Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Västeuropas siffror för gränsöverskridande shoppare kommer att slå rekord till 2025

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Trots de fruktansvärda effekterna efter Brexit som avsevärt tyngde ned den gränsöverskridande e-handelsaktiviteten inom EU, har antalet internationella köpare nyligen gått in i en uppåtgående trend. Gränsöverskridande e-handelsförsäljning i Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och fler registrerar konsekventa och påföljande höjningar, vilket visar upp en exploderande industri eftersom mer pengar från konsumenter spenderas på utländska återförsäljares varor.

Kinas e-handelsmomentum, på grund av de framsteg som gjorts av tungviktare som Temu, Shein, AliExpress och andra, är grunden för ökningen av antalet köpare över gränserna. Den ihållande inflationen i västeuropeiska länder banar grogrunden för kinesiska e-handelsjättar att frodas, med fyndpriser på varor, ett överflöd av varuvariation, gränslösa annonskampanjer och gamifierade appar som röjer vägen till de mest kostnadsmedvetna konsumenternas hjärtan . Miravia, Temu, Shein och AliExpress såg sin gemensamma andel av Spaniens e-handelsförsäljningsvärde öka från 6 % 2022 till 9 % förra året, till exempel. Dessutom främjar exponentiella investeringar gjorda av jättar som Amazon och Zalando i EU, varav den sistnämnda planerar att ta 15 % av EU:s marknadsandel, ytterligare köpartillväxt.

Stigande antal gränsöverskridande shoppare innebär både svårigheter och fördelar för europeiska återförsäljare. Så vad ska vi förvänta oss av den gränsöverskridande e-handelssfären i västeuropeiska länder i år och därefter?

 

Imponerande internetpenetration kopplat till växande antal köpare

Västeuropeiska länder, inklusive Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Luxemburg, Belgien och flera andra, bevittnar för tillfället betydande förändringar i konsumentbeteenden och teknisk integration. Dessa förändringar görs samtidigt som fler statliga regler tar itu med e-handelsfrågor och lösningar håller på att antas.

Hittills har den västeuropeiska marknaden upplevt en riklig tillväxt på grund av den betydande ekonomiska konsolideringen på den inre marknaden och en jämförelsevis snabb internetanvändning som gick om öst- och sydeuropeiska länder. Just nu visar länder i "västerlandet" en av de bästa internetpenetrationerna över hela kontinenten, där nästan alla använder internet och utnyttjar e-handel och gränsöverskridande detaljhandelsmöjligheter. Norra Europa tar Västeuropa med mindre 2 %, kl 97 %, jämfört med den senares 95 % internetpenetrationshastighet.

Många förändringar äger rum i västeuropeiska länder. Därför är det bara naturligt att förvänta sig att gränsöverskridande e-handel kommer att frodas i de deltagande länderna, och vända sig till verkligheten av de senaste studiernas förutsägelser. Till exempel kommer siffrorna för gränsöverskridande shoppare att öka igen efter den post-pandemin som drabbades, och ökade med 0.2 % i Spanien och 0.6 % i Italien 2024. Å andra sidan återgår de till tillväxt i Frankrike med 2.3 % , i Storbritannien med 2.6 % och i Tyskland med 3.0 % 2025.

Annons

Fler företag flyttar sitt fokus från lokalt till globalt

Gränsöverskridande shopping har förändrat spelet för online-återförsäljare i alla samhällsskikt, allt från kläder till läkemedel till skönhet till till och med mejeriindustrin. Den sistnämnda, till exempel, bevittnade i år tillväxten av gränsöverskridande försäljning och expansion av D2C-försäljningen, riktad mot enskilda köpare som är villiga att betala mer för mejeriprodukter av bättre kvalitet och smak, med mjölk och ost som rankas högst.

Rimligen är det flera avgörande faktorer som driver denna utveckling, utan vilka företag inte skulle kunna handla internationellt så effektivt. Massiva B2B- och B2C-marknadsundersökningar och dataanalyser som använder professionellt inhämtade insikter i västeuropeiska företag och utanför hjälper företag att fatta mer välgrundade och fördelaktiga beslut angående marknadsexpansionsplatser, internationella partnerskap, reklamkampanjer, etc. Enligt forskning från Savanta i Europa, företag som utnyttjar internationella marknadsexpansionsmöjligheter har mycket av sin utveckling att tacka de anställda data- och marknadsundersökningspartnerna för, för dessa använder avancerade intelligens- och tekniska lösningar, inklusive AI-drivna appar och prognoser, bland andra förstklassiga tekniker för att samla de bästa insikter.

Gränsöverskridande e-handel ger runt 22 % av alla fysiska varor försändelse inom e-handelsförsändelseområdet. Dessutom, eftersom 67 % av världens konsumenter gör förvärv från bekvämligheten av sina hem hos internationella e-handelshandlare, är det bara naturligt att västeuropeiska länder leder med siffror. De lägre priserna, anständiga leveranstider, utmärkt kundservice, många betalningsmetoder och strömlinjeformad leveranskedja, bland andra starka sidor, uppmuntrar 1 av 5 potentiella köpare av en produkt att leta efter deras nödvändighet hos utländska leverantörer.

Gränshandeln tar fart

Budgetfokuserade västeuropeiska konsumenter undersöker möjligheter för gränsöverskridande e-handel för att utnyttja konkurrenskraftiga priser. Internationella handelsjättar kämpar mot de bästa av de bästa för att säkra större marknadsandelar, och deras prissättning är den främsta och viktigaste bidragsgivaren till deras växande berömmelse.

En betydande andel av Zoomers och Millennials i Storbritannien, Nederländerna, Frankrike och Belgien gör internationella betalningar för varor några gånger om året i jakten på bättre erbjudanden. För att få den högsta dollarn tittar konsumenter i västeuropeiska länder på de bästa detaljhandelsjättarna som följande:

 • ikea
 • Lidl
 • Zalando
 • H & M
 • LEGO
 • Zara
 • Jysk
 • Bauhaus
 • Notera
 • Adidas.

Stigande användning av digitala plånböcker och tjänsteleverantörer

Med ökande popularitet bland västeuropeiska kunder ser digitala plånböcker en ökande aktivitet. 25 % av köparna i Storbritannien är det bekant med e-plånboksstödda köp, medan 22 % av konsumenterna i Irland kan säga detsamma. Eftertraktade betalningsställen i Västeuropa varierar från land till land, med följande i topp:

 • Mastercard och Visa i Irland och Storbritannien
 • PayPal i Tyskland, Frankrike och Storbritannien
 • SEPA Direct och Giropay i Tyskland
 • iDeal i Belgien och Nederländerna
 • Sofort i Belgien och Tyskland
 • Cartes Bancaires i Frankrike.

Sist, nyckelspelarna som griper rampljuset

Statista-data visar att bland de många deltagarna som letar efter en mer betydande marknadsandel, sticker Amazon ut som den primära onlineplattformen som används i västeuropeiska länder och driver försäljning från över 1.3 miljarder användare varje månad.

För det andra följer eBay i Amazons fotspår med fler än 470 miljoner månatliga användare. Samtidigt ligger Zalando på tredje plats, med Asos, Bol, OTTO och Kaufland som stoltserar med de efterföljande ledarpositionerna. De mest kända varumärkena drar till sig betydande antal besökare varje månad, så det är tydligt att se varför och hur gränsöverskridande e-handel över västeuropeiska länder blomstrar.  

Ta bort 

Utmanad av de kinesiska jättarna och andra utomeuropeiska enheter måste västeuropeiska företag strategiskt justera sin prissättning för att bekämpa de oöverträffade affärerna som kommer från utlandet. Återförsäljare i Frankrike, Tyskland, Storbritannien och så vidare har mycket på sina tallrikar nu för tiden, så det förväntas att framtiden kommer att särskilja de som kan sänka sina leveranskostnader och förbättra deras resultatkvalitet och genomströmning från dem som erövrar de största marknadsandelarna kommer att tynga ner.

Vad som är säkert är att gigantiska europeiska återförsäljare som Deutschs allroundplattform Zalando och snabba e-handels-tungviktare som Shein ökar gränsöverskridande e-handelsförsäljning och därav följande antal köpare, vilket väcker nya bekymmer och möjligheter. Det är bara en fråga om den specifika sidan av spektrumet ett företag eller köpare tittar från.  

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend