Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Vestager anklagar Amazon för att snedvrida marknaden genom missbruk av big data

publicerade

on

Europeiska kommissionen har tagit en preliminär uppfattning att Amazon har missbrukat sin dominerande ställning inom onlinehandel. Kommissionen anklagar Amazon för att systematiskt använda uppgifterna från oberoende säljare, till förmån för sin egen detaljhandel, som direkt konkurrerar med tredjepartssäljare som använder deras plattform.

Stora data

Verkställande direktör Margrethe Vestager (avbildad), som ansvarar för konkurrenspolitiken, sade: ”Det handlar inte om insikterna som Amazon detaljhandel har i känslig affärsdata för en viss försäljning, utan snarare handlar om insikter som Amazon detaljhandel samlade genom mer än 800,000 XNUMX aktiva affärsdata säljare i Europeiska unionen, som täcker mer än en miljard produkter. Med andra ord, detta är ett fall om big data.

”Vi har kommit till den preliminära slutsatsen att användningen av dessa uppgifter gör det möjligt för Amazon att fokusera på försäljning av de bästsäljande produkterna och marginalisera tredje parts säljare och begränsa deras förmåga att växa.

”Vi måste se till att dubbla rollplattformar med marknadsstyrka, som Amazon, inte snedvrider konkurrensen. Uppgifter om tredje parts säljares aktivitet bör inte användas till förmån för Amazon när det fungerar som en konkurrent till dessa säljare. Dess regler bör inte artificiellt gynna Amazons egna detaljhandelserbjudanden eller gynna erbjudanden från återförsäljare som använder Amazons logistik- och leveranstjänster. Med e-handel blomstrande och Amazon är den ledande e-handelsplattformen är en rättvis och snedvridad tillgång till konsumenter online viktig för alla säljare. ”

Amazon kommer att ges möjlighet att svara på kommissionens ståndpunkt under de närmaste veckorna. 

På frågan om rättsmedel sade Vestager att det var för tidigt att diskutera åtgärder och att EU väntade på Amazons svar. 

Amazon Prime

Kommissionen inledde också en andra formell antitrustutredning om möjlig förmånsbehandling av Amazons egna detaljhandelserbjudanden och de av marknadsplatsförsäljare som använder Amazons logistik- och leveranstjänster.

Vestager sa: ”[Amazons] regler bör inte artificiellt gynna Amazons egna detaljhandelserbjudanden eller gynna erbjudanden från återförsäljare som använder Amazons logistik- och leveranstjänster. Med e-handel blomstrande och Amazon är den ledande e-handelsplattformen är en rättvis och snedvridad tillgång till konsumenter online viktig för alla säljare. ”

EU-invändningar mot Amazons användning av marknadsplatsuppgifter

Amazon har en dubbel roll som plattform: (i) det ger en marknadsplats där oberoende säljare kan sälja produkter direkt till konsumenter; och (ii) det säljer produkter som återförsäljare på samma marknadsplats, i konkurrens med dessa säljare.

Som leverantör av marknadsplatstjänster har Amazon tillgång till icke-offentlig affärsdata från tredje part säljare såsom antalet beställda och levererade enheter av produkter, säljarens intäkter på marknaden, antalet besök på säljarens erbjudanden, data till frakt, till säljarens tidigare resultat och andra konsumentkrav på produkter, inklusive aktiverade garantier.

Kommissionens preliminära slutsatser visar att mycket stora mängder icke-offentlig säljardata är tillgänglig för anställda i Amazons detaljhandel och strömmar direkt in i de automatiska systemen för den verksamheten, som sammanställer dessa uppgifter och använder dem för att kalibrera Amazons detaljhandelserbjudanden och strategiska affärsbeslut. till nackdel för andra marknadsförsäljare. Till exempel låter Amazon fokusera sina erbjudanden på de bästsäljande produkterna över produktkategorier och justera sina erbjudanden med tanke på icke-offentliga uppgifter om konkurrerande säljare.

Kommissionens preliminära uppfattning, som redogörs för i sitt meddelande om invändningar, är att användningen av icke-offentliga säljaruppgifter gör det möjligt för Amazon att undvika normala risker för detaljhandelskonkurrens och att utnyttja sin dominans på marknaden för tillhandahållande av marknadstjänster i Frankrike och Tyskland - de största marknaderna för Amazon i EU. 

Om det bekräftas skulle detta strida mot artikel 102 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUF-fördraget) som förbjuder missbruk av en dominerande marknadsposition.

Att sända ett meddelande om invändningar påverkar inte resultatet av en utredning.

afghanistan

Afghanistan-konferensen 2020: Hållbar fred, antikorruption och biståndseffektivitet på dagordningen

publicerade

on

2020-konferensen i Afghanistan börjar idag (23 november) med EU som samorganiserar och deltar i ett antal evenemang som äger rum före morgondagens (24 november) plenarsession. Kommissionär för krishantering Janez Lenarčič kommer att vara ordförande tillsammans med Afghanistans utrikesminister Mohammad Haneef Atmar för ett evenemang om hållbar fred (liveström tillgänglig), med fokus på att främja mänskliga rättigheter och stärka kvinnor, och även på flyktingar och återvändande.

Internationella partnerskapskommissionären Jutta Urpilainen kommer att hålla ett anförande vid ett evenemang om antikorruption och gott styre och kommer därigenom att betona EU: s förväntningar att den afghanska regeringen håller på sin reformagenda. EU-tjänstemän kommer också att delta i ett tredje evenemang som äger rum före konferensen om biståndseffektivitet.

I morgon håller EU: s höga representant / vice ordförande Josep Borrell ett tal vid konferensens inledande session, när han kommer att redogöra för EU: s ståndpunkt om de pågående intra-afghanska fredsförhandlingarna, samt villkoren för EU: s stöd, som var presenterades i ett nyligen papper medförfattare med viktiga internationella givare.

Senare kommer kommissionär Urpilainen att leverera EU: s ekonomiska stödlöfte vid konferensen. Båda insatserna kommer att vara tillgänglig på EbS. Mer information om förbindelserna mellan EU och Afghanistan finns i a dedikerade faktablad och om hemsida EU-delegationen i Kabul.

Fortsätt läsa

EU

Stoppa våld mot kvinnor: Uttalande från Europeiska kommissionen och den höga representanten

publicerade

on

Inför den internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor den 25 november, Europeiska kommissionen och den höga representanten / vice presidenten Josep Borrell (avbildad) utfärde följande uttalande: ”Våld mot kvinnor och flickor är ett brott mot mänskliga rättigheter och har ingen plats i Europeiska unionen eller någon annanstans i världen. Problemets omfattning är fortfarande alarmerande: en av tre kvinnor i Europeiska unionen har upplevt fysiskt och / eller sexuellt våld. Våld mot kvinnor finns i alla länder, kulturer och samhällen.

"COVID-19-pandemin har återigen visat att för vissa kvinnor inte ens deras hem är en säker plats. Förändring är möjlig, men det kräver handling, engagemang och beslutsamhet. EU är fast beslutet att fortsätta att arbeta outtröttligt med sina partner för att utreda och straffa våldshandlingar, säkerställa stöd till offren och samtidigt ta itu med de grundläggande orsakerna och förstärka den rättsliga ramen.

"Genom vårt Spotlight-initiativ bekämpar vi redan våld mot kvinnor och flickor i 26 länder över hela världen. Den här veckan kommer vi att presentera en ny handlingsplan för jämställdhet mellan kvinnor och flickor i våra yttre åtgärder. Vi uppmanar också medlemsstaterna att ratificera Istanbulkonventionen - det första rättsligt bindande instrumentet på internationell nivå för att bekämpa våld mot kvinnor och våld i hemmet. Vårt mål är mycket tydligt: ​​att avsluta alla former av våld mot kvinnor och flickor. Vi är skyldiga alla offren. ”

Vårt fullt uttalande och den faktablad finns tillgängliga online.

Fortsätt läsa

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen ska tillhandahålla 200 desinfektionsrobotar till europeiska sjukhus

publicerade

on

Som ett led i sina fortsatta ansträngningar för att ta itu med spridningen av koronavirus och förse medlemsstaterna med nödvändig utrustning lanserade kommissionen inköpet av 200 desinfektionsrobotar som kommer att levereras till sjukhus i hela Europa. Sammantaget finns en särskild budget på upp till 12 miljoner euro tillgänglig från Nödstöd (ESI). Sjukhus från de flesta medlemsstater uttryckte ett behov och intresse av att ta emot dessa robotar, som kan desinficera vanliga patientrum med ultraviolett ljus på så snabbt som 15 minuter och därmed bidra till att förebygga och minska spridningen av viruset. Processen styrs av en operatör, som kommer att lokaliseras utanför det utrymme som ska desinficeras, för att undvika exponering för UV-ljus.

Vice verkställande direktör Margrethe Vestager sa: ”Utveckling av teknik kan skapa förändringskrafter och vi ser ett bra exempel på detta i desinfektionsrobotarna. Jag välkomnar den här åtgärden för att hjälpa våra sjukhus i Europa att minska risken för infektion - ett viktigt steg för att begränsa spridningen av koronavirus. ” Kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, tillade: ”Europa har förblivit motståndskraftigt och solidariskt under den aktuella krisen. Från att återvända till EU-medborgare som är strandsatta utomlands till att öka produktionen av masker och se till att medicinsk utrustning når dem som behöver den inom den inre marknaden, vi agerar för att skydda våra medborgare. Nu använder vi desinfektionsrobotar på sjukhus så att våra medborgare kan dra nytta av denna potentiellt livräddande teknik. ”

Robotarna förväntas levereras under de kommande veckorna.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend