Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Brexitbeslut helt skilt från USA: s valresultat säger premiärminister Johnson

publicerade

on

Storbritanniens beslut om att godkänna ett Brexit-avtal med Europeiska unionen är helt skilt från resultatet av det amerikanska valet nästa månad, sade premiärminister Boris Johnson på måndagen (26 oktober). skriver William James.

"De två sakerna är helt separata", sa Johnson när han blev frågad om en Observer tidningsrapport att han väntade på att se USA: s resultat innan han fattade ett Brexit-beslut, och om han var orolig för utsikterna till ett Joe Biden-ordförandeskap.

Brexit

EU och Storbritannien närmar sig snabbt eller gör en stund i handelssamtal - EU-diplomat

publicerade

on

By

Storbritannien och Europeiska unionen närmar sig snabbt ett avgörande ögonblick i samtal om ett handelsavtal och det är inte klart om en överenskommelse kan nås på grund av skillnader i tre huvudfrågor, sa en EU-diplomat idag (2 december) skriver Jan Strupczewski och John Chalmers.

EU och Storbritannien förhandlar om ett handelsavtal som skulle reglera deras affärsförhållande från nästa år, efter slutet av Storbritanniens övergångsperiod efter dess utträde ur EU.

Men förhandlare kan inte övervinna skillnader i fiske, statligt stöd till företag och framtida tvistlösning.

”Vi närmar oss snabbt ett märke eller ett ögonblick i Brexit-samtalen. Intensiva förhandlingar fortsätter i London. Från och med i morse är det fortfarande oklart om förhandlare kan överbrygga luckorna i frågor som jämställdhet, styrning och fiske, sade EU-diplomaterna.

”När vi går in i slutspelet för Brexit-förhandlingarna blir vissa medlemsstater lite nervösa. Så detta var mestadels en övning för att lugna nerverna i Paris och på andra håll och för att försäkra medlemsländerna att teamet Barnier kommer att fortsätta att försvara EU: s kärnintressen, inklusive fisket, säger diplomaten.

Fortsätt läsa

Brexit

EU: s Barnier säger att den brittiska handelsavtalet fortfarande hänger i balans - källa

publicerade

on

By

Europeiska unionens Brexit-förhandlare Michel Barnier (avbildad) berättade för de 27 nationella sändebudet i Bryssel idag (2 december) att skillnaderna i brittiska handelssamtal kvarstod, enligt en högre EU-diplomat som var närvarande vid den stängda genomgången, skriver John Chalmers.

"Skillnader kvarstår fortfarande i de tre huvudfrågorna", sade diplomaten, när han ombads om den övergripande inriktningen av Barniers uppdatering till EU-länderna om det senaste i Brexit-handelssamtal.

"En affär hänger fortfarande i balans."

Fortsätt läsa

Brexit

Brexit-samtalen fastnar fortfarande eftersom EU frågar för mycket, säger Storbritannien

publicerade

on

By

Brexit-handelssamtal sitter fast vid fiske, styrelseformer och tvistlösning eftersom Europeiska unionen frågar för mycket av Storbritannien, sade en ledamot av den brittiska regeringen på tisdagen (1 december) skriva och

Bara 30 dagar innan Storbritannien lämnar EU: s omloppsbana efter en övergångsperiod sedan det formellt lämnade blocket försöker sidorna komma överens om ett handelsavtal för att undvika ett turbulent brott som kan snärla nästan 1 biljon dollar i årlig handel.

Med båda sidor som uppmanade den andra att kompromissa sa en fransk tjänsteman att Storbritannien måste klargöra sina ståndpunkter och "verkligen förhandla", och varnade för att EU inte skulle acceptera en "undermålig uppgörelse".

Även om ett handelsavtal säkras är det troligtvis bara en smal affärsavtal, och en del störningar är nästan säkra då gränskontroller upprättas mellan världens största handelsblock och Storbritannien.

Samtalen har fängslats med fiske i Storbritanniens rika vatten, om vilka EU-regler London kommer att acceptera och om hur någon tvist kan lösas.

"EU vill fortfarande ta lejonparten av fisket i våra vatten - vilket inte är rättvist med tanke på att vi lämnar EU", Michael Gove, kansler för hertigdömet Lancaster och premiärminister Boris Johnson, berättade Himmel.

"EU vill fortfarande att vi ska vara bundna till deras sätt att göra saker", sa Gove. "EU för närvarande förbehåller sig rätten, om det finns någon form av tvist, inte riktigt att riva upp allt utan att införa några riktigt straffrättsliga och hårda begränsningar för oss, och vi tycker inte att det är rättvist."

En handelsavtal skulle inte bara skydda handeln utan också stödja freden i det brittiskt styrda Nordirland, även om viss störning är nästan säker vid de mest trafikerade gränspunkterna mellan EU och Storbritannien.

Underlåtenhet att säkra en affär skulle snärla gränser, skrämma finansmarknaderna och störa känsliga försörjningskedjor som sträcker sig över Europa och bortom - precis som världen kämpar med de stora ekonomiska kostnaderna för COVID-19-utbrottet.

Storbritanniens Gove säger att det finns en chans till en no-deal Brexit

Gove sa att processen var nära avslutning men undvek att upprepa en tidigare förutsägelse om 66% sannolikhet för en affär. Han vägrade att sätta en siffra på sannolikheten.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Europas mäktigaste nationella ledare, har sagt att några av EU: s 27 medlemsländer blir otåliga.

"Prioriteten är att britterna ska klargöra sina ståndpunkter och verkligen förhandla för att hitta en överenskommelse", sa en fransk presidentstjänsteman till Reuters. "EU har också intressen att kämpa för, de som är en rättvis konkurrens för sina företag och dess fiskares."

”Unionen har gjort ett tydligt och balanserat erbjudande om ett framtida partnerskap med Storbritannien. Vi accepterar inte ett undermåligt avtal som inte respekterar våra egna intressen, sade tjänstemannen.

Den irländska premiärministern Micheal Martin sa att en överenskommelse kan göras den här veckan.

"Det finns en landningszon för ett avtal," sa Martin till Irish Times i en intervju. "Vi är nu verkligen i slutspelet om en överenskommelse ska nås den här veckan."

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend