Anslut dig till vårt nätverk!

Sysselsättning

Ny forskning avslöjar 2024 års bästa länder att bo och arbeta i

DELA MED SIG:

publicerade

on

  • Norge toppar den globala rankingen som den första arbetsplatsen, sätter standarden för medarbetarnöjdhet och balans mellan arbete och liv  
  • Schweiz kröntes till det lyckligaste landet att arbeta i världen och sätter en ny standard för anställdas välbefinnande
  • Nederländerna framstår som höjdpunkten av inkluderande arbetsplatser, som leder världen i mångfald och acceptans 

Med fler människor än någonsin villiga att flytta för att jaga karriärsträvanden, högre lön och en bättre balans mellan arbete och privatliv, global arbetsplatsleverantör Direktkontor har analyserat och poängsatt länder med hög BNP baserat på arbetstid, årlig semester, jämställdhet, lycka, föräldraledighet med mera för att ranka de bästa länderna i världen att arbeta och leva i.   

De tre bästa länderna att bo och arbeta i  

Grafiken ovan visar de tre bästa länderna att bo och arbeta i globalt, rankade efter lycka, minimilön, föräldraledighet, semesterersättning, HBTQ-anställning, jämställdhetsindex och balans mellan arbete och privatliv. 

De tre bästa totalt, Norge, Australien och Nederländerna, erbjuder hög levnadsstandard, starka ekonomier, en utmärkt balans mellan arbete och privatliv, robusta sociala trygghetssystem och inkluderande, mångsidiga arbetsmiljöer.   

Alla är bland de tre lyckligaste länderna i världen, men var och en fick också höga poäng på andra områden.  

Norge erbjuder några av de högst betalda mammaledigheten i världen, på 49 veckor. Den australiska minimilönen är en av de högsta, med 15 USD per timme, medan Nederländerna överträffar resten för att erbjuda den bästa balansen mellan arbete och privatliv av alla, med en genomsnittlig arbetsvecka på 32 timmar.   

Annons

Australien har en av de högsta minimilönerna i världen, och med en genomsnittlig arbetsvecka på bara 29 timmar finns det gott om tid att njuta av solskenet. Förutom 20 dagars semester har Australien också anammat en flexibel arbetslivsstil och flexibla och samarbetsutrymmen ökar. Du kan ta en titt på några av de bästa samarbetsutrymmena i Sydney här.

Norge toppar den globala rankingen som Premier Workplace Haven 

Norges triumf som det bästa landet i världen att arbeta 2024 är ingen överraskning eftersom det har toppat UNDP Human Development Index i flera år, med ett HDI på 0.961 2021. HDI sammanfattar ett lands mänskliga utvecklingsprestationer, inklusive: 

  • Lång och hälsosam livslängd
  • Levnadsstandard
  • Kunskap

Norge fick höga poäng på nästan alla områden vi analyserade, och toppade listorna för jämställdhet, hbtq-anställning, föräldraledighet och rankade bland de tre bästa länderna för lycka, balans mellan arbete och privatliv och minimilön. 

Swiss Bliss: Schweiz rankas som nummer 1 globalt för lycka 

Enligt forskning från McKinsey kände sig en fjärdedel av de anställda i 15 länder utbrända förra året. Om du känner dig utbränd och överansträngd kan en flytt till Schweiz ge dig en bättre balans mellan kontorsliv och personlig tid. 

Faktorer som gör schweiziska arbetare så nöjda överlag inkluderar BNP per capita, socialt stöd, hälsosam medellivslängd och friheten att göra livsval. Schweiz rankas som nummer 1 för minimilön och bland de 5 bästa länderna globalt för att ha den bästa balansen mellan arbete och privatliv.  

Inclusivitet triumferar i Nederländerna 

Nederländerna är ett av de mest progressiva länderna att arbeta globalt, med den näst högsta poängen på jämställdhetsindexet för alla analyserade länder. Föga överraskande rankas Nederländerna också bland de tre bästa länderna för HBTQA+-anställda att arbeta.  

Med en av de bästa poängen för lycka och balans mellan arbete och privatliv i världen erbjuder Nederländerna en inkluderande och attraktiv tillflyktsort för 2024:s globala arbetsstyrka.  

Co-working i Amsterdam

Nederländerna har i allmänhet en aktiv samarbetsgemenskap med kontor i Amsterdam som är mycket efterfrågade, särskilt i de tekniska och kreativa utrymmena.

Du kan hitta en lista över co-working spaces i Amsterdam här.

Källor och metodik: Direktkontor har analyserat och fått höga BNP-nationer baserat på lyckapoäng, minimilön, föräldraledighet, semesterersättning, HBTQ-anställning, jämställdhetsindex och balans mellan arbete och privatliv för att bestämma de bästa länderna att bo och arbeta i globalt.   

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend