Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Har glansen försvagat aktivistinvesteringar?

publicerade

on

Några nya fall tyder på att tidvattnet äntligen kan aktivera aktivistinvesteringar, som fram till nyligen verkade som om det blev en förankrad del av näringslivet. Även om värdet på aktivistinnehavarnas tillgångar kan ha stigit de senaste åren (i Storbritannien ökade denna siffra med 43% mellan 2017 och 2019 för att nå $ 5.8 miljarder) minskade antalet kampanjer med 30% året fram till september 2020. Naturligtvis kan avfallet delvis förklaras av nedfallet från den pågående koronaviruspandemin, men det faktum att fler och fler spel verkar falla på döva öron kan signalera en mörkare långvarig sikt för aktivistens agitatorer framåt.

Det senaste fallet kommer från England, där kapitalförvaltningsfonden St James's Place (SJP) var föremål för en försök till aktivistintervention från PrimeStone Capital förra månaden. Efter att ha köpt en aktie på 1.2% i företaget skickade fonden en öppet brev till SJP: s styrelse som utmanar sin senaste meritlista och kräver riktade förbättringar. Bristen på snitt eller originalitet i PrimeStone-manifestet innebar emellertid att det avlägsnades relativt enkelt av SJP, med liten inverkan på aktiekursen. Kampanjens överväldigande karaktär och resultat är en indikation på en växande trend de senaste åren - och en som skulle kunna bli mer uttalad i ett samhälle efter Covid-19.

PrimeStone kan inte inspirera

PrimeStone-pjäsen tog den traditionella form som gynnades av aktivistinvesterare; efter att ha förvärvat en minoritetsandel i SJP, försökte fonden att böja sina muskler genom att lyfta fram de upplevda bristerna i den nuvarande styrelsen i en 11-sidars uppdrag. I brevet identifierades bland annat företagets uppblåsta företagsstruktur (över 120 avdelningschefer på lönen), flaggade asiatiska intressen och tumlande aktiekurs (aktier har sjönk 7% sedan 2016). De identifierade också en ”högkostnadskultur”I SJPs bakrum och gjorde ogynnsamma jämförelser med andra välmående plattformsföretag som AJ Bell och Integrafin.

Medan en del av kritiken hade inslag av giltighet var ingen av dem särskilt nya - och de ritade inte en fullständig bild. Faktum är att flera tredje parter har komma till försvaret av SJP: s styrelse och påpekade att det är orättvist och alltför förenklat att jämföra företagets nedgång med intresset som AJ Bell och att när det ställs mot mer rimliga beröringsstenar som Brewin Dolphin eller Rathbones, håller SJP sin egen anmärkningsvärt bra.

PrimeStones förmaningar om SJP: s höga utgifter kan hålla lite vatten, men de inser inte att mycket av det utlägget var oundvikligt, eftersom företaget tvingades följa regleringsändringar och ge efter för intäkter motvind utanför dess kontroll. Dess imponerande prestanda gentemot sina konkurrenter bekräftar att företaget har hanterat sektorsövergripande frågor som förvärrats av pandemin, något som PrimeStone ensam inte lyckades erkänna eller ta itu med.

Kortvarig omröstning förestående för URW

Det är en liknande historia över hela kanalen, där den franska miljardären Xavier Niel och affärsmannen Léon Bressler har samlat en andel på 5% i den internationella köpcentrumoperatören Unibail-Rodamco-Westfield (URW) och antar angelsaxiska aktivistiska investerartaktik för att försöka säkra URW styrelseplatser för sig själva och driva URW in i en riskfylld strategi för att höja aktiekursen på kort sikt.

Det är tydligt att URW, som de flesta företag i detaljhandeln, behöver en ny strategi för att hjälpa till att klara av den pandemiinducerade lågkonjunkturen, särskilt med tanke på dess relativt höga skuldnivå (mer än 27 miljarder euro). För detta ändamål är URWs styrelse hoppfull om att lansera projekt ÅTERSTÄLL, som riktar sig till en kapitalanskaffning på 3.5 miljarder euro för att upprätthålla företagets goda kreditvärdighet på investeringsnivå och säkerställa fortsatt tillgång till alla viktiga kreditmarknader, samtidigt som neddragningen av köpcentrets verksamhet gradvis minskas.

Niel och Bressler vill dock avstå från kapitaltillskottet på 3.5 miljarder euro till förmån för försäljning av företagets amerikanska portfölj - en samling prestigefyllda köpcentra som i stort sett har beprövade motståndskraftig mot den föränderliga detaljhandelsmiljön - att betala ned skulder. De aktivistiska investerarnas plan motsätts av ett antal rådgivningsföretag från tredje part, t.ex. Proxinvest och Glass Lewis, med den senare som kallar det ”en alltför riskabel gambit”. Med tanke på att kreditvärderingsinstitutet Moody's har förutsagda en 18-månaders nedgång i hyresintäkterna som sannolikt kommer att drabba köpcentra - och till och med har gått så långt som att varna för att underlåtenhet att genomföra den kapitalanskaffning som ligger till grund för RESET kan leda till en nedgradering av URW: s betyg - det verkar troligt att Niel och Bresslers ambitioner kommer att avvisas den 10 novemberth bolagsstämma, på samma sätt som PrimeStone har varit.

Långsiktig tillväxt jämfört med kortsiktiga vinster

På andra håll verkar Twitter-vd Jack Dorsey också ha det övervinna ett försök av den högprofilerade aktivistinvesteraren Elliott Management att avskediga honom från sin roll. Även om ett kommittémöte nyligen avstod från vissa av Elliotts krav, som att sänka styrelseperioderna från tre år till ett, valde det att förklara sin trohet till en verkställande direktör som hade övervakat den totala avkastningen på 19% före Elliotts engagemang i sociala medier, tidigare i år.

Vid sidan av de atypiskt oinspirerande kampanjer som genomförs någon annanstans på marknaden, och sektorns retrogression som helhet, kan det vara så att aktivistinvesterare tappar sitt inflytande? Under lång tid har de uppmärksammat sina satsningar genom spännande upptåg och djärva prognoser, men det verkar som att både företag och aktieägare fårnga upp det faktum att bakom deras bluster innehåller deras tillvägagångssätt ofta dödliga brister. Fokus på aktiekursens kortsiktiga inflation till nackdel för den långsiktiga stabiliteten exponeras nämligen som det oansvariga spel som det är - och i en skakig ekonomi efter kovid kommer sannolikt att vara klokt försiktigt över det omedelbara vinst med ökande regelbundenhet.

Banking

COVID-19 avslöjar bristerna i ett pappersbaserat handelssystem

publicerade

on

Enligt en färsk rapport från International Chamber of Commerce, eftersom COVID-19 avslöjar bristerna i ett pappersbaserat handelssystem, hittar finansinstitut sätt att hålla handeln i cirkulation. Den säger att problemet som står inför idag har sitt ursprung i handelns enskilt mest ihållande sårbarhet: papper. Papper är den finansiella sektorns akilleshäl. Störningen skulle alltid hända, den enda frågan var när, skriver Colin Stevens.

Preliminär ICC-data visar att finansinstitut redan känner att de påverkas. Mer än 60% av respondenterna på det senaste COVID-19-tillägget till handelsundersökningen förväntar sig att deras handelsflöden kommer att minska med minst 20% 2020.

Pandemin introducerar eller förvärrar utmaningarna för handelsfinansieringsprocessen. För att bekämpa det praktiska med handelsfinansiering i en COVID-19-miljö indikerade många banker att de vidtagit sina egna åtgärder för att lindra interna regler om originaldokumentation. Men endast 29% av de tillfrågade rapporterar att deras lokala tillsynsmyndigheter har gett stöd för att underlätta pågående handel.

Det är en kritisk tid för infrastrukturuppgraderingar och ökad transparens, och även om pandemin har orsakat många negativa effekter, är en potentiell positiv effekt att den har gjort det klart för branschen att förändringar behöver göras för att optimera processer och förbättra det totala fungerar internationell handel, handelsfinansiering och penningrörelse.

Ali Amirliravi, VD för LGR Global i Schweiz och grundare av Silk Road Coin, förklarade hur hans företag har hittat lösningar på dessa problem.

”Jag tror att det handlar om att integrera ny teknik på smarta sätt. Ta mitt företag till exempel, LGR Global, när det gäller penningrörelser är vi fokuserade på tre saker: hastighet, kostnad och transparens. För att ta itu med dessa frågor leder vi med teknik och använder saker som blockchain, digitala valutor och allmän digitalisering för att optimera befintliga metoder.

Ali Amirliravi, VD för LGR Global i Schweiz och grundare av Silk Road Coin,

Ali Amirliravi, VD för LGR Global i Schweiz och grundare av Silk Road Coin

"Det är ganska tydligt vilken inverkan ny teknik kan ha på saker som hastighet och transparens, men när jag säger att det är viktigt att integrera teknikerna på ett smart sätt är det viktigt för att du alltid måste hålla din kund i åtanke - det sista vi skulle vill göra är att införa ett system som faktiskt förvirrar våra användare och gör hans eller hennes jobb mer komplicerat. Så å ena sidan finns lösningen på dessa problem i ny teknik, men å andra sidan handlar det om att skapa en användarupplevelse som är enkel att använda och interagera med och integreras sömlöst i befintliga system, så det är lite av en balans mellan teknik och användarupplevelse, det är där lösningen kommer att skapas.

"När det gäller det bredare ämnet finansiering av försörjningskedjan är det vi ser behovet av förbättrad digitalisering och automatisering av de processer och mekanismer som finns under hela produktens livscykel. I handelsindustrin med flera varor finns det så många olika intressenter , mellanhänder, banker osv. och var och en av dem har sitt eget sätt att göra detta - det finns en övergripande brist på standardisering, särskilt i Silk Road Area. Bristen på standardisering leder till förvirring i efterlevnadskrav, handelsdokument, brev kredit, etc., och detta innebär förseningar och ökade kostnader för alla parter. Dessutom har vi den enorma frågan om bedrägeri, som du måste förvänta dig när du har att göra med en sådan skillnad i kvaliteten på processer och rapportering. Lösningen här är återigen att använda teknik och digitalisera och automatisera så många av dessa processer som möjligt - det borde vara målet att ta mänskliga fel ur ekvationen.

"Och här är det riktigt spännande med att föra digitalisering och standardisering till försörjningskedjefinansiering: inte bara kommer detta att göra affärer mycket enklare för företagen själva, den ökade transparensen och optimeringen kommer också att göra företagen mycket mer attraktiva för utomstående investerare. Det är en vinn-vinn för alla inblandade här. ”

Hur tror Amirliravi att dessa nya system kan integreras i befintlig infrastruktur?

”Det här är verkligen en nyckelfråga, och det är något som vi tillbringade mycket tid på LGR Global. Vi insåg att du kan ha en bra teknisk lösning, men om det skapar komplexitet eller förvirring för dina kunder, kommer du att orsaka fler problem än du löser.

I handelsfinansierings- och penningrörelsebranschen betyder det att nya lösningar måste kunna anslutas direkt till befintliga kundsystem - med API: er är allt möjligt. Det handlar om att överbrygga klyftan mellan traditionell ekonomi och fintech och se till att fördelarna med digitalisering levereras med en sömlös användarupplevelse.

Handelsfinansieringsekosystemet har ett antal olika intressenter, var och en med sina egna system på plats. Det vi verkligen ser är ett behov av är en helhetslösning som ger transparens och snabbhet i dessa processer men som fortfarande kan interagera med de arv och banksystem som branschen är beroende av. Det är då du börjar se verkliga förändringar görs. ”

Var finns de globala hotspotsna för förändring och möjligheter? Ali Amirliravi säger att hans företag, LGR Global, fokuserar på Silk Road Area - mellan Europa, Centralasien och Kina - av några huvudskäl:

”För det första är det ett område med otrolig tillväxt. Om vi ​​till exempel tittar på Kina har de bibehållit BNP-tillväxten på över 6% under de senaste åren, och de centralasiatiska ekonomierna publicerar liknande siffror, om inte högre. Denna typ av tillväxt innebär ökad handel, ökat utländskt ägande och dotterbolagens utveckling. Det är ett område där du verkligen kan se möjligheten att få mycket automatisering och standardisering till processerna inom försörjningskedjorna. Det flyttas mycket pengar och nya handelspartnerskap görs hela tiden, men det finns också många smärtpunkter i branschen.

Den andra anledningen har att göra med verkligheten av valutafluktuationer i området. När vi säger Silk Road Area-länder talar vi om 68 länder, var och en med sina egna valutor och de individuella värdefluktuationerna som kommer som en biprodukt av det. Gränsöverskridande handel inom detta område innebär att de företag och intressenter som deltar på finanssidan måste hantera alla slags problem när det gäller valutaväxling.

Och här är bankförseningarna som sker i det traditionella systemet verkligen har en negativ inverkan på att göra affärer i området: eftersom vissa av dessa valutor är mycket volatila kan det vara så att när en transaktion äntligen rensas, det faktiska värdet som överförs blir väsentligt annorlunda än vad som ursprungligen kunde ha avtalats om. Detta orsakar alla typer av huvudvärk när det gäller att redovisa alla sidor, och det är ett problem som jag behandlade direkt under min tid i branschen. ”

Amirliravi tror att det vi ser just nu är en bransch som är redo för förändring. Även med pandemin växer företag och ekonomier, och det finns nu ett större tryck mot digitala, automatiska lösningar än någonsin tidigare. Volymen av gränsöverskridande transaktioner har ökat stadigt med 6% i flera år nu, och bara den internationella betalningsindustrin ensam är värd 200 miljarder dollar.

Siffror som det visar vilken effektpotential optimering i detta utrymme kan ha.

Ämnen som kostnad, öppenhet, snabbhet, flexibilitet och digitalisering trender i branschen just nu, och när affärer och försörjningskedjor fortsätter att bli mer och mer värdefulla och komplexa kommer kraven på infrastruktur att öka på samma sätt. Det är verkligen inte en fråga om "om", det är en fråga om "när" - branschen står vid ett vägskäl just nu: det är tydligt att ny teknik kommer att effektivisera och optimera processer, men parterna väntar på en lösning som är säker och pålitlig tillräckligt för att hantera frekventa, stora volymtransaktioner och tillräckligt flexibla för att anpassa sig till de komplexa affärsstrukturer som finns inom handelsfinansiering. “

Amirliravi och hans kollegor på LGR Global ser en spännande framtid för b2b-penningrörelser och handelsfinansieringsindustrin.

"Jag tror att något som vi kommer att fortsätta se är effekten av framväxande teknik på branschen", sa han. ”Saker som blockchain-infrastruktur och digitala valutor kommer att användas för att ge ökad transparens och snabbhet i transaktionerna. Regeringsemitterade digitalbankvalutor skapas också, och detta kommer också att ha en intressant inverkan på gränsöverskridande penningrörelse.

"Vi tittar på hur digitala smarta kontrakt kan användas i handelsfinansiering för att skapa nya automatiserade kreditkort, och detta blir väldigt intressant när du använder IoT-teknik. Vårt system kan utlösa transaktioner och betalningar automatiskt baserat på inkommande Dataströmmar. Detta innebär till exempel att vi kan skapa ett smart avtal för ett kreditbrev som automatiskt frigör betalning när en fraktcontainer eller ett fraktfartyg når en viss plats. Eller, ett enklare exempel, betalningar kan utlösas en gång uppsättning av efterlevnadsdokument verifieras och laddas upp till systemet. Automation är en så enorm trend - vi kommer att se fler och mer traditionella processer störs.

"Data kommer att fortsätta spela en stor roll för att utforma framtiden för ekonomiförsörjningskedjan. I det nuvarande systemet kommer mycket data att tystas och bristen på standardisering stör verkligen de totala datainsamlingsmöjligheterna. Men när detta problem en gång är löst skulle en digital digital handelsfinansieringsplattform kunna generera stora datamängder som kan användas för att skapa alla typer av teoretiska modeller och branschinsikter. Naturligtvis innebär kvaliteten och känsligheten hos dessa data att datahantering och säkerhet kommer att vara oerhört viktigt för morgondagens bransch.

"För mig är framtiden för penningrörelsen och handelsfinansieringsindustrin ljus. Vi går in i den nya digitala eran, och detta kommer att betyda alla möjliga nya affärsmöjligheter, särskilt för de företag som anammar nästa generations teknik."

Fortsätt läsa

Företag

Forskning och vetenskaplig innovation som är avgörande för ekonomisk återhämtning i Europa

publicerade

on

Nästa EU-budget 2021--2027 kommer att bana väg för starkt EU-stöd för forsknings-, innovations- och vetenskapssektorerna - mycket viktigt för att uppnå ekonomisk återhämtning i Europa. skriver David Harmon.

Europaparlamentet kommer att rösta den 23 november nästa om bestämmelserna i den reviderade EU-budgetramen för perioden 2021-2027.

94 miljarder euro läggs nu till för att finansiera Horizon Europe, nextGenerationEU och Digital Europe. Dessa är viktiga EU-initiativ som kommer att säkerställa att EU håller sig i framkant när det gäller att utveckla ny digital teknik. Detta är nu viktigare än någonsin. Digital omvandling är i centrum när det gäller hur teknik kommer att utveckla viktiga vertikala industrier och framtida smarta nät i Europa.

Och Europa har kunskapen att uppfylla sina viktigaste politiska mål enligt dessa viktiga EU-flaggskeppsprogram och att göra det på ett miljövänligt sätt.

Poängen är att vi nu lever i 5G-eran. Detta innebär att nya produkter som högupplöst video och självkörande fordon kommer att bli verklighet i vardagen. 5G driver denna process av IKT-innovation. Men EU-länderna måste samarbeta för att göra 5G till en framgång för att ekonomiskt utveckla Europa och för att heltäckande tillgodose bredare samhällsbehov.

IKT-standarder måste fungera strukturerat och på ett sammanlänkat sätt. Regeringarna måste se till att spektrumpolitiken hanteras på ett sätt som garanterar att självkörande bilar kan resa sömlöst över gränserna.

Politik på EU-nivå som främjar vetenskapskompetens genom Europeiska forskningsrådet och via Europeiska innovationsrådet säkerställer nu att mycket innovativa IKT-produkter framgångsrikt kommer in på EU: s marknad.

Men den offentliga och privata sektorn måste fortsätta att arbeta nära tillsammans för att uppnå EU: s politiska mål som helt integrerar och integrerar forsknings-, innovations- och vetenskapssektorerna.

Redan under Horizon Europe inrättas ett antal offentlig-privata partnerskap som kommer att täcka utvecklingen av nyckel digital teknik och smarta nätverk och tjänster. Innovationsprocessen fungerar som bäst när de privata, offentliga, utbildnings- och forskarsamhällena samarbetar och samarbetar för att uppnå gemensamma politiska mål.

I ännu ett bredare sammanhang kan de 17 FN-målen för hållbar utveckling uppnås genom forskare och forskare över hela världen som deltar i gemensamma projekt.

Europa spelar sina styrkor under programmet Horizon Europe.

Europa är hem för några av de finaste mjukvaruutvecklarna i världen. Över en fjärdedel av alla globala [e-postskyddad] utförs i Europa.

Horizon Europe och dess föregångarprogram Horizon 2020 är erkända som ledande globala forskningsinitiativ. Men industrin måste ta steget framåt om Horizon Europe kommer att bli en framgång.

Horizon Europe måste och kommer att stödja innovationsprocessen.

Detta är nyckeln om traditionella industrier som energi-, transport- och hälso- och tillverkningssektorerna kommer att vara lämpliga för den digitala tidsåldern.

Internationellt samarbete och samarbete kan och kommer att stödja genomförandet av EU: s strategiska autonoma politiska mål.

Vi lever genom en digital revolution. Vi måste alla arbeta tillsammans för att göra denna revolution till en positiv framgång för alla och detta inkluderar att överbrygga den digitala klyftan.

David Harmon, chef för EU-regeringsfrågor på Huawei Technologies

David Harmon är chef för EU-regeringsfrågor på Huawei Technologies

Nu när Europa håller på att nå överensstämmelse med villkoren i den nya EU-budgeten 20210—2027 kan berörda parter förbereda sig för den första förslagsinfordran under Horisont Europa. Publiceringen av sådana samtal kommer att äga rum under första kvartalet 2021. Framsteg inom AI, big data, cloud computing och high performance computing kommer alla att spela viktiga roller när det gäller att föra nya innovativa IKT-produkter och tjänster till marknaden. Vi har bevittnat vid första sidan i år den mycket positiva roll som ny teknik kan spela för att stödja höghastighets online-plattformar och för att förbättra anslutningar för både företag, vänner och familjer.

Politiska ramar måste naturligtvis införas för att tillgodose de teknologier som håller på att utvecklas. Det civila samhället, industrin, utbildnings- och forskarsektorn måste vara fullt engagerade i att utveckla denna lagstiftningskarta.

Vi känner till de utmaningar som väntar oss. Så låt oss alla ta itu med dessa utmaningar i en anda av beslutsamhet, vänskap och internationellt samarbete.

David Harmon är chef för EU: s regeringsfrågor på Huawei Technologies och han är tidigare medlem i EU-kommissionärens kabinett för forskning, innovation och vetenskap under perioden 2010-2014.

Fortsätt läsa

Företag

Utbildning i den digitala tidsåldern: Digitala färdigheter som är nödvändiga för inlärning och för livet

publicerade

on

Kommissionen har publicerat sitt årliga Utbildning monitor, i år med särskilt fokus på undervisning och lärande i EU-länder i den digitala tidsåldern. Coronavirus-krisen visade vikten av digitala lösningar för undervisning och lärande och lyfte fram de befintliga svagheterna. Rapporten visar att, trots medlemsstaternas investeringar i digital infrastruktur för utbildning de senaste åren, kvarstår stora skillnader, både mellan och inom länder.

I motsats till antagandet att dagens unga människor är en generation av "digitala infödingar", visar undersökningsresultaten att över 15% av elevpopulationen i de tillfrågade länderna har otillräckliga digitala färdigheter. Dessutom rapporterar lärare ett starkt behov av professionell utveckling när det gäller användning av IKT-färdigheter för undervisning. Rapporten kommer att presenteras under dagens Digital utbildning Hackathon.

Mariya Gabriel, kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom, sa: "Jag är mycket glad över att digital utbildning är det ledande temat för årets utbildningskontroll, kommissionens flaggskeppsrapport om utbildning i Europa. Vi anser att det är nödvändigt att ta med om djupa förändringar i digital utbildning och vi är fast beslutna att öka den digitala läskunnigheten i Europa. Kommissionen föreslog nyligen nyligen ett paket med initiativ, inklusive det nya Handlingsplan för digital utbildning 2021-2027, som kommer att stärka utbildningens bidrag till EU: s återhämtning från koronaviruskrisen och bidra till att bygga ett grönt och digitalt Europa. ”

Utbildnings- och utbildningsövervakaren analyserar de viktigaste utmaningarna för europeiska utbildningssystem och presenterar politik som kan göra dem mer lyhörda för samhällsbehovet och arbetsmarknadens behov. Rapporten omfattar en jämförelse mellan länder med 27 djupgående landsrapporter. Mer information finns i pressmeddelande och faktablad.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend