Anslut dig till vårt nätverk!

Banking

Krypto-valutatjänsten handlar inte bara om Bitcoin

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Det har varit ett vilt och oförutsägbart år på så många sätt. Kryptovalutor blomstrade med institutionella investerare som flödade in. Bitcoin nådde ett nytt rekordhögt i december. Institutionella investeringar i bitcoin var rubriknyheten 2020. Företag som både stora och små flyttade stora procentandelar av sina kassareserver till bitcoin, inklusive MicroStrategy, Mass Mutual och Square. Och om de senaste tillkännagivandena är något att gå med, är de bara precis igång, skriver Colin Stevens.

Men lika spännande som det har varit att se dem hälla ut i utrymmet under det senaste året är siffrorna fortfarande relativt låga. År 2021 kommer deras beslut att lyckas eller inte bli tydliga. Detta kan motivera en helt ny våg av institutionella investerare att följa deras ledning. MicroStrategys investering på $ 425 miljoner i bitcoin har till exempel redan mer än fördubblats i värde (den 18 december 2020). Det här är siffror som kommer att intressera alla företag eller investerare.

Dessutom gör kryptovaluta- och investeringsplattformar som Luno redan det ännu enklare för institutioner att engagera sig. De senaste nyheterna att S&P Dow Jones-index - ett joint venture mellan S&P Global, CME Group och News Corp - kommer att debutera kryptovalutaindex år 2021, till exempel, borde sätta krypto framför ännu fler investerare dagligen.

Nästa stora nyhet för kryptovaluta kommer att vara suveräna förmögenhetsfonder och regeringar. Kommer de vara redo att göra en offentlig investering i krypto nästa år?

Det har faktiskt redan hänt tekniskt, om än inte direkt. Den norska statliga pensionsfonden, även känd som oljefonden, äger nu nästan 600 Bitcoin (BTC) indirekt genom sin andel på 1.51% i MicroStrategy.

En öppen och offentlig investering från en sådan enhet skulle vara ett förtroende som kunde utlösa ett vanvett av statlig verksamhet. Om institutionella investeringar medförde respekt för Bitcoin och andra kryptovalutor, föreställ dig vad stödet från en statlig förmögenhetsfond eller regering skulle göra?

Den senaste tjurkörningen har verkligen börjat folk prata, men jämför medieuppmärksamheten 2017 med den här gången. Det har minst sagt varit begränsat

Annons

En anledning är att denna tjurkörning främst har drivits av institutionella investerare. Detta har ofta inneburit kryptonysslandning på de mindre fläckiga affärssidorna. Vanliga medias uppmärksamhet har också, förståeligt nog, varit någon annanstans - pandemier och omstridda presidentval har en tendens att dominera nyhetscykeln.

Men det finns tecken på att detta förändras. Decemberens nya historiska rekordhögtalare har medfört en betydande mängd positiv täckning över stora publikationer, inklusive The New York Times, The Daily Telegraph och The Independent.

Om bitcoinpriset fortsätter att stiga - som många misstänker att det kommer att göra - kan detta driva ytterligare en våg av rubriker och igen cementera kryptokurrency ordentligt på förstasidorna. Detta sätter kryptovalutan fast igen i allmänhetens medvetande och potentiellt tänder en eld under konsumenternas efterfrågan.

Det finns ett antal anledningar till varför detta kan vara, men främst bland dem är att denna bullrun har drivits fundamentalt av institutionell efterfrågan snarare än detaljhandel.

En ökning av medieuppmärksamhet skulle säkert förändra detta, men kanske ännu viktigare är att det nu är lättare än någonsin att köpa kryptovaluta, med framgången för Luno och Coinbase, som stöder kunder runt om i världen, men också sådana som PayPal och Square är ser stor framgång i USA. De köper för närvarande motsvarande 100% av nymynt bitcoin bara för att täcka efterfrågan från amerikanska kunder.

Det finns ett annat element. Den här senaste tjurkörningen för kryptoekosystemet som helhet visar att det finns en aptit på tokens som gör mer än bara fungerar som en butik med värde (dvs. bitcoins) och nu blir tokens med mer specifika och sofistikerade användningsfall mer populära .

Cryptocurrency-tokens är fungibla digitala tillgångar som kan användas som utbytesmedel (handlas) inuti det utfärdande blockchain-projektets ekosystem. De beskrivs bäst av hur de tjänar slutanvändaren. Tänk på tokens som de livsmedel som ger näring åt blockchain-baserade ekosystem.

Kryptotoken, som också kallas kryptotillgångar, är speciella typer av virtuella valutatoken som finns på sina egna blockkedjor och representerar en tillgång eller ett verktyg. Oftast används de för att samla in för publikförsäljning, men de kan också användas som en ersättning för andra saker.

På kryptotoken som har fått betydande nyhetstäckning är Silk Road -mynt. En digital kryptotoken utfärdad av LGR Global .

Silk Road Coin är ett specialtecken, utformat för applikation inom den globala råvaruhandeln. Enligt LGR Globals grundare och VD, Ali Amirliravi, ”finns det många smärtor i råvaruhandeln, inklusive förseningar i fondöverföringar och avvecklingar. Transparensfrågor och valutafluktuationer arbetar för att ytterligare undergräva effektiviteten och hastigheten på råvaruhandelstransaktioner. Baserat på vår stora branschkunskap har vi skapat Silk Road Coin för att ta itu med dessa frågor och heltäckande optimera råvaruhandeln och handelsfinansieringsindustrin. ”

LGR Globals grundare och VD, Ali Amirliravi

LGR Globals grundare och VD, Ali Amirliravi

Till att börja med fokuserar LGR Global på att optimera gränsöverskridande penningrörelse och kommer sedan att expandera till att digitalisera end-to-end handelsfinansiering med hjälp av nya tekniker som Blockchain, Smart Contracts, AI och Big Data Analytics. "LGR-plattformen lanserades i Silk Road Area (Europa-Centralasien-Kina)", förklarar Amirliravi, "ett område som representerar 60% av den globala befolkningen, 33% av världens BNP, och uppvisar otroligt höga och konsekventa priser av ekonomisk tillväxt (+ 6% pa). ”

LGR Global-plattformen syftar till att på ett säkert och framgångsrikt sätt genomföra penningöverföringar så snabbt som möjligt. Det uppnår detta genom att ta bort mellanhänder och överföra pengarna direkt från avsändaren till mottagaren. Silk Road Coin passar in i LGR-ekosystemet som den exklusiva mekanismen för avgiftsbetalningar från handlare och producenter som använder LGR-plattformen för att genomföra stora och komplexa gränsöverskridande penningrörelsetransaktioner och handelsfinansieringstransaktioner.

På frågan hur 2021 kommer att se ut för LGR Global och Silk Road Coin, säger Amirliravi, ”vi är oerhört optimistiska för det nya året; feedback från branschen och investerare för SRC och den digitala handelsfinansieringsplattformen har varit överväldigande positiv. Vi vet att vi kan göra en stor skillnad i råvaruhandelsbranschen genom att digitalisera och optimera processer, och vi är glada att visa framgångsrika pilotprojekt från och med Q1 och Q2 2021. ”

Branschspecifika tokens och blockchain-plattformar har fått stort intresse från institutionella investerare - det är tydligt att det finns en aptit för framåtblickande lösningar som löser konkreta frågor.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend