag hoppas att USA nu kommer att tappa de tullar som infördes på EU: s export förra året. Detta skulle skapa positiv fart både ekonomiskt och politiskt och hjälpa oss att hitta gemensamma grunder inom andra viktiga områden. EU kommer att fortsätta att driva detta resultat kraftigt. Om det inte händer kommer vi att tvingas utöva våra rättigheter och införa liknande avgifter. Medan vi är helt beredda på denna möjlighet kommer vi att göra det motvilligt. ”

I oktober förra året, efter ett liknande WTO-beslut i ett parallellt ärende om Airbus-subventioner, införde USA repressalier som påverkar EU: s export till ett värde av 7.5 miljarder dollar. Dessa uppgifter är fortfarande kvar idag, trots de avgörande åtgärder som Frankrike och Spanien vidtagit i juli i år för att följa Tyskland och Storbritannien för att se till att de helt följer ett tidigare WTO-beslut om subventioner till Airbus.

Under de nuvarande ekonomiska omständigheterna ligger det i EU: s och USA: s ömsesidiga intresse att avbryta skadliga tullar som i onödan belastar vår industri- och jordbrukssektor.

EU har lagt fram specifika förslag för att nå ett förhandlat resultat till de långvariga tvister om civila flygplan över Atlanten, den längsta i WTO: s historia. Det är fortfarande öppet att samarbeta med USA för att komma överens om en rättvis och balanserad lösning samt om framtida discipliner för subventioner inom den civila flygsektorn.

Samtidigt som den kommunicerar med Förenta staterna vidtar Europeiska kommissionen också lämpliga åtgärder och involverar EU-länder så att den kan använda sina vedergällningsrättigheter om det inte finns några utsikter att föra tvisten till en ömsesidigt fördelaktig lösning. Denna beredskapsplanering inkluderar att slutföra listan över produkter som kommer att omfattas av EU: s tilläggstullar.

Bakgrund

I mars 2019 bekräftade överklagandenämnden, den högsta WTO-instansen, att USA inte hade vidtagit lämpliga åtgärder för att följa WTO: s regler om subventioner, trots tidigare beslut. Istället fortsatte det sitt olagliga stöd från flygplanstillverkaren Boeing till nackdel för Airbus, den europeiska flygindustrin och dess många arbetare. I sitt beslut har överklagandenämnden:

  • Bekräftat att Washington State-skatteprogrammet fortfarande är en central del av S. olaglig subventionering av Boeing;
  • fann att ett antal pågående instrument, inklusive vissa NASA och US Department of Defense upphandlingskontrakt utgör subventioner som kan orsaka ekonomisk skada på Airbus, och;
  • bekräftade att Boeing fortsätter att dra nytta av en olaglig amerikansk skattekoncession som stöder export (Foreign Sales Corporation och Extraterritorial Income Exclusion).

Beslutet som bekräftar EU: s rätt att vedergälla beror direkt på det tidigare beslutet.

I ett parallellt fall på Airbus tillät WTO USA i oktober 2019 att vidta motåtgärder mot europeisk export värt upp till 7.5 miljarder dollar. Priset baserades på ett överklagandebeslut från 2018 som visade att EU och dess medlemsstater inte helt hade följt WTO: s tidigare beslut om återbetalningsbar lanseringsinvestering för A350- och A380-programmen. USA införde dessa tilläggsavgifter den 18 oktober 2019. De berörda EU-länderna har vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa fullständig efterlevnad.

Mer

WTO: s överklagandeorgan beslutar om amerikanska subventioner till Boeing

Offentligt samråd om preliminär produktlista i Boeing-fallet

Preliminär produktlista

Historien om Boeing-fallet

Historik om Airbus-fallet

Fortsätt läsa

Företag

Inget behov av att skynda - Den här hösten är inte tiden för för tidiga, kortsiktiga beslut

publicerade

on

Abraham Liu, Huawei huvudrepresentant vid EU-institutionerna (bilden).

"Mycket som resten av 2020 kommer även hösten och vintern att skilja sig från normala tider. Tyvärr kommer Coronavirus Pandemic att fortsätta testa vår motståndskraft och anpassningsförmåga under överskådlig framtid. När vi går in i Europas kalla årstid kommer många bland oss ​​att var orolig över de kommande månaderna. Men som i alla komplicerade situationer finns det också hopp "- skriver Abraham Liu, Huawei chefsrepresentant vid EU-institutionerna

"När vi tittar på vad vi gemensamt har uppnått under den tidigare delen av 2020 kan jag inte bara vara optimistisk: framsteg på vacciner kommer imponerande. Vi har kunnat begränsa virusets dödlighet. Sammantaget vet vi nu så mycket mer om denna sjukdom än vi gjorde i mars. Ja, veckorna framöver kommer att bli svåra. Men jag är övertygad om att vi över hela Europa kommer att övervinna viruset och vi kommer att återgå till normalitet.

Häromdagen besökte jag House of European History i Bryssel. Historia, och särskilt Europas tumulthistoria, lär oss att ingenting kan tas för givet. Många gånger tidigare har mänskligheten upplevt förlust av kunskap och teknik. Det tog enorma ansträngningar och mycket lång tid att få tillbaka det som dumt hade förstörts. Låt mig vara tydlig: Det finns ingen automatism att vi kan behålla vår nuvarande nivå av teknisk utveckling. Utan stabilitet och förutsägbarhet finns inga framsteg. Om pandemin lär oss något är det tekniken som är mänsklighetens bästa allierade att slå viruset och också för att förhindra liknande virus som hotar oss alla i framtiden. Vi har inget annat lönsamt alternativ än att investera i teknik och bankera framsteg!

Huruvida USA och Kina nu har gått in i Graham T. Allisons berömda "Thucydides Trap" är inte för mig att bedöma. Vad jag dock tror och förespråkar är att Europa har en nyckelroll och ett ansvar för att säkerställa stabilitet de kommande månaderna. Europeiska kommissionens ordförande Ursula Von der Leyen och Europeiska rådets ordförande Charles Michel påpekar med rätta att EU inte är ett objekt utan ett ämne i internationella relationer. Internationella företag som Huawei behöver ett starkt Europa för att forma morgondagens inkluderande teknikvärld. En värld där Europa är ledande inom teknikreglering och där ny teknik används i linje med europeiska värderingar och principer.

Europeiska unionen kan bara vara stark om dess 27 medlemsstater också håller sig till sina principer och inte ger efter för kortsiktiga påtryckningar. EU: s verktygslåda för 5G cybersäkerhet är ett intelligent och omfattande tillvägagångssätt som ger EU-länderna rätt tid att komma till sina slutsatser. Denna solida europeiska metod bör inte undermineras av tredje part före valet. Varhelst europeiska regeringar idag utsätts för press för att gå på vägen för potentiellt diskriminerande åtgärder som bryter mot EU-lagstiftningen, skulle jag vilja säga till dem: ta ett djupt andetag. Ta dig tid. Skynda dig inte till handlingar som du kanske inte har tänkt igenom.

Låt mig vara tydlig: Huawei är djupt engagerad i Europa. Vi är här för att stanna och vi kommer att investera kraftigt i Europas IKT-ekosystem. Under de senaste 20 åren har Huawei avgörande bidragit till en framgångsrik digital omvandling av samhällen över hela Europa. Titta bara på Polen och Rumänien: i båda länder har Huawei tillhandahållit säkra, snabba och prisvärda telenät som är ryggraden i den imponerande ekonomiska tillväxten som både Polen och Rumänien har upplevt de senaste åren. I Warszawa och i Bukarest har Huawei inrättat stora regionala verksamheter som sysselsätter tusentals människor.

Huawei har kunskapen och beslutsamheten att samarbeta med Europeiska unionen som en nyckelpartner för att distribuera globala standarder för cybersäkerhet, att göra European Green Deal till verklighet och att samarbeta med kontinentens bilindustri för att gemensamt återuppfinna mobilitet.

Jag tror att vi inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att se tillbaka på år 2020 som ett ögonblick av påskyndad övergång där vissa nyckelaktörer tog längre andetag för att fatta rätt beslut när historien uppmanade dem. Andas djupt och tänk ett ögonblick innan du ger efter för kortsynt tryck! "

Fortsätt läsa

Cyber-spionage

EU-länder testar deras förmåga att samarbeta vid cyberattacker

publicerade

on

EU: s medlemsstater, EU: s byrå för cybersäkerhet (ENISA) och Europeiska kommissionen har träffats för att testa och bedöma deras samarbetsförmåga och motståndskraft i händelse av en cybersäkerhetskris. Övningen, organiserad av Nederländerna med stöd av ENISA, är en viktig milstolpe för genomförandet av relevanta driftsförfaranden. De senare utvecklas inom ramen för NIS-samarbetsgruppen, under ledning av Frankrike och Italien, och sträva efter mer samordnad informationsutbyte och incidenthantering bland EU: s cybersäkerhetsmyndigheter.

Dessutom lanserade medlemsstaterna med stöd av ENISA idag Cyber ​​Crisis Liaison Organization Network (CyCLONe) som syftar till att underlätta samarbetet vid störande cyberincidenter.

Kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, sade: ”Det nya nätverket för nätverksorganisation för cyberkris indikerar återigen ett utmärkt samarbete mellan medlemsstaterna och EU-institutionerna för att säkerställa att våra nätverk och kritiska system är cybersäkra. Cybersäkerhet är ett delat ansvar och vi bör arbeta tillsammans för att förbereda och genomföra snabba beredskapsplaner, till exempel i händelse av en storskalig cyberincident eller kris. ”

ENISA: s verkställande direktör Juhan Lepassaar tillade: "Cyberkriser har inga gränser. EU: s byrå för cybersäkerhet har åtagit sig att stödja unionen i sitt svar på cyberincidenter. Det är viktigt att de nationella cybersäkerhetsbyråerna samlas för att samordna beslutsfattandet på alla nivåer. . CyCLONe-gruppen åtgärdar denna saknade länk. ”

CyCLONe-nätverket kommer att säkerställa att information flödar mer effektivt mellan olika cybersäkerhetsstrukturer i medlemsstaterna och gör det möjligt att bättre samordna nationella svarsstrategier och konsekvensbedömningar. Dessutom följer den organiserade övningen upp Kommissionens rekommendation på en Samordnat svar på storskaliga cybersäkerhetsincidenter och kriser (Blueprint) som antogs 2017.

Mer information finns i detta ENISA pressmeddelande. Mer information om EU: s cybersäkerhetsstrategi finns i dessa Q & A och detta Broschyren.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend