Anslut dig till vårt nätverk!

Banking

Sovcombank ansluter sig till den FN-sammankallade Net-Zero Banking Alliance

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Sovcombank har blivit den första ryska banken att ansluta sig till Net-Zero Banking Alliance (NZBA), en industriledd, FN-inkallad allians av banker över hela världen. Bankerna åtog sig att anpassa sina utlåning- och investeringsportföljer med nettonollutsläpp till 2050 eller tidigare, i linje med de mest ambitiösa målen som sattes upp i klimatavtalet från Paris. Sovcombank har för avsikt att implementera sin strategi för utsläpp av koldioxid i samarbete med den internationella konsulten Accenture.

Alliansen representerar nästan en fjärdedel av globala banktillgångar, med 98 medlemmar från 39 länder och 66 biljoner dollar i totala tillgångar, och är ett avgörande steg i mobiliseringen av finanssektorn för klimatet. Den erkänner bankernas avgörande roll för att stödja den globala övergången av den reala ekonomin till nettonollutsläpp, vilket omfattar både operativa och hänförliga utsläpp, inklusive Scope 3-utsläpp.

Alliansens medlemmar åtar sig att:

  • Sätt scenariobaserade delmål för 2030 eller tidigare för prioriterade sektorer.
  • Prioritera områden med störst påverkan, dvs. de sektorer som är mest växthusgasintensiva och utsläppande.
  • Publicera årligen utsläpp och utsläppsintensitet.
  • Ta hänsyn till bästa tillgängliga vetenskapliga kunskap.
  • Sätt första mål inom 18 månader efter undertecknandet och rapportera årligen därefter.
  • Avslöja framsteg mot en granskad övergångsstrategi på styrelsenivå.

NZBA sammankallas av FN:s miljöprogram finansinitiativ och är bankdelen av Glasgow Financial Alliance for Net Zero, som leds av Mark Carney, FN:s särskilda sändebud för klimatåtgärder och finanser.

Dmitry Gusev, styrelseordförande för Sovcombank, sa: "Nationell klimatprioritering har stärkt vår väg till utveckling med låga koldioxidutsläpp och koldioxidneutralitet. Vi är glada över att ansluta oss till världens ledande banker och stärka våra ambitiösa planer för att minska utsläppen av växthusgaser.”

Om Sovcombank

PJSC Sovcombank är en universalbank och en av de 10 största bankerna i landet (med tillgångar på 1.9 biljoner RUB enligt IFRS). Banken har 22,600 2,629 anställda på 1,050 78 kontor i 12.1 11.3 samhällen i 600,000 regioner i Ryssland. Banken betjänar 200,000 miljoner kunder, inklusive 1 miljoner låntagare, XNUMX XNUMX insättare och XNUMX XNUMX juridiska personer. Sovcombank har tilldelats följande betyg från internationella byråer: en BB-rating med positiva utsikter från Standard & Poor's, en BaXNUMX-rating med en stabil utsikt från Moody's och en BB+-rating med en stabil utsikt från Fitch Ratings. Dess kreditbetyg från ryska byråer inkluderar ett AA-betyg med stabila utsikter från ACRA, ett ruАА-betyg med stabila utsikter från Expert RA och ett AA-betyg med en stabil utsikt från National Credit Rating Agency.

Annons

Om alliansen

Den branschledda, FN-sammankallade Net-Zero Banking Alliance samlar nästan hundra banker som representerar över 40 % av globala banktillgångar, som har åtagit sig att anpassa sina utlåning- och investeringsportföljer med nettonollutsläpp senast 2050. Kombinera på kort sikt Detta ambitiösa åtagande innebär att banker sätter ett delmål för 2030 eller tidigare, med hjälp av robusta, vetenskapsbaserade riktlinjer. Alliansen kommer att förstärka, påskynda och stödja implementeringen av strategier för att minska koldioxidutsläppen, tillhandahålla ett internationellt sammanhängande ramverk och riktlinjer för att verka inom, med stöd av peer-learning från banbrytande banker. Den erkänner bankernas avgörande roll för att stödja den globala övergången av den reala ekonomin till nettonollutsläpp.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend