Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

Evenemanget i Bryssel kommer att delta av högerextrema aktivister förklädda till bönder

DELA MED SIG:

publicerade

on

Talarlistan för ett evenemang som den holländska organisationen Farmers Defence Force i dag försöker iscensätta norr om Bryssel visar att det främst är ett högerextremt evenemang som försöker maskera sig som en "bondeprotest".  

Smakämnen högtalarlista som publicerades idag visar att alla politiska talare tillhör extremhögern: politiker från lag och rättvisa (PiS, det polska medlemspartiet i European Conservatives and Reformists ECR), Vlaams Belang (tillhör Identity and Democracy ID), Forum for Democracy (nederländsk medlem av ID fram till oktober 2022) och det polska högerextrema partiet Konfederacji.

Evenemanget presenteras som en protest mot 'krigaren'bönder. Organisationen är i händerna på Farmers Defence Force, som firade Geert Wilders' (PVV/ID) regeringsavtal i Nederländerna, Frankrikes Coordination Rurale, som är nära kopplat till National Rally (ID), och Spaniens Plataforma 6F, som har nära kopplingar till Vox (ECR). Europas största jordbruksförbund har med rätta avvisade samtal att gå med, så lyckligtvis kommer evenemanget med största sannolikhet inte att nå storleken på de riktiga bondeprotesterna i början av detta år.

Copa-Cogeca, den huvudsakliga jordbrukslobbyn, har redan gjort det utesluten närvara vid evenemanget. Det kommer den holländska bondeföreningen LTO, som har 35,000 XNUMX medlemmar inte heller närvara händelsen. Också tackade nej inbjudan: de främsta italienska bondeorganisationerna Coldiretti och Confagricoltura eftersom de var kritiska till de nya högerextrema länkade rörelserna. Det kommer Deutscher Bauernverband, som representerar 90 procent av bönderna i Tyskland inte delta i protesten. COAG, den största bondeorganisationen i Spanien, har sagt att dess medlemmar kommer inte gå med protesten den 4 juni.  

Europeisk grön toppkandidat Bas Eickhout sade:
"Vi gratulerar de vanliga bondeorganisationerna för att de hållit sig borta från denna högerextrema händelse. Den extrema högern har matat bönder med lögnen att Europa, och Green Deal, är skyldiga till deras svårigheter. Ett litet segment av bönderna har antagit dessa lögner och sidor med extremhögern. Vi är villiga att arbeta med alla bönder som verkar inom ramen för demokrati till de 80 % rikaste gårdarna Vi är öppna för dialog med de vanliga bondeförbunden men definitivt inte med de högerextrema aktivisterna som kommer att vara i Bryssel i dag. 

Europeisk grön toppkandidat Terry Reintke tillade:
"Bönderna är bland de första offren för klimatförändringar när deras jordbruksmark översvämmas, som nu i Italien och Tyskland, och extrem torka som nu i Spanien. Klimatpolitik som förhindrar dessa extrema väderhändelser är en akut nödvändighet. Vi är här för att stödja bönder att göra övergången till en framtidssäker jordbruksmodell Och vi är här för att ändra subventionssystemet så att det gynnar små och medelstora familjejordbruk i stället för den miljardbaserade jordbruksindustrin affär för bönder idag och en grön affär för deras framtid."

Den 30 maj anordnade progressiva bönder ett evenemang i Bryssel som lyfte fram mångfalden av åsikter inom jordbruksrörelsen. Gräsrotsrörelsen av bondebönder Via Campesina sade vid det tillfället: ”Att överge Green Deal kan inte lösa de europeiska jordbrukarnas problem, utan snarare tvärtom. Att försvara livsmedelssuveränitet och anständiga inkomster för bönder och lantarbetare kräver en ambitiös politik för att ta itu med klimatkrisen och främja biologisk mångfald (...) Några dagar före valet till Europaparlamentet är vi oroliga att denna situation kommer att användas av grupper som inte har konkreta förslag för att ta itu med jordbrukarnas frågor, men som använder jordbrukarnas oro för att driva sina egna politiska intressen.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend