Anslut dig till vårt nätverk!

Tullen

Logistikhandelsorgan kräver åtgärder för nya EU-importdeklarationer

DELA MED SIG:

publicerade

on


Globala och europeiska branschorganisationer som representerar kommersiell transport har utfärdat en brådskande varning till alla företag som är involverade i transport av varor till eller via EU, Norge, Schweiz eller Nordirland, till sjöss, på väg eller järnväg. Det nya importkontrollsystemet (ICS2) kommer att börja introduceras från juni i år. 

World Shipping Council, International Federation of Freight Forwarders, Global Shippers Forum, European Community Association of Ship Brokers and Agents, European Community Shipowners' Associations, European Associations for Forwarding, Transport, Logistics and Customs Services, European Shippers Rådet och International Road Transport Union har tillsammans betonat vikten av de nya kontrollerna och deras inverkan på förflyttning av varor till eller via det europeiska tullområdet till sjöss, vägen och järnvägen. 

Medvetenhet om implementeringen av de nya kraven är nyckeln, säger gruppen, liksom att förstå hur ICS2 kommer att påverka olika enheter i försörjningskedjan vid olika tidpunkter och på olika sätt. 

ICS2 är ett förbättrat säkerhets- och säkerhetssystem som införts gemensamt av tullmyndigheter i EU som kräver att specifika detaljer om importerade varor tillhandahålls före lastning eller före ankomst till EU:s gräns. 

Kraven infördes för flygfrakt 2023 och kommer att utvidgas till sjötransporter från juni 2024 och för import som anländer på väg eller järnväg 2025. De omfattande nya datakraven inkluderar sexsiffriga HS-koder för varje artikel i en sändning, en " acceptabel beskrivning” och detaljerad information om köpare och säljare. 

Handelsorganen, som var och en representerar olika parter i försörjningskedjan, har uppmanat företag som är involverade i att flytta varor till EU att börja sina förberedelser för förlängningen av ICS2 nu och att söka ytterligare information om hur de kommer att påverkas. Europeiska kommissionens webbplats är det bästa stället att börja.  

Underlåtenhet att följa ICS2-kraven kommer att leda till förseningar och avbrott i importen till EU, och eventuellt, i enlighet med medlemsstaternas praxis, böter och påföljder för personer som är ansvariga för att lämna in säkerhetsdata till ICS2.  

Annons

Samarbete mellan de olika parterna som är involverade i sådana transporter är avgörande för att hålla varor i rörelse, vilket symboliseras av de åtta handelsorganens gemensamma uppmaning till handling.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend