Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

Jordbruk: Kommissionen godkänner ny geografisk beteckning från Sverige

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har godkänt tillägget avVänerlöjrom' från Sverige i registret över skyddad ursprungsbeteckning (PUB). Vänerlöjrom är gjord av löjrom, en sötvattensfisk som fångats i Vänern, i sydvästra Sverige, och salt. Den kännetecknas av hela ägg som ger en distinkt "pop" om de pressas mot munnen när de smakar. Den har en mild smak och en ren fisksmak av lax. Vänerlöjrom får sina specifika egenskaper från mineraler och näringsämnen i Vänerns vatten. Den har också en stark lokal koppling. Varje år lockar olika evenemang med anknytning till Vänern och löjromsfiske, bland annat Löjromsdagen, många besökare. Den nya valören kommer att läggas till listan över 1,565 XNUMX produkter som redan är skyddade i eAmbrosia databas. Mer information online på kvalitetsprodukter.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend